שלום לכולם לגבי שעות הלימוד בגן תקשורת

RONI3011

New member
שלום לכולם לגבי שעות הלימוד בגן תקשורת

מאחר ונוכחתי לדעת שיש הרבה הורים שהיו מעדיפים שילדם/ילדתם יחזרו מוקדם יותר
האם יש אפשרות להתארגן ולנסות להפעיל לחץ על מנת שיום הלימודים יסתיים מוקדם יותר?
לדעתי האישית זה קשה ביותר ואף מוגזם לילדים צעירים לשהות כל היום מחוץ לבית בייחוד
לאור הקשיים והדרישות .אני מעדיפה לתת לילד לזרום ולא להפעיל לחץ-לתת לו להתקדם בקצב שלו בדרכו שלו.
פשוט להרפות קצת.

יום לימודים ארוך לילדים בספקטרום הוא זכות

שהושגה לאחר מאבקים. מעבר לתרומתו לקידום אינטנסיבי יותר של הילדים והיכולת לתת את כל המענים באופן מרוכז, יום הלימודים הארוך גם מקל על ההורים שחלקם הגדול זקוקים למענה לאחר השעות הרגילות ואינם יכולים לשלוח את הילד לצהרון עקב צרכיו המיוחדים.
גן טוב לא אמור "להפעיל לחץ" על הילד, ואם את חשה שזה המצב, את יכולה לבקש להקל היכן שצריך (אני נתתי הנחיה כללית בתחילת הדרך "לזרום עם הילדה"..).
אני מניחה שרוב ההורים יתנגדו מאד ליוזמה כזו.

asa112

New member
אם תנסי ללמוד דברים לעומק

תגלי, ש"לתרומתו לקידום אינטנסיבי יותר של הילדים " - זה בולשיט. ילדים עייפים אחרי צהריים גם בגנים, גם בבית ספר. בגנים הולכים לשון, מתעוררים ומתעוששים. איך זה בדיוק תורם לקידום אינטנסיבי ? לעזור להורים עובדים אפשר גם בעזרת זכות לצהרון מסובסד, למשל, ששם ילדים ילכו לשון, ישחקו או יכינו שעורי בית. מישלא צריך צהרון - לא הולך. זה גם יחסוך כסף למשרד החינוך, לדעתי.

יום לימודי ארוך פוגע בילדים ובקשר להם למשפחות, לדעתי, חבל שהרבה הורים לא רואים את זה.

אני ראיתי 3 צהרונים...

עם הרבה ילדים, מעט אנשי צוות, מבנה פעילות לא מוגדר, וילדים "מתחלפים".
מסובסד או לא, זה לא מתאים לילד שלי...

asa112

New member
אני מתכונת

שאחרי צהריים אותה מסגרת צריכה לעבוד כמו צהרון - עם פעילות יותר חופשית, בלי מטפלים ובלי שיעורי חשבון .
לדעתי, גם מורה לא חייבת להיות שם. אם אין מספיק ילדים אחרי צהריים, אז אפשר לאחד כמה גנים, למשל או כמה כיתות, להביא מספר ילדים לאותו מבנה עם הסעה.
כמו שעושים בקיטנה לפעמים.
לדעתי, גם ילדים משולבים צריכים לקבל זכות לצהרון כזה.

בפועל גם היום במסגרות עושים בעיקר ביבסיטר אחרי צהריים, רק שזה נקרה יום לימודי ארוך, לא משכררים ילדים כי זה נחשבים לימודים ומעסיקים צוות מלא סתם.
אם לקרוא לזה צהרון - אז אין סיבה לא לשכרר ילדים ולהעסיק גננת, למשל, שלא עוסה כלום אחרי צהריים. גם בכיתות קטנות בבית ספר יסודי - יש לוח זמנים, אבל לא תמיד אפשר להעביר שיעורים אחרי צהריים, כי ילדים עייפים. ואז רואים טלויזיה או סתם מסתובבים.

לא כלההורים-גם לילדים רגילים

יודעים איך להפעיל ילדים אחר הצהרים.
יש הורים גם לילדים רגילים שאו שצריכים את הצהרון כדי לעבוד,
או שגם אם לא עובדים-
לא יידעו להעסיק את הילד.
ואווירה כאוטית לא טובה לאף אחד.
את כנראה אמא שונה.
אשרייך.
לא כל ההורים כאלה.

dina199

New member
יום לימודים ארוך זו זכות.

