שלום לכולם: פרו....

• פותח הנושא 1gal
  • פורסם בתאריך

1gal

New member
שלום לכולם: פרו....

היי קודם אני חייב לציין שהפורום הינו אחד הפורומים היותר כייפים שפגשתי, פשוט לשמוע חוויות וסיפורים מאשנים שונים על טראקים וטיולים שונים מעלים חיוך תמידי על הפרצוף.. יישר כוח. ועכשיו לשאלה: אני מתכנן טיול של שלושה שבועות (גיחה קצרה) לפרו בסביבות סוף אוגוסט. המסלול כולל בין השאר את לימה קוסקו ואזור הדרום וכמובן מאצ'ו פצ'יו ורפאטינג של מס' ימים... עכשיו השאלה היא עם מישו יכול להמליץ על מסלול מסודר עם מקומות לראות כדי שאוכל לקבל כיון דרך מסויים.. כלומר האם להתחיל מלימה ולרדת דרומה והאם לשלב את הראפטינג בהתחלה או בסוף? תודה מראש!

shaishoo

New member
אולי

זה יעזור..זה ציטוט מהודעה שלי מלפני שבוע/שבועיים בדיוק בנושא הזה המלצה למסלול (רק לבדוק שוב אם זה מסתדר מבחינת העונה ..אני לא בטוח) נחיתה בלימה, להתאפס איזה יום.... משם להאוורז(Huraz) בירת הטראקים של הצפון (חשוב לבדוק שזו העונה !!): פה תוכל לטראק בעיקר הואי-ואש המפורסם שנבחר ע"י נשיונל גאוגרפיק לאחד מ5 הטראקים היפים בעולם, או הסנטה-קרוז היותר רגוע, בנוסף יש שם קורסי טיפוס סלעים, טיפוס קרח, סנפלינג מפלים ועוד..במחירים נחמדים..כמו כן הרבה טיולי יום אחד למקומות מדהימים כמו לגונה צורו או לגונה 69, רק צריך להיזהר ולהתקלאם שם לגובה, אני קיבלתי התחלה של מחלת גבהים כי ישר שהגעתי למחרת ניסיתי לטפס לגובה שלא הייתי רגיל מווארז חוזרים ללימה ועוד באותו יום ישר נוסעים לקו החוף ומתחילים את הטרילוגיה: איקה-פיסקו-נאסקה : הICA יש את הדיונות חול המפורסמות ..כפר קטן בנווה מדבר עם אגם קטן מוקף דיונות חול עצומות שאפשר לעשות עליהם סקי דיונות עם דיונהBOARD פיסקו- גלפגוס לעניים..לוקחים שייט לראות כלבי ים, אריות ים, פינגויינים וכד.. נאסקה- מקום מדהים עם הקווים וציורי החול המסתורים, לקחת את הטיסה 10$ וזה שווה !!! עזוב את כל האזהרות על בחילה בטיסה וכד..פשוט לא לאכול ארוחת בוקר ענקית ולטוס..המראה מדהים ורואים הכי טוב את הכל, כמו כן יש שם את בית הקברות שקברו שם מתים בקברים פתוחים שבגלל היובש המומיות נשתמרו..מחזה מיוחד !! יש גם אקוודוק מעניין..ראיתי, היה נחמד אבל לא מדהים.. בגדול ניתן להגיע לאיקה, כשנמאס לנסוע לפיסקו, לקחת את השייט ועוד באותו יום לנסוע לנאסקה, לעשות את הטיסה בבוקר, אח"כ בית קברות ומשם להמשיך עוד באותו יום אם אתה ממהר.. משם נסיעה או לקולקה קניון-לראות את הקונדורים או לקוסקו- הערה אני נסעתי מנאסקה ישר לקוסקו, אוטובוס של איזה 12-15 שעות.... קוסקו..בירת האינקה אין צורך לפרט..אפשר להיות שם בין שבוע שבועים שלולש לחודשים שלוש..מסיבות לצד עתיקות, טראקים לצד אטרקציות (כמו באנגי) ועוד ועוד מקוסקו אפשר או לנסוע לאגם טיטי-קקה לראות את האיים הצפים (בצד הבוליביאני) אם יש זמן או לטוס חזרה ללימה והביתה..תלוי בזמן שלך גבר... וזאת רק הצעה אחת..אני בטוח יהיו עוד שירכיבו לך מסלולים דומים אבל לא זהים, אני לא הכללתי לך את טורחיליו בצפון וכד.. ושוב חשוב לבדוק הכל מבחינת מזג-אויר כי כשמושלג בצפון HURAZ זה איזור מסוכן... לא היה לי כוח לעבור על הזמנים..אז הבחור נסע לחודשיים אם אני לא טועה... אבל זה בגדול נקודות שוות עצירה בזמן המועט שיש לך...

TheBlueOne

New member
מדליק! תודה... עוד רעיונות?

תודה...קראתי את ההודעה אחלה רעיון... אני אשמח לשמוע עוד הצעות... וכמו כן מה עדיף טיסה מלימה לקוסקו או שימוש בתחבורה ציבורית (רכבת/אוטובוס)? אה וכמובן עלויות?

