שלום לכולם/ן,,,

שלום לכולם/ן,,,

הנני פונה אליכם בעקבות בעיה קשה שיש לי עם בתי,,,(בת שנה) שעות שינה- זאת בעיתה הגדולה הילדה מסרבת בכל תוקף להרדם,,מרגע שהונחה במיטתה ואני יוצאת מהחדר,,, היא מתחילה בשאגות זעקה בכדי שאחזור, אם חזרתי לחדר,, ועמדתי לידה,, הילדה רגועה שוכבת במיטה נינוחה,,, אם יצאתי מהחדר,, הילדה בוכה עד כדי קיא וזה סרט שיכול לחזור על עצמו לא פעם אחת במשך הלילה,,, בעקבות זה,,, שהילדה לא רגועה מאחר ואני לא לידה, יוצא שהיא מתעוררת קרוב ל- 6 -7 פעמים בלילה שנתה לא רצופה,, שלא נדבר על שלי,,, כולנו מותשים,, עייפים,,, מה עלי לעשות,, לאן לפנות כיצד לטפל,, עם מי להתייעץ,,, למיותר לציין,,כי אם אניח אותה במיטתי,, היא תרדם ותישן כפי שהנני מצפה

גרא.

New member
שולינקה27,באופן טבעי,ילדים עד גיל

שנה וחצי בערך, מתעוררים באופן רגיל מספר פעמים בלילה, כחלק מהשינה הרגילה שלהם.הילדים מתחלקים לאלה שמזעיקים את ההורים,ולכאלה המרדימים את עצמם חזרה.אלה, גם אלה אינם קמים בבוקר עייפים.משום כאמור שזה המבנה הטבעי של השינה אצל פעוטות.ההורים בניגוד, קיימים עייפים, שבורים ורצוצים,מאחר ושנת האדם הבוגר,אינה מתאימה לכל כך הרבה התעוררויות.ההבדל בין שני סוגי הילדים הללו, אלה שמזעיקים את ההורים,ואלה המסוגלים להרדים את עצמם תלוי בצורת הרגלי השינה שההורים מקנים להם.השיטה המקובלת לחינוך להרגלי שינה לילדים בגיל שנה עד שלוש.היא שיטת חמש הדקות. היא מבוססת על העקרונות הבאים: ההליכה למיטה צריכה להעשות למטרת שינה בלבד. את כל הפעילויות הקודמות לכך, כמו,אכילה,שתייה,הקראת ספור או שיר צריך לעשות לפני ההשכבה במיטה.וראוי לעשותם לא בחדרו של הילד.אפשר ליצור טקס קצר אבל קבוע של הפעולות הקודמות להליכה לישון.ההשכבה במיטה תלווה ב באמירת "לילה טוב" חם ואוהב.ומיד אחרי ההשכבה,עליכם ההורים לצאת מהחדר. אם היא מתחילה לבכות, מחכים 5 דקות.נכנסים לחדר,משכיבים אותה, חוזרים על ברכת הלילה טוב,ושוב עוזבים את החדר.כך ממשיכים בהמתנה, השכבה ושוב המתנה עד שהיא נרדמת. אם וכאשר היא מאוחר יותר מזעיקה אותכם,שוב חוזרים על הפעולה הזו. מססבר שהלילה הראשון עלול להיות ליל שימורים ומקור לא אכזב לסבל, שלא לדבר על עייפות נוראית.אבל בדרך כלל כבר בלילה השני,יש בדרך כלל שינוי גדול..כעבור 7-5 ימים של טיפול כזה.מסתבר אמנם שילדים רבים ממשיכים להתעורר, אבל כיוון שלמדו לא להזעיק את ההורים..אתם יכולים סוף סוף לישון כל הלילה...חשוב מאד ששני ההורים יבצעו את מבצע החינוך הזה,עלמנת שהילדה תרכוש את דפוס השינה התקין לגמרי,ולא תקשר אותו לאחד ההורים..שולינקה,ברור שכדי שהשיטה הזו תצליח. ברגע שמתחילים בה, אסור לסטות ימינה או שמאלה. קל וחומר, אסור להשבר ולוותר..אחרת כל עמלכם ירד לטמיון. ואז, מה אוכל להציע לכם???

למעלה