שלום לכולם..שאלה קטנה...

RanDomiZe

New member
שלום לכולם..שאלה קטנה...

אני סובל מחרדה שהתחילה מהתעלפות שלוותה באיבוד זיכרון וב"תמונות" שרצו לי מול הפנים לפני ההתעלפות.הרופאים אמרו אז שככל הנראה עברתי התקף אפילפטי אבל עשיתי מאז את כל הבדיקות כולל EEG(הבדיקה הזאת שבודקים בשינה עם כל האלקטרודות שמחוברות לראש) ולא מצאו כלום.אבל למרות זאת הבנתי שגם אם לא מצאו כלום עדיין א אפשר לשלול את האפילפסיה.עד כמה זה נכון?והאם במצב אפילפטי יש טיפול תרופתי מונע ואפשר לחיות עם זה כרגיל? מצטער על האורך ותודה לעונים.

RanDomiZe

New member
ועוד שאלה קטנה...

האם תופעות החרדה הן נפוצות בקרב אנשים שסובלים מאפילפסיה?

TheDarkPheonix

New member
היי

היי רנדום. אמממ... אני מניח שלכל אחד \ אחת מאיתנו הייתה בהתחלה תחושת חרדה. כמו כן, לא בטוח שיש לך אפילפסיה אבל אם ברצונך להיות בטוח אז אולי כדאי לך לעשות שוב בדיקת EEG. אני אישית עשיתי גם CT ו-MRI. החרדה עברה ואני נשארתי
מקווה שאין לך שום דבר והכל טוב אצלך.
אני.

hashy

New member
הי RanDomize

לכל אחד יש את סף הרגישות שלו שיכול ליצור אצלו התעלפויות או התקף אפילפטי חד-פעמי מסיבות שונות. ההבדל הוא שמחלת האפילפסיה היא מצב שבו התופעות חוזרות כל הזמן בלי לקחת טיפול תרופתי שמאפשר לחיות כרגיל. יש מצבים של התפתחות המחלה אבל זה לא אומר שזה מה שיש לך... בדיקת האי.אי.ג'י. היא בד"כ אינדיקציה טובה למצבך, אך אם אתה לא בטוח לגביי הבדיקה שעשית אתה יכול לבקש לעשותה שוב. האם אתה עדיין סובל מהתעלפויות? האם אתה עייף לאחר ההתעלפות בצורה יוצאת מן הכלל? במידה ואין תופעות שחוזרות על עצמן שוב, נראה לי כי לא כדאי שתלחיץ את עצמך לשווא...

qt1

New member
היי רן וברוך הבא ../images/Emo140.gif

לא כתבת באיזה גיל קרה ההתקף , ישנם הרבה מאוד אנשים שחווים התקף אחד או כמה התקפים בחייהם והם לא חולי אפילפסיה, כפי שכתבו לך קודמי , אם אתה לא שקט וחושש שההתקף ישוב , אתה יכול לבקש בדיקת EEG חוזרת מהנוירולוג של קופ"ח אליה אתה שייך. מה דעתך? ושוב , ברוך הבא
המשך ערבנעים

hey sexy lady

New member
היי ראנדו...נעים מאוד ../images/Emo140.gif

מתי היה ההתקף הזה? איזה עוד בדיקות עשית מלבד EEG? איך אתה מתפקד ביומיום? שאלות שאולי אבין קצת במה מדובר

RanDomiZe

New member
תודה לכולם על התגובות...

בעבר עשיתי את כל הבדיקות האפשריות כולל CT. כיום אני לא עובד (כחודשיים וחצי)בגלל החרדות שנקלעתי אליהם.פשוט הייתי אצל פסיכולוג שאמר לי שכדאי לי לבדוק את הצד הזה של האפילפסיה.ולכן אני רוצה לפסול קודם כל בעיה אחת לפני שאני מטפל בחרדות עד הסוף. בנוגע להתעלפות...עברתי בגיל מאוד קטן התעלפות(בגיל10-אנשים שראו אותי אמרו שפירכסתי וכל זה)עשיתי בדיקות גם אז והכל יצא בסדר.ולפני 4 שנים שוב התעלפתי. אני לא יודע מה היה כי אף אחד לא היה לידי אני רק זוכר תמונות שרצו לי מול הפנים וזהו.גם שהתעוררתי התברר שנפלתי על הפני.(זה היה מלווה באיבוד זיכרון).עברתי בחיים שלי איזה 3 בדיקות EEG ובכולן היה בסדר.אבל בכל זאת הבנתי שגם אם יוצא בסדר בבדיקות הללו יש סיכוי שאני אפילפטי.מה אתם אומרים?

RanDomiZe

New member
עוד דבר...

שאני לא יודע אם זה קשור.פליקרים במועדונים גורמים לי לתחושות רעות.אמרו לי שגם לזה יש קשר לאפילפסיה.אבל זה אף פעם לא הציק לי אלא רק לאחרונה שהתחילו החרדות.

