שלום לכולם - שאלה - ashes to ashes

piglet1

New member
שלום לכולם - שאלה - ashes to ashes

שלום לחברי הפורום! בזמן האחרון תהיתי, (עקב אירועים אקטואליים מסוימים) מה עלה בגורלו של מייג'ור טום של דיוויד בואי, ומצאתי באינטרנט את המילים של השיר ashese to ashes, מה שרק בלבל אותי עוד יותר (יתכן שבגלל האנגלית המוגבלת שלי). האם מייג'ור טום נהיה נרקומן? למה התכוון המשורר? אשמח לתשובה (במידה ודיוויד בואי נופל להגדרה של אגדת רוק). נחמד להתארח בפורום שלכם, אבל אני חוששת שקטונתי מלהיות משתתפת קבועה, עקב הבורות בהשכלה המוסיקלית שלי.
בכל מקרה מסכימה בהחלט שמוסיקה היא הדבר הטוב ביותר.
P.S. המילים של השיר, מתוך http://www.algonet.se/~bassman/lyrics ASHES TO ASHES - David Bowie ----------------------------------------- Do you remember a guy that's been In such an early song I've heard a rumour from Ground Control Oh no, don't say it's true They got a message from the Action Man "I'm happy, hope you're happy too I've loved all I've needed love Sordid details following" The shrieking of nothing is killing Just pictures of Jap girls in synthesis and I Ain't got no money and I ain't got no hair But I'm hoping to kick but the planet it's glowing Ashes to ashes, funk to funky We know Major Tom's a junkie Strung out in heaven's high Hitting an all-time low Time and again I tell myself I'll stay clean tonight But the little green wheels are following me Oh no, not again I'm stuck with a valuable friend "I'm happy, hope you're happy too" One flash of light but no smoking pistol I never done good things I never done bad things I never did anything out of the blue, woh-o-oh Want an axe to break the ice Wanna come down right now Ashes to ashes, funk to funky We know Major Tom's a junkie Strung out in heaven's high Hitting an all-time low My mother said to get things done You'd better not mess with Major Tom My mother said to get things done You'd better not mess with Major Tom My mother said to get things done You'd better not mess with Major Tom My mother said to get things done You'd better not mess with Major Tom יום טוב, מיכל

כמה דברים

קודם כל, לא צריך להיות היסטוריון מוזיקאלי כדי להשתתף בפורום הזה. הקריטריון היחיד הוא לאהוב מוזיקה. רצויי את זאת שמדברים עליה כאן. ככה שאת בהחלט יכולה להרשות לעצמך להביע דעה, לשאול שאלות, ובכלל, להשתתף בפורום הזה. תלמדי תוך שאת כותבת, קוראת. אבל הכי חשוב, נהנית. אל תשאירי את עצמך בחוץ. וזה לא אני אמרתי, אני חושב שרוב חברי הפורום הזה חושבים כך. ועןד דבר: דייוויד באווי הוא מאגדות הרוק העצומות אי-פעם. הוא לא "נופל" להגדרה, אלא היא מתלבשת עליו, כאילו נתפרה במיוחד בשבילו. בקשר למה ששאלת, אני חושב, מהשיר הזה, שמה שקרה לו זה שכשהוא היה בחלל קרה לו משהו. עכשיו אני לא בטוח אם ההמשך מתרחש בחלל או בכדוה"א, אבל מה שאני כן חושב שקרה לו אח"כ זה שהוא התחרפן, הסתמם, ובסופו של דבר מת. כלומר, הגיחה שלו לחלל, בין אם חזר ובין אם לאו, הביאה אותו למצב שהוא השתגע, לקח סמים, מה שהוסיף לשגעון, ובסופו של דבר מת מזה. או מהשגעון, או מהסמים.

piglet1

New member
איזו קבלת פנים נחמדה ../images/Emo9.gif

איזה דכאון... דיוויד בואי חושב שאי אפשר לעבור חוויה חזקה בלי להשתגע? הוא בטח לא מתכוון רק לטיסה לחלל. נראה לי שעדיף להסתכן בשגעון ולהעיז! ובנימה אופטימית זו אני הולכת לעבור חוויה חזקה במיוחד של טיגון צ'יפס. בתיאבון!

