שלום לכולם, חדש פה

qazqaz14

New member
שלום לכולם, חדש פה

אני מתחיל עוד שבועיים שנה ג' בתואר במשפטים (תואר ראשון).
כרגע אין לי ויזה בכלל לארה"ב (וגם לא הייתה לי).
הבנתי שאם מביאים אישור לימודים אז יותר קל לקבל ויזה, אך עד לסיום התואר בלבד (במקרה שלי, אם ייתנו זה לשנה וחצי).
ופה אני מגיע לשאלתי:
אני מעוניין לעשות תואר שני בארה"ב (במנהל עסקים, אם זה בכלל משנה משהו..). האם עדיף קודם להוציא את הויזה "הרגילה" ואחרי שאקבל אותה להתחיל לפעול לעניין ויזת הסטודנט לתואר השני (בהנחה ואתקבל ללימודים שם)? או שעדיף לחכות עם הויזה ה"רגילה" ולפעול ישר לעניין ויזת הסטודנט לתואר שני?
האם הויזה ה"רגילה" יכולה להוות מין רשת ביטחון? כלומר, הרשויות כבר יראו שיש לי ויזה לשנה וחצי בגלל שאני סטודנט בישראל, ואז כשאגיש בקשה לויזת סטודנט הם יתחשבו יותר? או שאין שום קשר בכלל?
בנוסף, אשמח לפרטים על עניין התואר למנהל עסקים (תואר שני) בארה"ב. לצערי, ידוע לי שאני לא מספיק חכם להתקבל ל- ivy league או לאוניברסיטאות ממש יוקרתיות אחרות, אך לדעתי אני אמור לעמוד בסטנדרטים של אוניברסיטאות "בינוניות".
(שאלתי כאן המון שאלות, אנא תנסו לענות על כל אחת ואחת מהן בפירוט עד כמה שניתן..)
תודה רבה על כל עזרה!

MayanUniversity

New member
דבר ראשון לפני שאתה הולך לויזה וכדומה, בדקת מה התאריך ל?

לרישום לאוניברסיטאות? בארצות הברית זה מאוד שונה מאשר בישראל.
כאשר קובעים לך תאריך, כמו למשך ה-15 בינואר, אתה צריך להעביר להם את כל המסמכים הדרושים עד אותו התאריך.
וזה כולל ציונים של מבחנים כגון GRE ו- Toefl.
לפני שאתה בודק ויזה לארצות הברית, אתה צריך לברר באוניברסיטאות מה התאריך לרישום, ואת כל המסמכים הדרושים לרישום.
למשל בדוקטורט, יש להביא 3 מכתבי המלצה, ציונים עדכניים של כל הקורסים (אפשר להעביר להם את הזכאות לתואר בסוף השנה), ציונים של המבחנים שציינתי, טופס הרשמה, דמי הרשמה ועוד.
האם אתה מכוון להירשם לתואר שני בשנה הבאה? או בשנה שאחרי?
כי אם אתה מתכוון לעשות זאת בשנה הבאה, אתה צריך להתחיל לברר את כל העניינים הללו. זה לא תהליך פשוט בכלל....
&nbsp
לגבי הויזה, אם אתה מתקבל לאוניברסיטה בארה"ב, אתה (על פי מה שידוע לי) מקבל ויזת סטודנט. (כמובן שאתה עדיין צריך לעשות את כל הפרוצדורה).

qazqaz14

New member
תודה על תגובתך, אז ככה:

כמו שציינתי, נותרו לי שנה וחצי לסיום התואר הראשון. כלומר, שנת הלימודים הזו וחצי מהבאה (2014\15 ומחצית משנת הלימודים 2015\16) עדיין "אבלה" בתואר הראשון. השאיפה שלי היא להתקבל לסמסטר חורף (אם יש דבר כזה בכלל..) באמריקה (נגיד, אפריל\מאי של שנת הלימודים 2015\16, כלומר באפריל 2016).**** סליחה על כל המספרים, ניסיתי להסביר עצמי כמה שיותר בנושא הספציפי הזה.
לאחר ההסבר, בהנחה והאוניברסיטה שלי קובעת עד ה-15 בינואר, זה אומר שעליי להעביר את כל המסמכים וכו' עד ינואר 16 נכון?
לעניין המבחנים: tofel - ידוע לי שזה מבחן קביעת רמת האנגלית. עשיתי מבחן בתחילת התואר והוצאתי פטור מאנגלית, כך שאני מניח שאוכל לעבור בציון סביר + גם את המבחן הזה (אלא אם כן הוא קשה ברמות אחרות). האם נרשמים לtofel באופן עצמאי ועושים אותו כאן בארץ? אותו דבר לגבי מבחן gre!
מבחן gre - לא מוכר לי. אשמח לפרטים.
לעניין האוניברסיטאות עצמן - או שאני לא יודע לחפש בכלל, או שלא הצלחתי למצוא מהן דרישות הסף שהן מבקשות ממועמדים לתואר שני. אשמח אם תוכלו לעזור לי במציאת העמוד של הדרישות הללו. (לא משנה בנתיים האוניברסיטה עצמה, רק אשמח ללינק ישיר לעמוד הדרישות של כל אוניברסיטה בכדי להתרשם מה בערך מבקשים ממועמדים לתואר שני במנהל עסקים).
כמו בהודעתי הקודמת, גם כאן יש מלא שאלות, אשמח למענה על כל אחת מהן.
תודה רבה!

MayanUniversity

New member
אה אוקי, אז יש לך זמן.

זה אגב מצוין, כי צריך לעשות הרבה הכנות.
אני מבינה שאתה לא רוצה ללכת לאוניברסיטאות היוקרתיות, אבל מהאתרים שלהם, ניתן להבין אילו מסמכים/מבחנים דרושים לתואר MBA
לדוגמא יש את האתר של אוניברסיטת סטנפורד:
http://www.gsb.stanford.edu/programs/mba/admission/application-materials
מבחן הGRE זה מבחן פסיכוטני/פסיכומטרי באנגלית שאוניברסיאות בארה"ב (בלבד) דורשות לקבלה. אם אני לא טועה, במנהל עסקים אפשר לבחור או בGMAT או GRE. יתכן ויהיו אוניברסיטאות שידרשו דווקא את הGMAT, ולכן צריך לברר את הכל לפני.
הGRE הוא מבחן שמורכב משלושה חלקים- 1. מילולי. 2. מתמטי. 3. כתיבה. הכל באנגלית כמובן.
תוקף המבחן הוא 5 שנים, ולכן כדאי להתכונן אליו קודם ולאחר מכן לעשות את הtoefl.
בשביל לעשות תואר באמריקה/קנדה/חלקים מאירופה יש לעשות את מבחן הtoefl (ויש תארים שנלמדים באנגלית בארץ שגם דורשים את המבחן הזה). המבחן הזה ממש לא דומה לחלק באנגלית לפסיכומטרי, ולכן צריך להתכונן אליו באופן שונה. זה מבחן שעקרונית יותר קל מהGRE וגם התוקף שלו הוא רק לשנתיים, ולכן מומלץ לעשות קודם את הGRE ולאחר מכן לגשת לtoefl. המבחן הזה כולל 4 חלקים - 1. דיבור. 2. שמיעה. 3. קריאה. 4. כתיבה.
כן צריך להתכונן טוב למבנה הבחינה, מכיוון שחלק מהבחינה היא דיי מוזרה. למשל בדיבור אתה מקבל שאלה, ויש לך 60 שניות (לפעמים פחות, לפעמים יותר) על מנת לענות ולתת תשובה (אתה עונה למכשיר הקלטה).
אם האנגלית שלך ברמה טובה, וכמובן אחרי מבחן הGRE, צריך להתכונן אליו ברמת השבועיים שלושה ׁ(יש כאלה שיטענו שאפילו פחות).

לגבי תוצאות המבחנים- כל אוניברסיטה דורשת ציונים אחרים, ולכן כאשר אתה בוחר אוניברסיטאות, ממולץ להסתכל מה הציונים שהם דורשים גם מבחינת הGRE וגם מבחינת הtoefl.
אותו דבר לגבי ממוצע של התואר הראשון.

