שלום לכולם/ן

הרברונן

New member
שלום לכולם/ן

אני חדש כאן בפורום. יש לנו ילד מאובחן ADHD (מבחן טוב"ה ב"שערי צדק"). הוא מס´ 3 מתוך 6 ילדים. מיותר לציין שהוא מעסיק את אשתי ואותי מאד מאד. רציתי לדעת מה בעצם יש לפורום כזה לתרום לנו (רוב הדיונים שראיתי עד כה הם בגילאים מתקדמים יותר, או שמא אני טועה?). כל טוב, רונן

דליה.ד

New member
שלום רונן וברוך הבא!../images/Emo140.gif

הפורום הזה הוא פורום תמיכה, וחברי הפורום מתפקדים כקבוצת תמיכה וירטואלית. כולם מתקבלים אצלינו בברכה, הורים לילדים קטנים מאוד (לפי דעתי הצעיר ביותר מתחת לגיל שנה) ועד הורים למתבגרים וכן צעירים ומבוגרים על הפרעות קשב ו/או ליקויי למידה. גם מי שאין לו כלום מתקבל אצלינו בברכה! הפורום נועד לתת עיצות, תמיכה, לעורר דיון ושיחה על נושאים שונים. הפורום אינו מחליף אף אבחון ואיננו נותנים פה מידע רפואי, לצורך זה יש כמובן מאבחנים מומחים ורופאים. איני יודעת בן כמה בנך, לי יש ילדים עם הפרעות קשב וריכוז מגיל 5 ועד 16, כך שרק אני לבדי יכולה לארח לך לחברה בכל גיל שתבחר...
אז, זהו, אתה מוזמן לשוחח עם כולם, להשתתף לתרום, לספר את סיפורך. אנחנו נהיה כאן להאזין, לעודד, לתת עצה טובה, לנחם כשצריך ולצחוק ולשמוח מתי שרק אפשר!

שלום לך וברוך הבא!../images/Emo140.gif

קודם כל נחמד שהגעת אלינו. שנית הפורום הוא פורום תמיכה וזה בדיוק מה שהוא יכול לתת - לפי דעתי זה המון! זהבה, דליה ואנוכי באות מתחומים שונים ולכן בעלות ידע שונה במספר אספקטים הנוגעים הפרעות קשב וריכוז, לקויות למידה, היפר אקטיביות,זכויות הורים וכיו"ב, המשתתפים בפורום הם אנישם שמתמודדים עם שאלות ובעיות שיתכן שאתם עוד לא נתקלתם בהם או שנתקלתם והתלבטתם, עכשיו יש לכם עם מי להתייעץ, את מי לשאול, למי לקטר (כן זה גם חשוב
) ובכלל מקום לקבל בו הבנה אהבה ואוזן קשבת. מקווה זה מספק

זהבה נ

New member
הרב רונן, שמחה שאתה כאן, אתנו../images/Emo140.gif

ושתמצא כאן את הנישה שתכיל אתכם תדריך תתמוך ותיעץ לכם בכל התחומים החשובים של הפורום המכובד שלנו. השותפות שלי הזכירו את נושא התמיכה ואני אציין את נושא המידע. כידוע לך "ידע זה כוח" בכל התחומים של החיים, אני מאמינה גדולה במשפט הזה. לצערי מהמצב שנוצר במדינה לא תמיד הורים יודעים ויש להם את המידע המעודכן בנושא הזכויות שלהם ולמי לפנות בכדי ליישם אותם, כאן אני מאמינה שאוכל לעזור מהידע והנסיון וגם הלימוד של הנושאים והחוקים המתגבשים בבית המחוקקים ויישומם בשטח, אני איש של שטח ותמיד הייתי כזו כך שאני מעורה בהרבה תוכניות חלקן יותר מוצלחות וחלקן פחות. בקיצור, אני והשותפות שלנו כל אחת בתחומה משלימות את הפזל כל אחת בתחומה. הרי ידוע כבר מזמן ש "השלם גדול מסכום חלקיו" וכך גם שיתוף הפעולה בפורום הזה. ולי יש שאלה אליך, יש גם רבנית רונן? (כבר נשאלת על כך בעבר) לא ענית לי עדיין? ואתה גם לא חייב לענות. בכל מקרה, שמחה שהחלטת להצטרף, זהבה נ זכויות הורים

