שלום לכולם!

אני זה

New member
שלום לכולם!../images/Emo1.gif

מישהו יכול להסביר לי למה בצהרים אני יכול להרדם בקלות, אבל בלילה אני יכול לשכב שעות ארוכות...לשמוע את השעון מצפצף בכל שעה עגולה ול-א להרדם!!! איך אפשר להסביר את זה? זה לא מסתדר לי... יש עוד מישהו מפה שיש לו את זה? לילה טוב

דנטל

New member
קודם כל, תפטר מהשעון (אני רצינית)

לאנשים עם הפרעות שינה רצוי שלא יהיה שעון לידם ושהם לא ידעו מה השעה, זה משפר את השינה. דבר שני, אל תרדם בצהריים. שנת צהריים היא דבר רע בשביל אנשים שסובלים מהפרעות שינה. דבר שלישי, כשאתה מנסה להרדם בלילה מתרוצצות לך מחשבות טורדניות בראש? כי הן סיבה שכיחה להפרעות שינה ויש להן נטיה לתקוף דווקא בלילה כשהכל מסביב שקט. אם יש לך כאלה, נסה את השיטות להרגעות שיש בקישורי הפורום.

אני זה

New member
אוקי...

השעון זה משהו חדש והבעיות היו עוד לפני (אני סוגר את הצלצול של השעון) אני ישן בצהרים רק בשבת, באמצע שבוע אני פשוט קם מאוחר כן, מתרוצצות לי מחשבות דביליות בראש, לא משהו מטריד וגם כשאני מרגיש עייפות הן לא נותנות לישון. משעמם לי אז אני חושב על דברים. לא יודע כבר מה לעשות
נראה לי שהזמן הטבעי שלי לישון זה בבוקר כשעולה השחר, כי בדר"כ זה מגיע למצב כזה ואז אני נרדם : \

דנטל

New member
פאזה מאוחרת

זה השם הלא-רפואי של הבעיה שגורמת לכך שהזמן הטבעי להרדם יהיה כמה שעות יותר מאוחר מהנורמלי. ככה זה גם אצלי. בעקרון, מדובר לרוב בבעיות בהפרשת המלטונין. כמה אתה נמצא בשמש? לפתרון הבעיה הזו רצוי להלך בשמש בערך שעה בכל יום, דבר שעשוי להקדים את השעות של הפרשת המלטונין.

אני זה

New member
לא הרבה תאמת

כי חם מידי אבל תודה על העיצה, יש עוד דרך להפרשה של המלטונין חוץ משמש? תודה

אני זה

New member
קראתי קצת, וראיתי ש...

דווקא החושך גורם לייצור גבוה של מלטונין והאור גורם ליצור מזערי! עכשיו אני מבולבל :S

דנטל

New member
כי יש הפרשות גם של סרטונין

סרטונין זה הורמון שמעיר ומלטונין זה הורמון שמרדים. שמש גורמת להפרשת סרטונין וחושך גורם להפרשת מלטונין. אנשים שסובלים מהפרעות בהפרשת המלטונין בעצם סובלים גם מהפרעות בהפרשת הסרטונין. חשיפה של שעה בכל יום לשמש עשויה לייצב את הבלגן.

את יודעת, ידעתי שכל הפאזה המאוחרת הזו

קשורה איכשהו לחשיפה לשמש וזה.. אבל רק עכשיו אני מחברת כמה אני באמת לא נחשפת לשמש אף פעם! אני אולי במצטבר חצי שעה-שעה בשמש ביום, אם לא אפילו פחות

אני זה

New member
את בטוחה שזה קשור רק לעיניים?

אז זה אומר שאפשר גם להסתכל מהחלון בלי לצאת החוצה

למעלה