מבחינת תאריך הגשת המסמכים- עדיף שהכל יוגש אליהם אפילו יום לפני תאריך המצוין באתר.

הדבר הכי חשוב, לאחר הקבלה לאוניברסיטה, היא למצוא מימון לאוניברסיטאות בארה"ב. מרבית האוניברסיטאות דורשות שכר לימוד של 40 אלף דולר, ולפעמים יש תוספות שנלוות לזה (הכל כמובן זה לשנה). במידה ותואר במנהל עסקים הוא שנתיים, אז צריך לשלם 80 אלף דולר לכל השנתיים.
בשביל זה יש כל מיני מלגות, ואחת מאוד מוכרת זו מלגת פולברייט.
אני אישית חושבת שעניין המלגות הוא הכי חשוב, ולכן צריך לברר עליו עוד בהתחלה (לפני שנרשמים). כי בלי מימון אין תואר (וזה תואר יקר מאוד).

שיהיה בהצלחה!

qazqaz14

New member
היי

זה לא שאני לא רוצה ללכת לאוניברסיטאות יוקרתיות. אני מאוד רוצה, אבל אני גם מאוד ריאלי ולכן אני לא רואה הרבה סיכוי שאתקבל לשם לצערי הרב. אבל קראתי שכעיקרון צריך להירשם ל-5-6 מוסדות: 2 שבטוח מתקבלים אליהם, 2 "בינוניים" ועוד 1-2 הכי טובות שאין הרבה סיכוי להתקבל אבל אולי בכל זאת.. זה נכון לעשות כך?
לעניין המימון: קראתי קצת על מלגת פולברייט ולצערי כתוב שהם לא מממנים מנהל עסקים, כך שזה ירד מהפרק :(.
האם ישנה רשימה של כל המלגות מרוכזות במקום אחד לתואר שני כדי שאוכל לעבור עליהן אחת אחרי השנייה?
אחרי כל מה שכתבת על מבחני הgre וה tofel, האם ליתר ביטחון אני צריך להתכונן אליהם כבר מעכשיו (קודם gre ואז tofel)? האם הם נעשים בארץ? כל כמה זמן? צריך קורס אליהם או שאפשר ללמוד לבד? מהו חומר הלימוד?
תודה!

MayanUniversity

New member
תשובות

לגבי הרשמה- יש להירשם ל5-6 אוניברסיטאות שאתה רוצה להתקבל אליהם.
זה גם כמובן תלוי בנתונים שלך, ותנאי הקבלה שמציבה האוניברסיטה.
לדוגמא, אם האוניברסיטה דורשת ממוצע גבוהה לקבלה בתואר (נגיד 3.8 בארה"ב= 95 בישראל), ואין לך את הממוצע הזה, אז לא כדאי להירשם אליה....
בגלל שאתה רק בשנה השלישית שלך, אני הייתי ממליצה בכל מקרה לעבוד על ממוצע הציונים שלך, ולשפר ככל האפשר.
אגב, יש הרבה אוניברסיטאות טובות בארה"ב, לא בהכרח צריך להירשם ליוקרתיות.
לגבי המימון- אני אישית לא בקיאה בתחום מנהל עסקים, ולכן אני לא יודעת אילו אופציות מימון קיימות. ניתן לחפש ברשת אילו אופציות נוספות יש למימון.
מבחינת המבחנים של gre ו toefl, לא צריך להתכונן אליהם חצי שנה מראש, אך כן עדיף להתכונן בזמן פנוי. לדוגמא חופשת הקיץ הבאה תהיה זמן טוב.
שתי הבחינות מתבצעות בארץ- הtoefl מתבצעת בתדירות מאוד גבוהה (פעם ב-8 ימים), ואפשר לגשת כמה פעמים שאתה רוצה.
ה-gre לעומת זאת בתדירות פחות גבוהה, וניתן לגשת רק 5 פעמים בשנה למבחן.
בכל מקרה עדיף לגשת רק פעם אחת, כי מחיר הבחינות לא זול (לדוגמא הtoefl עולה 220 דולר לכל פעם שאתה ניגש).
לגבי קורס או למידה עצמאית- זה שיקול שלך, ויש הרבה אופציות שקיימות גם באינטרנט (קורסים מקוונים).
במידה ואתה לומד עצמאית, ניתן למצוא ספרים ללמידה גם באמזון, ואפילו יש בסמטימצקי.

