שלום לכולם, שאלה לי

ilovemusic

New member
שלום לכולם, שאלה לי

קפצתי מהפורום השכן לשמוע את דעתכם בשאלה שמטרידה אותי. השאלה אולי שייכת יותר לפורום "נימוסים והליכות", אבל מכיוון שאני מכיר חלק גדול מהמשתתפים כאן, אשמח לדעתם. כמשתמש ICQ ותיק (גם מול חלק מהאנשים כאן בפורום) אני נתקל בכל מיני סוגים של התנהגות בשיחה שלפעמים מעצבנות ולפעמים סתם לא מנומסות (בעיני לפחות). לדוגמה : מישהו שעונה כל פעם כמה דקות טובות אחרי שנשאל שאלה מבלי להסביר את הסיבה, אנשים שמפסיקים את השיחה בצורה חד-צדדית (כלומר פשוט נעלמים) מבלי לתת הסבר (לא לפני, ולא אחרי), אנשים שמאוד ממהרים לאנשהוא וחייבים לסיים את השיחה - אבל אפשר לראות אותם מחוברים עוד שעה ארוכה אחרי שהשיחה הסתיימה ביוזמתם, אנשים שפונים אלי למרות שאני בסטטוס של "לא פנוי לשיחה" ועוד. שאלותי: זה קורה רק לי ? (ואם כן, אני צריך להסיק מזה משהו ?
) מה קוד ההתנהגות המקובל בצורת התקשרות כזו ?(אם ניקח בחשבון שאנשים לפעמים באמת מתנתקים פתאום, או צריכים ללכת , או פשוט חייבים לעבור למשהו אחר בפתאומיות כי במקום העבודה שלהם לא רואים את זה בעין יפה)

לא, לא רק לך ../images/Emo20.gif

ולא תמיד זה נובע מחוסר נימוס, לפעמים זה נובע מבעיות אובייקטיביות. הנה, אני מעיד על עצמי, שקשה לי לנהל כמה צ'יטוטים במקביל, ולתת לכולם תשומת לב ראויה. גם לא נעים לי להגיד למישהו: "שמע, אני עומד לנתק, פנה אלי כרגע עוד מישהו, והוא יותר מעניין ממך".

גנגי

New member
זה לא אתה, זה אני...

ראשית, זה באמת לא קורה רק לך. שנית, כמה מחבריי הטובים, כמו שאומרים, עושים לי את זה השכם ובעיקר הערב. שלישית, צריך להבדיל בין כמה דברים: * אינך רואה את מי שאתה משוחח איתו, כך שלפעמים קורה משהו כמו שיחת טלפון או ילד שקורא לבן-שיחך מחדר אחר בדחיפות, או פעמון הדלת שמצלצל, ולפעמים פשוט לא מספיקים להתנצל וצריך להתרחק מהמחשב (אצלי למשל יש ארבע קומות כאן בבית - לא פחות - והטלפון לא תמיד לידי, והדלת שלוש קומות מתחת למחשב, כך שכל קריאת כיוון עלולה לעלות למי שמשוחח איתי בדקות ארוכות של המתנה לתשובה). * לפעמים כותבים איזו הודעה ובדיוק נכנסות שיחות אייסיקיו שמאוד מפריעות לרצף, ורוצים לענות, כי אלה חברים והכול, אבל בין תגובה לתגובה גם כותבים, אז יוצא שמי שמעבר לקו ממתין די הרבה זמן (יחסית לטלפון, למשל) בין תגובה לתגובה. לא תמיד יש אפשרות לנמק לכולם למה אתה לא עונה מייד. * אותו דבר קורה שמשוחחים עם כמה אנשים באותו זמן: כל אחד רוצה את תשומת ליבך הבלבדית, ואינך מסוגל לענות לכולם באותו זמן. אלא שאיש אינו רואה כמה אנשים אחרים משוחחים איתך באותו זמן, ויש פער בין הציפיות לתוצאות. * לפעמים שוכחים את האייסיקיו פתוח שעות ארוכות אחרי שעוזבים את המחשב (לי זה קורה לעיתים תכופות). * לפעמים האייסיקיו עושה צרות ומסרב לשלוח הודעות (זה קורה לי בזמן האחרון כמעט כל הזמן, יעידו חבריי), וזה נראה כאילו איני עונה, בשעה שאני מנסה ללא הרף לשלוח תגובות. * לפעמים אנשים באמת לא מנומסים וסתם נעלמים או לא עונים, וי גם בין באי פורום זה אנשים שעושים להם מנהג קבוע להתעלם מהודעות או לא להגיב עליהן. יש לי ידיד שאני משוחחת איתו באייסיקיו מדי פעם, איש מאוד אינטליגנטי ובעל נימוסים טובים מאלו שהוזכרו כאן, שמקפיד לומר שלום כשאני צצה על מרקעו. לא יותר, רק שלום ומה שלומך. בהתחלה הופתעתי מהמחווה ולא אהבתי את זה, אבל הוא הסביר שאינו מעוניין בשיחות ארוכות בכל פעם, עם זאת כשהוא רואה אותי הוא חושב שעליו לומר שלום, כפי שאילו היה רואה אותי ברחוב לא היה מתעלם אלא אומר שלום. כשחשבתי על זה הסכמתי איתו, וזה באמת נעים מאוד לראות שאפשר לומר רק שלום ולא חייבים להיכנס לשיחות סרק בכל כניסה לאינטרנט. הוא גם, אגב, מעולם לא פרש מהאייסיקיו בלי לומר שלום, בלי לתלות את זה בקיום או אי קיום של שיחה בינינו קודם לכן. אמנם כשאני חושבת על זה, זה בהחלט לא נראה לי ישׂים לגבי רוב הרשימה שלי, אבל לפחות לשניים-שלושה חברים קרובים יותר - למה לא? יש בזה באמת איזה נימוס בסיסי שחסר מאוד בסוג השיחות של האייסיקיו.