qt1

New member
רן... נבדקת אצל נוירולוג או ../images/Emo26.gif

אולי אצל אפיטולוג? בהחלט ממליצה לך לאמץ את הצעתו של הפסיכולוג ,אין צורך שתהיה בחרדה בעקבות שני הארועים , במה מתבטאת החרדה אם אפשר לשאול? יש לנו בקישורים למעלה המלצה לפורום התמיכה של ד"ר שאול נבון , אם לא תמצא את התשובות כאן , אני מציעה שתשאל גם אותו ותחזור אלינו עם התשובות שלו, אנחנו כמנהלי פורום הסכמנו שנעבוד כצוות במקרים בהם לא יהיו לי או ליוסי תשובות , מה אתה אומר? חיבוק

hey sexy lady

New member
בקשר לפליקרים ../images/Emo62.gif

אז ככה... לא כל סוג של אפילפסיה מגיב לפליקרים ולריצודי מסך. סוג האפי' שיש לי למשל (תודה לאל) לא הושפע מהפליקרים בדיסקוטקים (ואני הולכת לדיסקוטקים) אז ככה שזה לא בהכרח קשור... ועוד משו: עשו לך בדיקת CT וM.R.I?

hashy

New member
בשם העצלות לזוז מקום - אני מקנאה לך

אני מאד אוהבת לרקוד אבל לא יכולה לסבול תדר מסוים של פליקרים מסוג מסוים (לא כל הפליקרים הם באותו תדר) וכשיש שירים טובים אני יוצאת מהמקום והולכת לרקוד בחוץ (אם אפשר ואני מעדיפה רק מקומות שאפשר) - כך שבשם העצלות לזוז מקום - אני מקנאה לך... חוץ מזה, מסתבר שזה יוצר שינוי כימי וחשמלי אצל כולם (ברמות שונות) ובגלל זה יש גם מי שהוא לא חולה וזה מפריע לו... אגב, הייתי מפיקת מסיבות ל25 + וגם בלי פליקרים המסיבות הלכו טוב וכולם נהנו...

hey sexy lady

New member
תמיד זה הציק לי בעיניים הפליקרים

האלו אבל זא גרם להתקף מסויים (בEEG זה כן השפיע על האפי') לא נורא אבל אם אפשר לעבור מקום אז סבבה בת כמה את אגב?

ufo11

New member
צודק מי שאמר לך שגם אם הבדיקה

תקינה אין זה אומר שאפשר לשלול את אפשרות המחלה. קודם כל אני מניח שהחרדה שלך נובעת מזה שאתה די תלוי באוויר, ואתה לא יודע למעשה מה באמת יש לך. לגבי הפליקרים שרשמת בהמשך, ייתכן מאוד שאתה מושפע מהם לאו דווקא כי יש לך משהו, אלא כי מתוך החרדה שמשהו לא בסדר אצלך. שאלה לי אליך.. את בדיקות ה E.E.G עשית בחסך שינה? כי זה גורם מאוד חשוב. אני עושה את כל הבדיקות שלי בחסך שינה.

ufo11

New member
לא הבנת אותי. לפני שאני עושה את

הבדיקה שלי, הרופאה אומרת לי לא לישון בלילה. בכלל... האם כך היה?

ufo11

New member
אוקיי, אז ככה.. הבדיקה הראשונה

שאני עשיתי, הייתה אחרי שישנתי לילה שלם. אח"כ מסתבר שהבדיקה אובחנה כלא מספקת לקביעה האם אני חולה או לא, ולכן הרופאה שהלכתי אליה, קבעה שיש לעשות בדיקה בחסך שינה (כלומר לא לישון כל הלילה לפני). ורק אז גילו שיש לי אפילפסיה. שוב, אין זה אומר שדווקא כן יש לך... יכול מאוד להיות שבאמת אין לך.. אבל רצוי לעשות את הבדיקה הזו שוב רק שהפעם בחסך שינה.

סוגי התקפים

שלום לך רן קבלת המון תגובות, אני מקווה מועילות. הנה עוד תוספת קטנה. יש כל מיני סוגים של התקפים. הכל תלוי היכן במוח, במדוייק, ההפרעה החולפת התחילה. לכן "התקף" בהחלט יכול להיות בעל אופי מוזר, לא לכלול נפילה, לכלול מראה או תחושה משונים וכו'. ועם כל זה, אירוע חד-פעמי בדרך כלל אינו מוגדר כהתקף אפילפטי. אני מסכימה עם הייעוץ לראות אפילפטלוג מומחה, ולא כל נוירולוג שנמצא במרפאה הקרובה. מכיון שלא תמיד הבדיקות נותנות תשובה ברורה, ועדות ראייה, אם יש, חשובה מאוד, חשוב להגיע לנוירולוג שרואה כמה שיותר פונים. זה מגדיל את הסיכוי שהוא/היא ראו מקרה דומה לשלך. EEG מהווה כלי אחד העוזר באבחון, אך הוא אינו קובע סופית בדרך כלל. לא בטוח שEEG חוזר ישנה משהו. לפי התיאורים שלך, יכול להיות שיש לך רגישות מיוחדת באיזור הקשור לקליטת אור או דמויות. גם אם זה נכון, לא ברור אם רגישות כזאת דורשת טיפול. השאלה הקריטית: האם זה מפריע לחיי היום-יום שלך? האם זה קרה שוב בכלל? אני מקווה שלא, אך אם כן, יתכן שטיפול תרופתי תעזור מאוד. לגבי החרדה, לפי דעתי, זהו מרכיב שגם קשה לסווג. ישנם אנשים, במיוחד בימים אלו, עם הרגשות חרדה ללא כל קשר לבעיה נוירולוגית. תחושתך מאוד חשובה כאן. האם חשת שהחרדה היתה בעצם התחלה של "אירוע" כלשהו או תחושה עומדת בפני עצמה? זו גם סיבה להגיע לאפילפטולוג מומחה שיוכל להבין מהתיאור שלך אם זה חלק מהתקף או לא. בהצלחה, חני

למעלה