יש הרבה הורים שעובדים שעות ארוכות ואפילו השעות של גן תקשורת זה לא מספיק וצריך לקחת עזרה נוספת.

schlomitsmile

Member
מנהל
מסכימה איתך ועם ASA יש מן הסתם ילדים שזה בסדר להם להשאר עד אחה"צ במסגרת,
זה תלוי הן בילד והן במסגרת, ויש בודאי ילדים שזה גוזל מהם אנרגיה ופוגע בהם.
נראה לי שההתנהלות בעניין צריכה להיות ברמת המיקרו ולא המקרו,
כלומר אם את חשה שהילד שלך נפגע מהשעות הארוכות ורוצה להוציאו מוקדם יותר,
שווה לנסות לדבר עם הצוות ולהגיע להבנה.
אם זה לא יילך, אפשר לנסות להדבר עם הורים אחרים בגן,
ואולי פניה מכמה הורים תזכה להתייחסות קשובה יותר.

plokip6

New member
אני דוקא בדעתך.

אבל באמת שאי אפשר לדרוש זאת כקבוצה, אלא רק כיחידים. לכל ילד, ולכל הורה הצרכים שלו - ואין לי בעיה עם זה שיום חינוך ארוך בחינוך המיוחד הוא זכות, אלא רק עם העובדה שהוא הפך לחובה.
את הבן שלי הכנסתי לשילוב, למרות הלבטים והקשיים. אחד השיקולים המשפיעים היה שעות הלימודים הארוכות בחינוך המיוחד.
אין לי אפשרות לנקוט בחינוך ביתי מלא, אבל לגישתי, השעות בבית עם ההורים והמשפחה יש להן ערך טיפולי, רגשי, ערכי ומשפחתי עצום שלא יסולא בפז. יום החינוך הארוך, ביחד עם ההסעות הלא הגיוניות, משאירות לבני מעט מדי שעות להיות בקן שלו, בסביבה הבטוחה שלו, עם בני המשפחה שלו.
שוב - בשורה התחתונה, הצורך ביום לימודים ארוך מובן ומקןבל, אבל לא ברור לי למה הפך לחובה ולמה על מנת להוציא את בני בשעה הרגילה ממסגרת הלימודים, עלי להלחם ולריב עם המערכת. את זה הייתי רוצה לשנות.

dina199

New member
נכון שהשעות בבית עם ההורים והמשפחה

יש ערך טיפולי , אבל זה בתנאי שלהורים יש אפשרות להיות בבית .
בזמנו הבת שלי היתה במעון רגיל שנגמר בארבע , והייתה נשארת כמעט אחרונה כי הרוב היו מוצאים את הילדים קודם.
ואילו אני הייתי מסיימת את העבודה בחמש ומגיעה הביתה בשש.
אז אני נגד הסעה ארוכה (שזה רק שבגלל שרשות מקומית רוצה לחסוך על גב הילדים למרות שיש תקציב) אבל בעד יום לימודים ארוך לכולם , ולא רק לחינוך מיוחד.

Ronronit1

New member
יש אפשרות להגיע עם הצוות בגן להסדר

שבו תוכלי להוציא אותו מוקדם יותר? או שיום קבוע בשבוע יבלה עם המשפחה?
בגן של הבן שלי ( בחו״ל) השבוע הוא של 4 ימים ארוכים בשבוע, בימי החופש אנחנו עושים דברים ביחד, ויש לו פגישת משחק עם חבר קבוע ועם מנחה במשך שעה וחצי.
ככה יש לו גם הזדמנות להרגע מהגירויים בבית הספר ולקבל זמן שקט.

asa112

New member
עד כמה שאני יודעת

צריך לבקש אישור של מפקחת להוצאה מוקדמת מהמסגרת, אפילו אם זה יום אחד בשבוע וצריך לצרף לבקשה משהו - אישור מרופא, למשל.
מפקחת יכולה לא לתת אישור אם הורים לא מצדיקים אותו עם משהו פורמלי. אם מדובר בהסעות - אז סיפור עד יותר מסובך.

והכל רק כדי ילד ישן בגן ויוכל ארוחת 4.

Ronronit1

New member
תמיד אפשר להביא עדויות וחוות דעת

של מרפאה בעיסוק על הצפה של הילד.
רק שזה תיזוז לא קטן להורים שגם ככה מותשים ועסוקים....

asa112

New member
כן, לקבל כזה אישור - זה תהליך פורמלי

וארוך. וגם, אחרי שמקבלים אישור של מפקחת - אם הורים מוצאים ילד בעצמם - אין בעיה.
אם צריך להזיז את ההסעה - הכל תלוי ברצון טוב של עירייה, הם לא חייבים כלום.

אבל אני עקרוני נגד יום לימודי ארוך במובן של הארץ - כי אף אחד לא לוקח יכולות של ילדים בחשבון ובונים מערכות איך שרוצים.
מצפים מילדים שהם יתאימו את עצמם למערכת, כאיולו לא מדבר על אוכלוסיה מוגבלת בסופו של דבר...

Ronronit1

New member
אני מאוד מסכימה איתך.

יש ילדים שזקוקים למסגרת יום ארוך ויש שזה יותר מידי בשבילם. אף אחד לא לוקח בחשבון שהילדים האלה צריכים התאמות בצורה אישית כי כל ילד כזה הוא שונה.

למעלה