שלום לכולם, יש לי שאלה.

עוגייה

New member
שלום לכולם, יש לי שאלה.

מה זה בדיוק הפרעות קשב וריכוז? האם זה שאני לא מסוגלת להתרכז כשאני מכינה שיעורי בית או כשאני יושבת בכיתה ואני פשוט לא מצליחה לשבת על התחת(
) במשך ה-45 דקות של השיעור, זה אומר משהו? אני מסוגלת להתרכז באמת רק במקרים מאוד מסויימים וכשאני יושבת מול המחשב-וזהו! זה אומר משהו? הבעייה היא שאם זה אומר משהו(למרות שלא כל כך נראה לי) אף אחד אצלנו לא לוקח אותי ברצינות וכולם אומרים שזה בגלל הגיל(אני בת 15 כמעט), אז מה לעשות? תודה רבה!!

שלום וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

לפי מה שאת מספרת, יש באמת בעייה, אני ממליצה לך לקרוא את המאמר "בננות1" במאמרי הפורום, אם את מרגישה שמה שכתוב שם מדבר אליך, אולי כדאי לפנות לאבחון ולאתר את הבעיה, במידה ותחליטי לעשות עוד כמה צעדים קדימה - אנחנו פה בשבילך ונשמח לעזור! שלך אפרת נ.ב. - אין כאן שום קשר לגיל....

עוגייה

New member
תודה אפרת, הנה תשובה...

אני חושבת שממש הרוב שם נכון, חוצמזה שאני לא דחויה חברתית(לפחות ככה אני חושבת...) אבל בסה"כ כמעט הכל נכון... מה את אומרת? (שכחתי לציין קודם שזה התחיל בערך מכיתה ח´- זאת אומרת שזה לא היה תמיד) תודה רבה על התשובה, אני.

טוב חמודה אז ככה....

אולי הגיע הזמן לשקול לדבר עם ההורים על העניין, להסביר שקשה לך ואת רוצה עזרה ולשקול יחד איתם לאן הולכים לאבחון. ספרי לי מה פעלת ונתקדם עוד...

עוגייה

New member
דיברתי עם ההורים...

זאת אומרת עם אמא, עם אבא אני לא ממש מדברת, אבל זה לא חשוב עכשיו. אמא אמרה לי שצריך קודם כל לדבר עם היועצת(שדרך אגב דיברתי איתה היום בבוקר, לפני שדיברתי עם אמא, וביום ראשון אני אדבר איתה שוב, אם זה יצא...)כי אנחנו צריכים לקבל אישור ללכת לעשות אבחון, והיא אמרה שזה בסדר גמור מבחינתה(וגם לשני האחים שלי יש בעיות כאלו, ויש לי שאלה- זה תורשתי?)והייתה ממש בסדר, הרבה יותר ממה שחשבתי. וגם היא אמרה שהיא ראתה שזה התחיל בכיתה ח´... בקיצור, היועצת אמרה לי לשים
מתי זה קורה לי, באיזה שעות ובאיזה שיעורים, או שזה כל הזמן, ועם זה בא בתקופות או לא. בכל אופן, תודה רבה על העזרה!!!

@זהר@

New member
כן, זה גם תורשתי

למרות שאפשר ללקות בליקויי למידה גם בדרכים אחרות.

אשלונית

New member
רק משהו קטן,

אמרת שזה התחיל בכיתה ח´, אצלי גילו את זה באמצע כיתה י, וזה אחרי שכשהייתי ילדה קטנה הייתי יושבת שעות, כך שאף אחד לא ציפה לזה, זה לא אומר כלום. מה שכן זה אומר שהמוח שלך חיפה עלזה כל השנים האלו, זה הכל!, לפחות ממה שידוע לי.

למעלה