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

קודם כל מוסיקה היא הדבר הכי טוב, נכון, הפורום הזה בעצם הוא בית עבור מי שחושב כך, ואוהב מוסיקה, אנחנו מדברים פה על האהבה שלנו, זה ממש לא מצריך מיוחד
. בקשר לשיר, ב ashese to ashes בואי מצטט את מייג'ור טום, הוא לוקח את הדמות של מייג'ור טום מ Space Oddity ומעביר אותו לעולם של ashese to ashes סוג כזה של הקשר או ציטוט נקרא פאסטיש. בואי מנצל את הדימוי שיש לנו (מאזיניו הותיקים) כשאנחנו שומעים את השם מייג'ור טום (אסטרונאוט מוצלח, מצליח, בודד...) ועושה גם אותו ג'אנקי, לא מדובר פה בהמשך הסיפור של מייג'ור אלא השאלת הדמות לצורך השיר החדש. ובקשר למה קרה למייג'ור טום עצמו?, לכל אחד יש את התשובה שלו

זה כן סוג של המשך

כי הוא מדבר שם על אותה הדמות, רק אחרי שתהילתה חלפה לה. "Strung out in heaven's high". הוא לא הסתדר. לא עם התהילה, לא עם הפרסום, לא עם הלחץ והציפיות ממנו. אז הוא נהיה ג'אנקי שאסור להתעסק איתו. אז הוא עזב אותנו, משאיר רק זכרונות, אבל כבר לא אתנו. כמה שהוא רוצה לחזור ולהפסיק עם הכל הוא לא יכול. הוא תקוע.

ת'אמת?

אולי המחזור של בואי את עלילות מיג'ור טום לדברים טפוקים לגמרי (ג'נקי מה ג'נקי?) זה סמל של המחזור שלו את עצמו וההימאסות שלו וההתמחזרות שלו אחרי שגמר למצות את עצמו בטירוף בערך ב 1974?

ג'אנקי

זה מכור לסמים. היום זה מכור לכל דבר, אבל פעם זה היה רק מכור לסמים.

DarlingAdam

New member
אה, לא ממש.

הרעיון היה חשיפה שמייגו'ר טום למעשה היה ג'אנקי, לא אסטרונאוט אמיתי. הריחוף בחלל לא היה ממש בחלל אלא מטאפורה לhigh, לאיש שהיה מסטול ולא יכל "לחזור אל כדור הארץ", כלומר, לצאת מזה. שניהם שירים יפהפיים, כמובן.

הי Adam

ברוך הבא (נדמה שלא ראיתי אותך קודם) שניהם אכן שירים יפים אבל אני עדיין לא חושב שבואי התכוון לחשוף על מייג'ור טום, אלא יותר להשתמש בדימוי של מייג'ור טום עבור השיר החדש.

בלהה, תראו מה קרה לי מרוב התלהבות

כמובן שכוונתי הייתה שבואי לא התכוון לחשוף את מייג'ור טום או לחילופין לספר את קורות מייג'ור טום(ולא לחשוף על...)

DarlingAdam

New member
כן, כרגע הגעתי

אם כי אני לא ממש "חבר הפורום"; אני עונה רק לדברים שקשורים בדיוויד בואי. :)

ganooov

New member
חביבי... ../images/Emo13.gif

פיספסת בחצי שנה
. לפני חצי שנה היית חוגג.

אהה../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

יופי יופי יופי אהההההההההההההה אהמ.... מה לדעתך השירים הטובים שלו? ענבל

DarlingAdam

New member
לא, לא. אני לא יכול לענות על זה!

אני לא טוב בשאלות כאלה. מה האלבום האהוב, השיר האהוב, התסרוקת האהובה שלו. אני גרוע בבחירות. אבל אני מנחש שאת אוהבת את האלבום האנקי דורי? ;)

למעלה