שלום לכולם- שאלה

S a v a g e

New member
שלום לכולם- שאלה

היי, יש לי כלב חמוד ומקסים מזה שמונה שנים, מין תערובת סוריאליסטית של רועה גרמני ואיירדל טרייר, כך שיצא רועה גרמני עם זנב קצוץ (הבעלים של אימא שלו היו בטוחים שהוא ואחים שלו הם גזעיים) ו.. עם זקן (כפי שאפשר לראות בתמונה). אחרי שקראתי את הכתבה הזו באתר NRG, נוכחתי לדעת כי ג'רי נמצא בקבוצת הסיכון ללקות בהיפוך קיבה- גם איירדל טרייר וגם רועה גרמני נמצאים בקבוצת הסיכון, הוא גם מעל גיל 7 (בן 8, כאמור), הוא גם זכר וגם אוכל פעם אחת ביום. החלטנו להשפיע על הדבר היחיד שיש לנו שליטה בו ולכן החלטנו לעשות לו ניתוח לשינוי מין, משום שמצוין בכתבה כי סיכויין של נקבות ללקות בדבר זה פחות פי 2. סתם. החלטנו לתת לו פעמיים ביום חצי מנה ממה שהוא מקבל בד"כ פעם אחת ביום, ולהוריד ולו במעט מהסיכון שיכול להווצר. שאלתי היא כזו- איך אני מעביר אותו לאכילה פעמיים ביום? אם כיום הוא אוכל ארוחה גדולה אחרי שהוא חוזר מהטיול בערב, ואני רוצה להעביר אותו למצב בו הוא יאכל חצי ארוחה אחרי הטיול בבוקר וחצי ארוחה כשעתיים לפני הטיול בערב, איך אני עושה את זה באופן הדרגתי מבלי לפגוע בו וב"סדר היום" הטבעי שהוא התרגל אליו? אשמח לעזרה, ליאור.
 

S a v a g e

New member
../images/Emo208.gifמק../images/Emo78.gif../images/Emo208.gif

רק בלי ה'. רק מקפיץ. מישהו..?
 

night mistress

New member
../images/Emo6.gif כתיבה מעולה..

אבל אני לא יודעת לענות לך על השאלות.. אני מניחה שצריך סבלנות מברזל.
 

מאיוש7

New member
חחחח

לרגע עבר לי בראש : " מה הם עשו לו ניתוח לשינוי מין " ? חחחחחח : ] לא יודעת את התשובה בכל אופפן !
 

drora121

New member
שלום לך "פרא"../images/Emo107.gif

בערב הקרוב שתחליט לעבור לשתי ארוחות תאכיל את כלבך בכמות מופחתת של מזון, משהו כמו 3/4 מהכמות שבדרך כלל אתה מאכיל אותו. סביר להניח שהחסר יורגש והיא יהיה רעב דיו בבוקר על מנת לקבל בשמחה את השלמת ה-1/4 החסר. בערב תיתן לו שוב מנה מופחתת של 1/2 מהכמות המלאה שהיית נוהג לתת לו קודם לכן, ושוב יהיה לו חסר של 1/4 מסך הכמות היומית. בבוקר שלמחרת כבר תוכל לתת לו 1/2 מהכמות ובערב עוד 1/2 ובסך הכל העברת את הכלב בשלושה ימים לאכילה פעמיים ביום. אגב, בנוסף לחלוקת המזון כדאי להזהר בהפעלה. כלומר, כדאי בבוקר לצאת איתו לטיול קקי/פיפי ותירגול, לחזור הביתה לאפשר לו לשתות, לתת לו את מחצית הכמות היומית כארוחת בוקר ולצאת לעבודה, ללימודים ומה שזה לא יהיה. כשחוזרים הביתה אחה"צ, יש להוציא את הכלב לטיול ארוך יחסית הכולל עשיית צרכים, טיול הוצאת אנרגיה, תירגול משמעת (אם הוא מאולף) ולחזור הביתה. את ארוחת הערב לתת לו לא יאוחר משעה 19:30 ולהמתין כשעתיים שלוש לפני טיול הלילה, לאפשר לו לעכל את המזון לפני ההפעלה הנוספת. ברור שאם מאכילים פעם ביום ומיד יוצאים לפעילות אחרי רגיעה ורביצה במשך כל היום, ההפעלה הפיזית הפתאומית יכולה להתניע את היווצרות היפוך הקיבה כשכובד המזון עוזר לכך. אם מאכילים פעמיים ביום וממתינים עם ההפעלה הפיזית לאחר שהאוכל החל להעכל, נקטתם בעוד צעד של זהירות. בהצלחה, אגב, יש ניתוח ספציפי שמנתחים הוטרינרים כאמצעי זהירות לכלבים בעלי רמת סיכון להיפוך קיבה. שאל את הוטרינר שלך. אם הוא לא יודע על מה אתה מדבר, תחליף אותו.
 

S a v a g e

New member
מאה אחוז, תודה רבה.

זו ההדרגתיות המתבקשת שחשבתי עליה, ואני שמח שאיששתי את זה. יחד עם זאת, אני מוכרח להודות שהכלב שלי מורגל לשתי יציאות ביום- אחת בבוקר, בסביבות שבע וחצי, והשנייה בערב, בסביבות 22:30. אני מודע לעובדה שהיה הרבה יותר טוב להוצאי אותו שלוש פעמים ביום, אבל אילוצי זמן ועבודה פשוט מונעים בעדי אפשרות שכזו. שוב תודה בכל מקרה!
 

drora121

New member
שווה לבדוק לקבל שירותי דוג ווקר

כן, יש מקצוע כזה לאנשים עסוקים. הדוג ווקר יוציא לך את הכלב לטיול של 30 דקות בצהריים וזה יאפשר גם לכלב למתוח איברים מעט עד שתגיע וגם יעשה לך טוב ל"רגשי".
 

Ultra marine

New member
אני העברתי את הכלבה שלי את הניתוח הזה

אבל לכלב של 35-40 ק"ג אני לא יודעת אם יש צורך... הכלבה שלי היום שוקלת בערך 42 ק"ג (והיד עוד נטויה כיוון שהיא גורה) הייתי ממליצה באופן כללי לשמור על משקל בריא ולא על עודף משקל. מלבד כל הדברים שכתבה דרורה לפני שאיתם אין לי ויכוח.
 
למעלה