הרברונן

New member
וואו, איזו קבלת פנים

הבן שלי (8) הוא מס´ 3 מתוך 6 (בן 12, בת 10, בן 8, בת 5, בת 2 ובת 9 חודשים). האמת, תמיכה זה דבר אכן סופר משמעותי. הוא נמצא בטיפול דינמי כבר כמעט 3 שנים, לאחרונה ניסינו גם זואותרפיה והוא מטופל מזה כמה חודשים בריטלין (20 מ"ג, לאחר שראינו שה 10 מ"ג לא ממש עוזרים). וכן, יש לו ריבאונד. יש גם רבנית, אבל אני המשוטט ברשת בד"כ. בכל אופן תודה על קבלת הפנים כל טוב, רונן

זהבה נ

New member
שלום הרב רונן,

בלי עין רעה כן ירבו, שיהיו בריאים ובמזל. הייתי רוצה לדעת כיצד אתם מסתדרים בבית עם הפרעת הקשב, או יותר מחודד כיצד אתה והרבנית מסתדרים עם הקושי של בן ה 8 ?. ידוע שילדים עם הפרעת הקשב שואבים לעתים מההורים כוחות פיזיים ורגשיים, לעתים ההורים בערב מרגישים ממש סחוטים כלימון, כיצד אתם נערכים בחברה בה אתם חים(אנני יודעת באיזה זרם בדיוק והאם אתם שייכים לחצר חסידות זו או אחרת?), ברור לי שתשובתך שאתם מהזרם הדתי שבחברה. אני בטוחה שיש עוד הורים כמוכם כאן ושגם להם יהיה מה להגיב. ובקיצור לשאלותי: ילדים עם הפרעת קשב מתקשים בקבלת גבולות(ידוע), כיצד זה בא לידי ביטוי אצלכם?, באורח החיים הדתי שכידוע לי (באתי מבית חרדי) מהכרותי האישית, יש באורח החיים הדתי לא מעט גבולות ואיסורים, כיצד אתם מצליחים למזג את זה עם הדת?. שבוע טוב, זהבה נ זכויות הורים

הרברונן

New member
שלום זהבה

אני שייך לזרם הדתי-לאומי-מתנחלי, ובחצר שלי דווקא גדלים לתפארת עצי פרי ועשבי תיבול... לעצם שאלתך: אכן לא פשוט לאגור כוחות לקראת שעות הערב, בהן אנו סחוטים ממילא, אולם ככל שהמודעות שלנו לצורך של בננו ב"שאיבת" כוחות מאתנו גדלה, כך חילקנו בינינו את העבודה יותר ביעילות והצלחנו (בד"כ) להתפנות עבורו. לעתים על חשבון רטינתם של אחיו הדורשים תשומת לב מקבילה... אני מרגיש שעניין המודעות וההפנמה מאד משמעותיים, ולקח לנו הרבה זמן בכלל להיתפנות להבין את טיבם של התהליכים הנפשיים העוברים על בננו. אני גם מרגיש שדווקא משום שהחברה בה אני חי מאד מודעת לחינוך, ובערך 30% מהמבוגרים בה הם אנשי חינוך, הפתיחות דווקא גדלה בשנים האחרונות לצורך ללוות את לקויי הלמידה או שאר הילדים הזוקקים תמיכה רגשית אינטנסיבית, קצת יותר באופן אינדיבידואלי ופחות דוגמאטי (למרות שעוד רבה הדרך...) כל טוב, רונן

הגעת הביתה!!!../images/Emo82.gif../images/Emo24.gif

שלום לך הרב רונן אני עצמי חדשה פה ורק אחרי אבחון בחודש הבא אדע אם אני ממש שייכת לפי הכותרת...
אבל פה זה בית חם וכולם זוכים פה לחיבוק כל כך רחב!!! הן אם אלו עצות, עידוד וסיפורים מהחיים שמראים לך שאתה לא לבד והן כמויות ידע והכווה וקישורים למידע... שלא תשאר בור מול העולם. אני פה כאמור, חדשה - רק שבועיים, אבל אני מרגישה כאן כל כך בבית. וזה מצחיק כי בעצם אני בבית מול המחשב... כולם היו איתי כשהתלבטתי וזעקתי למידע, כולם תמכו ועודדו כשהייתי אבודה, כולם הריעו כשסיפרתי שיש שיפור ואפשר לומר שאני קצת אצטער אם לא אזדקק יותר לפורום... כלומר , אשמח בשביל בני, אך התמיכה והחום יחסרו לי. אז כל שאלה שתרצה לשאול, יהיה מישהו או הרבה מישהואים שיענו לך ויספרו וידגימו ויחזקו. ותראה שלפעמים תוכל גם אתה לעזור לאחרים. וזה, הכי הכי נפלא!!! ברוך הבא!!

למעלה