שלום לכולם - שאלה

בנדילוש

New member
שלום לכולם - שאלה

מה עושים עם ילד רגיש שנפגע בקלות מחברים ובמיוחד מחבר שמציק לו מילולית כל הזמן ולדעתי ממש פוגע לו בבטחון העצמי? מה אתם הייתם עושים כדי להגביר לו את הבטחון העצמי? ואיך הייתם פועלים מול החבר בבית הספר? אודה לכם על העצות

טלטוש

New member
הופכים את האויב לחבר

מזמינים את הילד המציק אליכם הביתה ומנסים לקרב אותו לבן שלכם. כך את בעצמך יכולה גם לראות את הסיטואציה בעיניים וזה יעזור לך לעזור לבן שלך להתמודד מול הבריון מילולית

liatporaz

New member
לצערי מכירה את זה מקרוב

בתי סבלה מהצקות חוזרות ונשנות בגן. כל יום הייתי שומעת אמרו לי, עשו לי וכו, הבנתי שאני יכולה להיות שם כדי להגן עלי ההזמן שיתפתי את הגננת, והשקעתי המון אנרגיה בהעצמה, בהדגשת הנקודות החיוביות. הסיבה להצקות היו קשורות לעובדה שהיא סובלת מעודף משקל מסוים, הדגשתי את העובדה שהיא מאוד חכמה, וילדה יפה. הגננת סייעה לי בזה, למרות שבגן זה לא ממש עזר, אבל בהדרגה היא צברה בטחון והיום היא פורחת מבחינה חברתית. לגבי החבר אם ההצקות בלתי נסבלות הייתי מערבת גורמים בתוך ביה"ס . כשעמית שלי היה קטן היה ילד שלא הפסיק להציק לו, ופשוט דרשתי הפרדת כוחות ומהמערכת דרשתי שיקפידו על ההפרדה. בסופו של דבר ההצקות הסתיימו. צריך לבדוק מה מידת ההצקות ואם הן דורשות התערבות שלך אז תתערבי. במקביל הקפידי להעצים את הילד להדגיש את נקודות החזקות שלו

למעלה