שלום לכולם! - 2 שאלות

אוריר

New member
שלום לכולם! - 2 שאלות

שלום! אני חדש בתחום הצילום בכלל ובצילום הדיגיטלי בפרט. לאחרונה רכשתי מצלמה דיגיטלית של אולימפוס (C-750) ויש לי מספר שאלות שאשמח אם מישהו ידע לענות לי עליהן. 1. במצלמות אולימפוס יש אופציה לבחור את איכות התמונה ומספר הפיקסלים. יש אופציה של HQ ויש אופציה של SHQ ובשתיהן אותן אפשרויות למספר פיקסלים. בכרטיס הזכרון שלי (128) אפשר לשמור בסביבות ה150 תמונות בHQ וכ50 תמונות בלבד בSHQ. (המספרים מתייחסים לתמונות של 4 מגה פיקסל)רציתי לדעת מה בדיוק ההבדל בין מצב HQ לSHQ, מדוע ההבדל במספר התמונות כה גדול? וכמו כן האם תהיה השפעה על איכות התמונות בהדפסה בין שני במצבים (שוב, בהנחה שמדובר ב4 מגה פיקסל)? 2. יש לי בעיה עם הפוקוס האוטומטי בתנאי חושך (לא חושך מוחלט אלא אפילו סתם בלילה ברחוב). הייתי משתמש בפוקוס הידני אבל אני גרוע באומדן מרחקים ואף פעם לא יוצאות לי תמונות טובות. רציתי לדעת אם יש איזושהי דרך להקל את ההתפקסות בלילה? תודה מראש למי שיוכל לעזור לי!

gilad65

New member
תשובות

לי יש את ה-OLYMPUS C-5050 והיא די דומה בעניין איכות תמונה, אז: 1. ההבדל בין HQ ל-SHQ הוא ביחס הדחיסה. כל תמונה שהמצלמה מצלמת נשמרת כקובץ JPEG (יש גם TIFF ו-RAW אבל לא רלוונטי כרגע) אשר הוא קובץ שעובר דחיסה מסויימת (איבוד מידע) כדי להקטין את גודלו. HQ הינו בדחיסה של 1:11 ו-SHQ הינו ב-1:4. כל זה אומר שאם תגדיל את התמונה על המסך או בהדפסה אז ב-HQ תראה פחות פרטים. כל זה נכון בהגדלה משמעותית על המסך ובהדפסות גדולות, בהדפסות רגילות של 10X15 אם 13X18 לא תראה הבדל. אני אישית תמיד מצלם ב-SHQ כי לך תדע מתי תרצה לפתח תמונה לגודל גדול. 2. אין לי מןסג למה זה קורה, בעיקרון אני חושב שיש לך נורית עזר כמו אצלי ואז היא אמורה לעזור לפוקוס במצבי תאורה קשים. תבדוק בהגדרות אולי היא לא במצב פעיל. אצלי במצלמה הצלחתי לפקס גם בחושך מוחלט.

אוריר

New member
תודה על התשובות! בכל זאת

אם מישהו יכול לעזור לי לגבי השאלה השניה מכיון שלC-750 אין נורית עזר

LazyGecko

New member
תנסה לצלם עם חצובה

המצלמה פחות תרעד אז יהיה לה יותר קל לפקס. בתאוריה בכל אופן.

תעבור למיקוד נקודתי - ותפקס על הנוש

א שקצת מואר (במצב הרגיל המצלמה נמצאת על פוקוס אוטומטי רב איזורי או איזורי-מרכזי מורחב (יש לך שלוש אופציות - בתפריט-השלישית היא זו שרשמתי)

אוריר

New member
תודה!

אני אנסה. מקווה שזה יעזור. אגב, פלאש חיצוני יכול גם לעזור בפוקוס?

ted

New member
המיקוד המהיר מתבצע על איזור

עם קונטרסטים ושם המצלמה מתמקדת בקלות. חפש בזמן הצילום משהו עם מעבר חד בין בהיר לכהה אפילו לא בדיוק במקום שאתה רוצה לצלם אלא בסביבה באותו מרחק, חצי לחיצה תנעל את הפוקוס. פלש לא יעזור במיקוד

כן,כי יש בו AF BEAM .כך גם במצלמות

פילם.הפלאש אמור להיות TTL ולהיות מותאם למצלמה.

פלטרון

New member
בעייה מפוצה אצל כל הדיגיטליות

בקשר לשאלה ראשונה - עניתי עליה לפני פחות משבוע - תחפש .

למעלה