בהצלחה

Philip Jr

New member
תשובות

לגבי הרשמה - אם יש לך את היכולת הכלכלית, אתה יכול אפילו להירשם ליותר.. זה פונקציה של סיכויי הקבלה אל מול הנתונים שלך, והזמן והכסף שיש לך להשקיע בבקשות. בגדול האסטרטגיה שאתה העלית טובה.
&nbsp
מימון - המילים "מימון" ו - "MBA" לא הולכות כל כך טוב ביחד.. כדי לברר על מימון אפשר לקרוא באתר של כל מחלקה בחלק של financial aid, ולפעמים יש גם מנוע חיפוש מסודר לאפשרויות מימון. אפשרות אחרת היא להיעזר בהלוואות, כך עושים ישראלים רבים שהולכים למסלול כזה. בכל מקרה, אין שפע של מלגות לתואר הזה.
&nbsp
לגבי המבחנים, אני ממליץ לקרוא עליהם באתר של ETS, ולבחור באפשרות הלמידה שהכי נוחה לך (עצמאית/עם קורס, ספרים או משהו ONLINE וכו..). כפי שכבר נאמר - נבחנים בארץ. אני בעד למידה עצמאית, שגם ככה צריך לעשות גם אם לוקחים קורס. יש המון ספרים לנושא, יש אפליקציות, יש קורסים מעולים ברשת כמו MAGOOSH..
&nbsp
תצטרך קצת לחקור בעצמך את העניינים האלו, ולראות מה עובד עבורך.

corrigenda

New member
מימון MBA

טולקין, אדם חכם שמסתובב כאן ולומד תחום קרוב כתב פעם הערה שנבלעה באיזה דיון ונראה לי ששווה לחזור עליה:
אלף-בית של עשיית עסקים הוא לקחת הלוואה כדי לרכוש נכס מניב ולהשתמש ברווח שהוא נותן לך כדי להחזיר את ההלוואה. אם עשית עסקה טובה, גם אחרי החזר ההלוואה ישאר לך רווח ביד. וזה בדיוק מה שמצופה מתלמידי MBA: לקחת הלוואה כדי לרכוש נכס (התואר) שמשפר את מצבם ומאפשר להם להרוויח משכורות גבוהות יותר. מהמשכורות האלה הם יחזירו את ההלוואה ובתקווה ישאר בסוף גם עודף.

Philip Jr

New member
תשובות

אהלן,
&nbsp
קודם כל, שכח מכל עניין הויזה, זה פשוט לא רלוונטי. אם תתקבל ללימודים, תקבל ויזת לימודים. זה לא משנה מה היה לך לפני.
&nbsp
לגבי תהליך הקבלה ל - MBA, הדרך הכי טובה ללמוד לגבי תהליך הקבלה (דרישות, תאריכים, נהלים) זה דרך האתרים של המחלקות, הנה כמה לדוגמא מהאזור שלי:
&nbsp
http://www.mba.illinois.edu/
&nbsp
http://www.kellogg.northwestern.edu/programs/full-time-mba.aspx
&nbsp
http://www.kellogg.northwestern.edu/programs/full-time-mba.aspx
&nbsp
בכל אתר יש פירוט טוב על התהליך. משם אתה יכול לגלוש לאתרים ספציפיים לגבי המבחנים הנדרשים (כמו GMAT או TOEFL), ואז לשוב עם שאלות יותר ספציפיות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

qazqaz14

New member
היי

האם אתה יכול מנקודת מבט פנימית שלך (קראתי שאתה לומד שם..) לתת איזושהי רשימה קצרה לכמה בתי ספר למנהל עסקים לתואר שני שיש שם? למשל: 3 חלשות, 3 בינוניות ו3 חזקות?

Philip Jr

New member
מה זה "שם"?

