שלום לכולם (עזרה)

wrong turn

New member
שלום לכולם (עזרה)

אתם כהורים של בני נוער אולי נפגשתם עם תופעה חדשה, מורים שמלמדים את התלמידים רוצים לשמש כמורה פרטי תמורת כסף, וזהו משהו שאסור על ידי משרד החינוך. אני עושה על זה כתבה לראש אחד, והייתי מעוניין אם אחד ההורים שנתקל בתקלה הזאת ומוכן שהבן שלו יתראיין לכתבה יודיע לי במסר פרטי, תודה מראש

רק תיקון אחד: התופעה הזו ממש

לא חדשה. היא היתה קיימת כשאני הייתי תלמידת תיכון.(לפני 30 שנה).

ההבדל בן לפני 30 שנה להיום

אין לי מושג על התופעה . אבל כן יש לי מושג שלפני 30 שנה רק תלמידים מעטים למדו אצלנו בביהס בשעורי עזר (שבדרך כלל נתנו להם עי תלמידים מצטיינים מכיתות בוגרות כנראה תמורת סכום לא גדול ) ואילו היום לפחות בבית ספר של ילדי המצב הפוך לגמרי רק תלמידים מעטים לא נעזרים בשעורי עזר (ורובם רובם של התלמידים לא רק שמבלים בבית הספר בבוקר גם אחרהצ נאלצים ללמוד בשעורי עזר שלא לדבר על הסכומים הנכבדים שזה עולה להורים ) וזה נושא הרבה יותר מעניין לכתבה לבדוק מה קרה ב-30 השנים האחרונות התלמידים נהיו יותר מטומטמים ? פחות לומדים בכיתות בגלל בעיות משמעת בלי פתירות ? המורים פחות מוכשרים ?

פלגיה

New member
עוד אפשרות

הילדים יותר מפונקים, יותר רגילים לסיפוקים מיידיים, ומתקשים בהפעלת השכל. מאידך ההורים והמורים מציבים להם פחות אתגרים.

אין ספק שאת צודקת

שראשית כל מציבים לילדים באופן כללי פחות אתגרים . ונהפוך הוא כל שיטת החינוך שכל כך הולכת לקראת הילדים לדעתי היא הרסנית . אינני חושבת שצריך להיות מגעילים וקשוחים לילדים אבל בפרוש כשעוברים את האיזון העדין שכלל לא מציבים להם אתגרים שלא דורשים מהם לעמוד במטלות לא מלמדים אותם אחריות אישית התוצאות נהיות הרסניות . ולדעתי הילדים עצמם סובלים . בכל אופן בבית ספר של ילדי המורות כבר כל כך התרגלו לרעש בכיתה ולהפרעות שהן בכלל לא עושות עם זה כמעט כלום . סף הרגישות שלהן ירד . אז פלא שהילדים לא קולטים כמעט בכיתה כלום .

למעלה