רפטינג

עונת הרפטינג בפרו מתחילה בחודש מאי שבו הזרימה בנהרות חזקה ביותר ובסביבות חודש אוגוסט הזרימה יורדת ככה שאולי כדי לוותר על הרפטינג שיכול להיות לא מלהיב בסוף אוגוסט ובמקום לעשות קורס קייקים אותו ניתן לעשות גם בקוסקו וגם בהוורז, הזמן של הקורס הוא בדרך כלל 3 ימים

שמיל111

New member
טיסה מקוסקו ללימה עולה (בספטמבר

שעבר) כ-80$. לא זוכר מחירי אוטובוס, הרבה יותר זול מן הסתם אבל מדובר בנסיעה של 21 שעות - נראה לי חתיכת סיוט. בעקרון, רמת האוטובוסים בנסיעות ארוכות כאלו היא דע טובה אך לדעתי, עדיין לי נראה קשה מדי.

jeshu

New member
היא לא באמת נסיעה קשה סתם ארוכה,אבל יש שלל מקומות מעניינים בדרך ולא צריך לעשות את הכל בנשימה עצורה. ואפשר לראות בדרך את פרו - הפסגות המושלגות,העיירות בדרך,השדות על הטרסות,האוכל במסעדות הדרכים,ללמוד קצת ספרדית תוך כדי,להקשיב למוזיקה שלהם שמשושמעת כל הזמן באוטובוס (אפילו אם מצאת רק אחד שהוא קצת טרנטה) - והכי חשוב לשמור על עיניים פקוחות וראש פתוח למקום. וזה יעלה פחות מ-80$ ... תראה - תאיאורטית אתה יכול לסוע עד בואנוס איירס באוטובוסים ולהשתדל לשמור על נסיעה רצופה וזה באמת מתיש.אבל חבל לפספס את מה שיש בדרך ואת הדרך עצמה רק בגלל שיש איזה קונספציה בין הישראלים שהיא קשה ואין עליה כלום.

שמיל111

New member
שכנעת אותי. האמת היא שלא ניסיתי

אפילו לחשוב כך בגלל מחסור חמור בזמן (משאב נדיר בגיל 28, כשמצליחים לחלץ ממקום העבודה רק חודש חופש).

shaishoo

New member
בערך

טיסה מקוסקו ללימה תעלה בערך 50-70$ לפחות ככה זה עלה לפני שלוש שנים, היא לוקחת כמה שעות, אוטובוס עולה חצי/רבע מזה ולוקח 24 שעות קשות לפחות.... רכבת אין... כנס לאתר של הבית של פיסטוק שם תברר הם מוכרים גם כרטיסי טיה והם יתנו לך אומדן טוב..גם תוכל לברר ולראות לגבי אטרקציות בקוסקו ומחירים..הם פחות או יותר הכי זולים +-5$

מונה5

New member
רפטינג בנהר האפורימק

הרפטינג יוצא מקוזקו מדריך מומלץ בנחמין אם הוא עדיין בסביבה . לא להתפתות למדריכים זולים ןבלתי מקצועיים : ראה מה קרה עכשיו בניו זילנד . הזמן נסיעה חזרה וכולי בערך שבוע . עוד שבוע בקוסקו תוסיף יומיים עד שלושה טיסות הלוך ושוב מהארץ ללימה וחזרה . יומיים בלימה ומשם נסיעה על גב ההר דרך הואנקיו איקוצו קוזקו חזרה דרך אגם הטיטקקה פוו אריקיפה וחזרה ללימה על ציר החוף והזמן עף לך אולי באריקיפה תספיק גם את הקרוז דל קונדור בעמק הקולקה העמוק בעולם אגב . וכפי שכתבו גלישת חולות, אריות ים,וטיסה בנסקא וזהו . בהצלחה

1gal

New member
וואלה חבר'ה שיחקתם אותה!!

השאלה הבאה שלי היא האם עדיף לנחות בלימה לרדת עם קו החוף לארקיפה ואחר כך לקוסקו, ראפטינג קניון קולקה מאצ'ו פיצ'ו ולאחר הכל לחזור בטיסה ללימה לשהות עוד מס' ימים על מנת לספוג את האווירה ולחזור הבייתה או להתחיל מלימה לרדת לקוסקו ולחזור דרך קו החוף..?

jeshu

New member
הכי טוב לא לסוע על אותו הכביש יותר מידי פעמים...אני ממליץ על קו החוף לסיום - אופי הטיול בו יותר רגוע ודורש פחות אנרגיה וסביר להניח שקצת תקרע את עצמך בהתחלה מפאת קוצר הזמן וכך זה יתאים יותר. אני ממליץ גם על לימה לסוף - יש מה לראות.מרכז העיר העתיק. הפרלמנט,מוזיאונים בניין האינקוויזיציה וכו'.וגם תמיד עדיף להיות שם איזה יום לפני הטיסה לפחות.לא להגיע בלחץ לתפוס טיסה זה עדיף ובייחוד במדינות עולם שלישי שיוכולות להתעורר בהן כל מיני תקלות מוזרות.

1gal

New member
אחלה רעיון!!!

תודה... אני אשתמש בו לתכנון הציר..

natyh

New member
הורוביץ

אם אתה גולש גלים ... טוב אבל בעצם נגמר לך הזמן חבל .... אחחח איזה מקום מדהים סטייל סיני מדרום לאיקא ואיך יכול להיות ששכחתי את שמו .... ואגב מעט מאד תרמילאים מכירים את המקום המטמטם הזה . בעצם בא ונראה אם יש מישהו בפורום שמכיר . נתי

esttg

New member
היי

אפורימק מומלץ רק תשמור על עצמך! חזרנו עם גופה של בריטי לקוסקו.. אתה בטוח רק 3 שבועות ...נראה לי שאם תמשוך לווארס אז לא יהיה לך זמן לאזור קוסקו אריקיפה מדהימה אך קניון דה קולקא לא איאיאי העיקר תהנה !

למעלה