שלום לכולם !!! חדש פה....

NatanU

New member
שלום לכולם !!! חדש פה....

שלום לכולם גם אני מגמגם... לא ידעתי כלל שיש כזה פורום וזה משמח אותי שאני לא ממש לבד עם זה... יש לי כמה שאלות שאני שואל המון זמן ופה זה נראה לי המקום הכי מתאים אני מגמם מגיל 4 בערך וטופלתי כמה שנים ע"י קלינאית תקשורת שילדותי ולפי מה שהורי זוכרים זה עזר לי והגמגום הפסיק עד גיל 12 בערך ואז הוא הופיע בצורה קשה יותר ואחרת .... לא טופלתי מאז וכיום אני בן 24... אין ספק שהחיים כמגמגם קשים ומתבטאים בכל היבט אפשרי ובזמן האחרון זה נהיה קשה עוד יותר מהבחינה הנפשית והבטחון העצמי שלי שהיה במשך השנים בשמיים כבר לא קיים. השאלות שברצוני לשאול הן האם גמגום נחשב כנכות ע"י הממסד? מה הטיפול המומלץ ביותר ? רצוי באיזור הצפון (צפת וצפונה) והאם בגיל שלי קיימים אחוזי הצלחה בטיפול נוכח העובדה שבילדותי הטיפולים עזרו? אודה מאוד לתשובותיכם תהיו עצמכם ואני מאוד גאה בכך שיש עוד אנשים כמוני...

שמחה99

New member
תתחדש ../images/Emo13.gif

באמת יש הקלה גדולה בידיעה שאתה לא לבד, יש עוד אנשים מגמגים שחיים ונושמים ובועטים והרבה פעמים טוב להם בחיים... אז אני שמחה שהגעת לזה... על סוגי טיפולים תוכל לקרוא במאמר שכתב שוקי. המאמר מופיע בראש דף הפורום. ובקשר לגיל, גם אם רק תשפר את הביטחון לגמגם ולא תמנע ממצבי דיבור קשים יותר עבורך, דיינו. אבל בהחלט אפשר לשנות ולשפר אם יש לך מוטיבציה לכך. הטיפולים האינטנסיביים מוצעים דווקא לאנשים מבוגרים יותר ולא לילדים. אני טופלתי לפני שנה אצל קלינאית תקשורת. אני יכולה לתת לה (או לי
) צל"ש על שיפור הביטחון לגמגם. זו איכות חיים אחרת! מלבד זאת, שיפרתי את היכולת שלי להקריא לפני אנשים. זה היה מצב הדיבור הקשה ביותר עבורי. כמעט בלתי אפשרי... בדיבור לא התעסקנו. ברוך הבא לפורום, השאר

שמחה99

New member
אתה מוזמן להכתיר את עצמך

למעודד הרישמי של הפורום
לפי כמות האייקונים, אני מבינה שאין לך התנגדות עקרונית, הא?
בעצם,
אם רק אני הייתי משתתפת בפורום, לא היה איפה לארח.... כולנו מארחים את כולנו...
המשך יום מצוין

shuky63

New member
מה משותף בין טיפול בגמגום ודיאטה

תמיד אני מחפש שיטות להגביר את השטף שלי אבל בימים אלה אני גם מחפש דרך לרדת במשקל ולכן כששאלת את שאלתך מה הוא הטפול המומלץ ביותר בגמגום לא יכולתי שלא לשים לב למשותף בין שני הדברים. בדיאטה אפשר לבוא אל השמן ולהגיד לו-הנה לך תפריט.אם תוכאל על פיו מעתה ועד עולם תרזה ותשאר רזה.פשוט לא? אז למה רוב השמנים,או שלא מרזים או שמרזים ואחרי זמן קצר משמינים שוב?אולי זה לא כל כך פשוט. אם תקחו אדם שאוהב פחממות.לחם ופסטה ואורז ותתנו לו תפריט של עוף דגים וסלט עם כף אורז מלא פעם בשבוע,אין סכוי שהוא יסתגל לתפריט הזה אם יחליט לעשות זאת בכח יהפוך לאדם אומלל.ואם לארגנטינאי חובב בשר תתנו תפריט דיאטה שכולל שני פולקס מכובסים בשבוע,הוא יבעט בו אחרי שבועים. כך זה בטפול בגמגום.באנשיפ פרפקציוניסטים שאוהבים דיוק ושליטה עדיף לטפל בטכניקות כוללניות.ואילו באנשים אמפולסיביים ורגשניים עדיף טפול התנהגותי עם טכניקות לא פולשניות שאפשר להשתמש בהם גם בדיבור סוער ואמפולסיבי. רק כך יש סכוי לאמץ את השיטה הנלמדת לאורך זמן.

נכון מה שאתה אומר אבל אם אתה עושה כ

כושר הגוף שלך מבקש פחות קלוריות>זה מדהים עד כמה זה נכון שהתחלתי כושר >יש לי הליכון בבית והתוצאות היו מדהימות.לכן אני אומר לך שוקי אתה יכול לאכול הכל בתנאי שאתה עושה כושר יום יום.מה שקורה שיש אנשים שלא אוהבים לעשות כושר.

NatanU

New member
תודה רבה לכולם על התשובות...

שני דברים לא הבנתי..האם הגמגום נחשב לנכות? והאם בצפון יש אנשי מקצוע לבעיה זו? תודה רבה

shuky63

New member
הגמגום לא נחשב אוטומטית לנכות

אבל אם תצליח להוכיח לבטוח לאומי שהגמגום לא מאפשר לך להתפרנס יש סכוי שתקבל קצבה.שמעתי ממקור ראשון על אדם אחד שעשה את זה. בקשר לאנשי מקצוע:תאורטית כל קלינאי תקשורת אמור לדעת לטפל בגמגום אבל מעשית זה בכלל לא ככה.צריך לבדוק טוב טוב את ההתמחות שלו בטפול בגמגום.אני שמעתי דברים טובים על מכון הדים בחיפה וגם על קלינאית התקשורת דורית ביגון מחיפה.יותר צפונה אני לא יודע,אבל דיברנו על זה לא מזמן בפורום שכדאי להשקיע ולנסוע רחוק בשביל טפול טוב. גם אם שאלותיך נענו אתה מוזמן להשאר איתנו בפורום.

NatanU

New member
להישאר אני בטוח נשאר...

תודה רבה לכולם על התשובות המנומקות...

למעלה