שלום לכולם/ן

ל שכזו

New member
שלום לכולם/ן ../images/Emo13.gif

אני פציפיסטית וקוראת כאן די הרבה זמן, אבל כמעט ולא כותבת. כל השכבה שלי יוצאת לגדנ"ע במרץ, ואנחנו מחוייבים לצאת. מן הסתם ברור לי שאני לא מתכוונת לצאת לגדנע ושיטילו עונש מסויים על מי שלא ייצא (עדיין לא ברור לי מה, אבל זה בטח לא משנה במיוחד.) אז סתם רציתי לשמוע סיפורים: אם בתי הספר שלכם הכריחו את כולם לצאת, אם יצאתם ואיך התמודדתם עם המצב בכלליות. אני די חוששת להפגע אם אני אחשוף את העמדות שלי בפני כל השכבה והמורים. אני גם אשמח לטיפים או רעיונות מה כדאי לעשות (כי בכלזאת, לקבל עונש על זה שאני מתנגדת לאלימות נראה לי קצת טיפשי
). תודה!

פישפשתי קצת, ובסוף מצאתי.

היה על זה שרשור, על חוויות הסירוב http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=871&msgid=98636983 לגבי הגדנע- לא יצאתי, והכריחו אותי להגיע לבית הספר למרות שלא למדנו כלום. אז הגעתי. זה כמו שבאתי בגישה שאני מוכנה לשבת בכלא אם אני לא אעבור את הוועדות

ל שכזו

New member
השרשור הזה ממש מצחיק ../images/Emo6.gif

אני רק תוהה אם מצחיק באותתה מידה לחוות את חלק מהדברים שם..
תודה רבה בכלמקרה

C a r o l a

New member
זה לא חוקי להעניש אותך על זה.

את יכולה להתלונן למשרד החינוך אם מענישים אותך. מותר להם להגיד לך לבוא לבצפר אבל אסור להם להוריד לך ציון. את יכולה תמיד להגיד שאת חולה או שההורים שלך לא מרשים לך או שתגידי את האמת, הכי טוב, אבל הם לא יכולים להחכריח אותך.

ל שכזו

New member
לא כל עונש הוא גלוי..

אולי לא יוכלו להוריד ציון בגלל זה, אבל ברור לי שהמורים יתייחסו אליי אחרת (ציונים לא כלכך חשובים לי, דווקא. אני נורא אוהבת את הבצפר שלי וחבל לי להפוך אותו לזירת קרבות פוליטיים, מה גם שאני לא בטוחה שיש לי כוח לזה...) אז לזייף אישור מחלה זו קצת אופצייה. תודה רבה בכלמקרה :)

בית הספר

הוא זירת קרב פוליטית בין כה וכה. השאלה היא אם את רוצה לזעזע את הזירה הפוליטית ולהכניס עמדה שונה. את צריכה לעשות את הבחירה. בהצלחה

paulika

New member
למה לזייף מחלות ולשקר נראה לך מוסרי?

אם את באמת כל כך מלאה בערכים, אז אמרי את האמת ושלמי את המחיר...

garbil1989

New member
למה שהיא תשלם את המחיר?

היא פשעה בזה שהיא מתנגדת לפגיעה באנשים? האבסורד פה...

paulika

New member
בואי נאמר שבשיעורי גדנע לא פוגעים באנשים

והיא לא מתנגדת לפגוע באנשים, היא מתנגדת ללמוד להגן על עצמה מכאלו שיפגעו בה ואני חושבת שבמושג פציפיזם יש כבוד לבני אדם שונים ולדעות שונות. מה שבולט כאן בפורום , זו התוקפנית, הלעג וחוסר הסובלנות כלפי כאילו שמעיזים לחשוב אחרת מהפציפיזם המוצהר כאן

ל שכזו

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

הגדנע עצמו אולי לא פוגע באנשים, אבל אני מתנגדת לקחת חלק בגופים שמטרתם להוות צד כלשהו באלימות. מלבד זאת שאני מתנגדת לתמוך בהפיכת החברה למיליטריסטית, מה שאני חושבת ששילוב הצבא במערכת החינוך תורם לו לא מעט... אני לא חושבת שמישהו מזלזל בך או באף אחד אחר כאן, הזלזול (אם קיים) הוא בהשקפות מסויימות שנראות לרובנו מוטעות ופוגעניות לחברה שאנחנו חיים בה. יכול להיות שלא שמת לב, אבל גם הגישה שאיתה הגעת לפורום לא הייתה פלורליסטית במיוחד, שזה די טבעי בסופו של דבר- הרי יש סיבה שגיבשת עמדות מסויימות, ולכן עמדות אחרות ייראו לך פחות נכונות. זו לא יהירות כמו שנדמה לפעמים, זה הגיון פשוט. ורק משהו קטן: ממש כמו שהסברת לנו מה עומד מאחורי הדיעות שלך, גם מאחורי אלו שלנו יש סיבות רציונאליות. חבל לפטור אידיאולוגיה ב"היא מתנגדת ללמוד להגן על עצמה", במיוחד כשאת מגיעה לפורום מתוך מטרה להבין למה אנחנו פציפיסטיים

PoisonousLitchi

New member
גם לנו אמרו שזה "חובה"

אבל אני ו2 חברות שלי אמרנו שלא נצא כי אנחנו לא מתכוונות להתגייס, לא יצאנו ולא קיבלנו שום עונש ושום כלום.. אל תדאגי, אם יענישו אותך אז ממש בקטנה.. למרות שלא נראה לי..

למעלה