שלום לכולם -שאלה.

עידו 750R

New member
שלום לכולם -שאלה.

קודם כל אני רוצה לשלוח ברכת החלמה מהירה לפצועים בטבאבה ובראס אל שטן ומתפלל לשלומם . עם זאת תנחומי למשפחות ההרוגים במתקפת הטרור. ועכשיו לשאלה. מאיזה גיל אפשר להתנדב למשמר האזרחי? אני רוצה להתנדב למשמר כבר מגיל קטן ועוד לא ממשתי את זה, אני לא נמצא במחשבה שאני יצא לתפוס גנבים או לעצור עבריני תנועה או לשאת נשק. סך הכל אני רוצה ללבוש מדי משא"ז ולהראות נוכחות בשטח כדי לתת לנהגים ולאזרחים הרגשת ביטחון. ברצוני לצאת לסיורים בערבים עם משא"זניקים ולהכיר את העבודה מקרוב. יש לציין כי אני מחזיק ברשיון לאופנוע 50 cc ורציתי לשאול אם אני יכול לפטרל עם אופנוע משטרתי במסגרת שיטור קהילתי? מאיזה גיל אני יכול לצאת לסיורים מבצעיים? מאיזה גיל בכל אפשר לשאת נשק? אשמח אם תאירו את עולמי ותנסו להבהיר לי את הדברים או להפנות אותי לתחנה כלשהי שתעזור לי. אני גר בפתח תיקווה. שלכם עידו.

benpual

New member
תגובה

יש בסיסים שמקבלים מגיל 15 , ויש כאלו מגיל 17 , ויש כאלו מגיל 18! אתה לא יכול לצאת עם אפונוע משטרתי , רק מגיל 24 עם ר.נ. משטרתי לצאת לסיורים מבצעים , מגיל 18 מגיל 17 אפשר לקבל נשק יש לך במאמרים , כל התשובות לשאלות

עידו 750R

New member
קודם כל תודה.

אבך אפ אנ יוצא לסיורים רק מגיל 18 בשבשיל מה אני צריך נשק מגיל 17? מגיל 17 אפשר לצאת לסיורים עם שוטר אחר לא?

עידו 750R

New member
מישהו מכן להסביר לי מזה קלאסי?

ושאר יחידות. כמו כן האם מתנדב צעיר שנמצא בחוץ נושא מכשיר קשר? כמה זמן לוקח לעשות מטווח והשתלמות? ואם יש נתונים גופניים שמצריכים מישהו להתנדב דוגמא כמו פרופיל בצבא?

שלום30

New member
קלאסי

יחידות משמר אזרחי רגילות שאנשיה אינם לובשים מדים ואינם עוסקים ישירות במתן דוחות לעברייני תנועה, בבילוש, סמים וכדומה... משא"ז קלאסי בעיקר לסיורים, הגברת האבטחה ושאר מטלות המוטלות עליו ע"י המב"ס או שוטרי התחנה בעיר או באיזור. מכשיר קשר נישא שאינו מקובע ברכב יכול להנשא ע,י כל מתנדב שיודע להשתמש בו, וכמובן תור נשיאת המכשיר יקבע ע"י מפקד הסיור או חברי הסיור עצמם. מטווח והשתלמות קצרה מתרחשים בערך בחודש חודשיים הראשונים (כל עיר וכל בסיס לפי זמנו ונוהליו. אין צורך בנתונים גופניים ובפרופיל צבאי - גם נכה ומוגבל שאינו יכול לסייר, יכול להתנדב למשא"ז ולבצע תפקידי מנהלה או לצטרף למשימות מסויימות.

Super Go

New member
קצת סדר בבלאגן...

1) גיל ההתנדבות: זה לא הולך לפי "יש בסיסים שמקבלים מגיל 15, יש מגיל 17 ויש מגיל 18", יש נהלים ברורים וידועים לכולם. מחוייבות אישית יכולים להתנדב למשא"ז כאשר הם בכיתה י', והם יכולים לבצע את כל הפעילות שבוגר מבצע (סיורים, מבצעים, מנהלה) אך ללא נשק. התנדבות שלא במסגרת מחוייבות אישית ניתנת מגיל 16 או כיתה י"א, ובה כבר אפשר לשאת נשק. 2) מטווחים: מטווח יש פעם בזמן מסויים (בד"כ לא קבוע), וכאשר יש מטווח מפקד הבסיס שלך אמור להזמין אותך לטווח. 3) מכשיר קשר: אין שום מניעה שנער ידבר ויתפעל את הקשר. בדרך כלל, מי שנושא את הקשר נקבע על ידי מי שמוציא את הסיור לשטח, והוא קובע את זה לפי הניסיון שיש לאותו אדם בשטח.

La Gamba

New member
תיקון

הנהלים הכלליים קובעים את גיל 17, כגיל שלא תלוי בבי"ס. הייתי יכול לשאת נשק ולתפקד כסייר רגיל בגיל 15, מכיוון שאז הייתי בכיתה י"א.

למעלה