שלום לכולם, שוב...

שלום לכולם, שוב...

יש לי שאלה קצת מוזרה: האם יש דבר כזה "לשתות יותר מדי"??? אשמח לתגובות, וסופשבוע מקסים לכולם!

בעיקרון ../images/Emo3.gif

לפי מה שידוע לי הרי מרבים להמליץ לשתות הרבה מיים כי זה בריא וזה טוב לכליות וחיוני לגוף וזה לא משמין . מצד שני פעם אמרו לי שיותר מידיי שתיית מיים גורמת למתן שתן שבדר"כ אין בעיה אם זה אבל אם אתה הולך יותר מידי פעמים בהגזמה להתרוקן באיזשהו שלב השרירים שלך מתרופפים וזה יכול לגרום לך נזק בשלב יותר מאוחר ויש מצב שלא תוכל אחכ לשלוט על מתן השתן שלך עקב ההתרופפות . אני לא יודע עד כמה זה נכון ואם מישהו מתמצא בעניין הזה אני מוכן לשמוע את חוות דעתו כדיי שיאיר את עינינו ומוחנו
. כמוכן אין פה המלצה לא לשתות או כן לשתות יותר או פחות.
.

YinYang

New member
אני בעד...

לשתות לפי איך שמרגישים. כמו שאנשים לא צריכים לאכול אותו דבר, או לישון אותו דבר, אני לא חושב שהם צריכים לשתות מעבר למה שהגוף שלהם אומר להם. פעם שתיתי המון, כי שמעתי שזה בריא. היום אני שותה ממש מעט ואני מרגיש הרבה יותר טוב עם זה. בסופו של דבר הגוף שלך יגיד לך כמה נוזלים הוא צריך. ולא לשכוח שנוזלים לא באים רק מהברז, אלא גם מפירות וירקות. אייל

רפי עשת

New member
לפי ידיעתי המצומצמת + נסיון -

פעם שתית 3 ליטר במכה ואח"כ חשתי סחרחר = זה לא היה חיובי. + שמעתי שזה מדלל את הדם
לא נשמע הגיוני. + לחץ על שלפוחית השתן? למה? פשוט נמצאים אח"כ הרבה זמן עם המכנסיים מופשלים (זה היה בטיול כך ששירותים לא היו
). העיקר - כפי שנאמר ומחזק - כול שייח' אילו טריקתו - כל מכובד ודרכו. העיקר בתמשיך לחוש טוב. אם תשתה יותר מדי + תהיה מודע לתחושותיך ותמשיך להרגיש טוב - השבח לאל ולשואל
אם תחוש מעט לא אייי - הפחת כמות

נאווה, תודה!...

מה הגבול של שתיית מים? מתי מתחילה הסכנה של ההרעלה, ואיך אפשר לזהות אותה בשלביה המוקדמים? תודה, ושבוע טוב!

אף פעם לא התעמקתי במספרים, וממילא

כל גוף מגיב אחרת. השתן צריך להיות בטמפ' הגוף, שקוף וללא ריח. זה סימת ששותים מספיק. כמה את שותה שאת כ"כ דואגת?? הבעיה היא לא כשעוברים את הדרוש בכוס או בליטר. הבעיה מתחילה כששותים כפול ויותר מצורכי גופך והיא מחמירה ככל שהכמות גדילה. מה קורה? הדם מכיל אלקטרוליטים (מינרלים) שאחראים על תיפקודים שונים בגוף. ייפגעו השרירים, תיפגע ההולכה העצבית, הכליות יתעייפו והכי חשוב: הלב!! אני מניחה שבשלב מסוים, מעבר לחולשת שרירים, וירידה בתחושה, יהיו גם בצקות והפרעות קצב. אבל כאמור, מעולם לא התעמקתי. אלו הבנות שנובעות מידיעת תיפקודי המינרלים בדם. אני גם מניחה, שהגוף ירוקן את המרגרים שלו, לפני שתהיה מצוקה אמיתית

כמה אני שותה?...

שני ליטר ליום לפחות. וכבר הגעתי ל-4 ליטר ביום. ההומאופט שהלכתי אליו אמר לי שזה יותר מדי, ומישהי אחרת טענה שכנראה זה מה שהגוף צריך ולשתות כמה שאני רוצה... מכיון שאני סקפטית מטבעי, רציתי לשמוע דעות נוספות. תודה על המידע...

זה נשמע בסדר גמור.

הרעלת מים מצריכה שתיית כמות של 4 ל' (למבוגר ממוצע), ברציפות - כדי להיות קטלנית. אאל"ט.

מיראבלה

New member
כנראה שכן

סיפור אישי: מאוד אהבתי לשתות מים והרבה חצי ליטר "קטן" עלי. כלומר, כששתיתי המינימום היה חצי ליטר. גם בחורף. ובלי קשר לפעילות גופנית - אם עשיתי פעילות או לא. הייתי שותה חצי ליטר אחת ל-שעה-שעתיים בשעות הבוקר-צהריים. אחה"צ בדרך כלל, לא הרגשתי צורך לשתות. אבל בלילה לפני השינה, פתאום הגיע צורך לשתות כיוון ש"המון" שעות לא שתיתי, ואז שתיתי שוב איזה חצי ליטר. מובן שכל הלילה אח"כ טיילתי, כך שזה פגע אצלי גם בשינהץ חסרון נוסף: בגלל הכמות הגדולה ששתיתי, כל ביקור בשירותים נגרם מלחץ מאוד-מאוד-מאוד כבד על השלפוחית. (אני בכלל לא בטוחה שזה עושה טוב לכליות) המטפלת שלי אמרה לי שכל מה שהוא לא במידה סבירה הוא לא תקין. ופירושו חוסר של איזון בגוף. ולכן כמו שלשתות מעט מדי זה לא תקין, גם לשתות יותר מדי זה לא תקין. אז היא טיפלה בי, ועכשיו כבר מספר חודשים שאין לי את הצורך הזה של לשתות בתדירות גבוהה ובכמויות גדולות. אני חזרתי ל"נורמה". מיראבלה

מיראבלה

New member
אם לא יכולים

להפסיק לבד - אז כן. אני כל הזמן הרגשתי צורך לשתות תחשבי על זה כמו על הרגל כפייתי אחר אני הייתי "מכורה למים" דרך אגב, אני פניתי לטיפול בגלל בעיות אחרות, וכדרך אגב, גם הנושא הזה של שתיית יתר טופל אצלי, כדי לגרום לאיזון טוב יותר מיראבלה

חדת קרן

New member
לפעמים צריכה מוגברת של שתיה

מעידה על סכרת . אולי כדאי לבדוק אופציה זו. בדיקת דם פשוטה . ואולי לא ...

בדיוק מחר אני עושה בדיקה...

וגם בדיקה של דילול הדם (כנראה מה שנובע מהרעלת המים)... תודה לכולכם על התגובות!

חדת קרן

New member
לפעמים צריכה מוגברת של שתיה

מעידה על סכרת . אולי כדאי לבדוק אופציה זו. בדיקת דם פשוטה . ואולי לא ...

למעלה