המוזרה

New member
בהחלט לא רק לך

אבל אולי זה בגלל שאנשים לא ממש יושבים מולך אז הם מרשים לעצמם לנהוג שלא בנימוס? זו רק השערה, אבל אולי הם מרשים לעצמם להתעלם מכללי התנהגות בסיסיים כמו שהם יכולים לשבת עירומים מול המחשב או לחטט באף וזה ממש לא יפריע לך. ואולי מה שמכסי אמר.

אטיוד5

Active member
ה IC שלי פעיל ...

לעיתים רחוקות מאוד. בצ'ט קצת יותר. ומה שאתה מתאר קורה לעיתים תכופות למדי. לפני ימים מספר, למשל, גברת אחת שאלה אותי מיד בפתיחה לפרטים אישיים. הפעם מסרתי. אחרי שהוברר לה שאני נשוי היא לא הגיבה. חיכיתי חצי דקה ושאלתיה "את שם?" ואז ענתה "כבר לא". וזהו. במקרה כזה, כשתולים לי את הקו בפרצוף אני מגיב ב- "לא כואב להגיד שלום". אני מניח שלאותן חסרות נימוס אלמנטארי זה לא מזיז, שהרי הן בהמות גסות קהות חושים וכהות חושים ממילא.

גנגי

New member
כהות חושים?../images/Emo6.gif

סליחה, טעיתי. אופס! תעיתי! תהיתי באמת, מישהו יודע מה קורה בטהיטי? עזבו, זאת סתם הערה. כלומר הארה. ראיתי שרעיתי.

גנגי

New member
לחיים: בנות שטויות מדברות שתויות.

אופס, חיים בכלל לא נמצא פה בפורום! סליחה.

גנגי

New member
באמת נורא כיף לי עם עצמי.

אל תפריעו, בחייכם! טוב, נו, אני אלך לנקות את השירותים.

Idan91

New member
שכחתי לציין:

פורסם ב"הקיבוץ", היום. (כמובן שיש שם כמה וכמה אי דיוקים, אבל מילא)

אטיוד5

Active member
אני בעד.

חבל שלא התחילו עם זה מיד עם פתיחת שנת הלימודים. אז העיתוי לא הכי מוצלח, אבל גם לא נורא. בגלל החגים השנה בעצם רק התחילה. סדר שיהיה פה!

Idan91

New member
התלמידים? נגד!

האמת היא שאם לא הייתי כ"כ מתעייפת מהנושא, הייתי כבר מספרת לכם יותר, אולי בע"פ.

גרי רשף

New member
הם נגד לגזור חולצות?../images/Emo12.gif

נו באמת: לא הבנת ישר שהיה כאן משחק מילים?

Idan91

New member
לא-לא..

בינתיים הוצעה פשרה, שביום ראשון ההנהלה צריכה להצביע לגביה, ועד אז (כלומר, שלשום, אתמול ומחר) אנחנו באים עם חולצות ביה"ס.

למעלה