בארה"ב? אני אכן לומד בארה"ב, באילינוי, אבל אני בתוכנית דוקטורט. אשתי ב - MBA, ולכן אני מכיר גם את התואר הזה לא רע. אבל, הרשימה שאתה מבקש היא משהו שאתה תצטרך להכין, לא אני.. אין לנו איך לדעת מה השיקולים שלך, האקדמיים והאישיים. יתרה מזאת, יש כל כך הרבה מוסדות, דירוגים שונים.. אי אפשר למצות את כל האפשרויות ברשימה קצרה של 3 חלשות, 3 בינוניות ו - 3 חזקות, לא בעיניי לפחות.
&nbsp
יתרה מזאת, חלק משמעותי מהתהליך של לימודים בחו"ל זה המחקר המקדים, וקבלת החלטות לגבי מה מתאים לך. אין דרך להתחמק מזה, וזה מאד חשוב לעשות זאת בדרך ובקצב שלך.

qazqaz14

New member
שאלות חדשות:

בגדול, נסגרתי על 4 אוניברסיטאות שאני די מעוניין בהן, ועם השקעה גדולה מצדי יש סיכוי סביר שאוכל להתקבל אליהן: ניו הייבן, שיקגו, בוסטון ואוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס (כזכור, אני מדבר על תואר שני למנהל עסקים).
חיטטתי באתרים של כל אחת מהאוני', ומופיע בין דרישות הקבלה שצריך כמובן תואר ראשון, אבל באף אחת מהן לא מצויין ממוצע המינימום שצריך להוציא. (אבל מן הסתם הן לא ירצו פחות מ-3.0, נכון?...) יש משהו שאני מפספס פה? אפשר לראות את זה במקום אחר אולי?
בנוסף, גם לא כתוב איזה ציון של GMAT או GRE או אפילו TOEFL צריך. שוב, רק צריך שכתוב את ציוני המבחנים הללו. למה הן לא מפרסמות לפחות סף מינימום של ציונים שמקובלים עליהן?
תודה

qazqaz14

New member
רק צריך שכתוב = רק כתוב שצריך

סורי, התבלבלתי מכתיבה מהירה.
תודה

Lady Ling

New member
אוניברסיטאות לא מפרסמות סף מינימום של ציונים

כי הוא לא קיים. קבלה לאוניברסיטה בארה״ב שונה מאשר בישראל - אין תנאי מינימום שאם עברת אז התקבלת, ואפילו לא תנאי סף שאם לא עברת אז בהכרח תדחה. הקבלה היא הוליסטית ומתבססת על אלמנטים נוספים מלבד הציונים. ציונים נמוכים עלולים לגרום לדחייה, אבל אם יש דברים אחרים שהופכים אותך למועמד אטרקטיבי (כמו נסיון עשיר במחקר/תעשייה, המלצות חזקות מאוד, פרסומים), זה יכול להיות מספיק כדי להתגבר על ציונים נמוכים. כפי שכתבת, 3.0 נחשב לסף שמאוד כדאי לעבור, אבל זה לא שאף אחד לא התקבל אף פעם עם ציונים נמוכים יותר. כנ״ל לגבי GMAT או GRE. ציון חזק מאוד במבחנים עשוי לעזור במקרה של ממוצע נמוך, ולהיפך. לגבי טופל, לרוב דווקא כן יש ציון סף שצריך לעבור, וכאן אין חשיבות מיוחדת לציונים גבוהים במיוחד. המטרה היא פשוט לעבור את הסף. למשל חיפוש זריז עבור אוניברסיטת בוסטון (אני מניחה שאליה התכוונת בהודעה שלך) העלתה שצריך ציון מינימום של 95 במבחן האינטרנטי (ראה כאן). בנוסף, הם אומרים במפורש שאין ציוני מינימום שהם דורשים ל-GMAT/GRE ולציוני התואר הראשון.

qazqaz14

New member
דווקא חרשתי על האתר של אוני' בוסטון

ול-FAQ לא נכנסתי! טעות גורלית..
3.0 זה סביבות ה80 אצלנו?
אז כעיקרון פשוט צריך ללמוד למבחן הGRE חזק מאוד ולנסת לעבור בציון טוב ולקוות שזה יתפוס אצל האוני'?
נשמע מתסכל, אבל אני מניח שאין ממש ברירה..
תדוה רבה

Philip Jr

New member
אני לא מבין מה מתסכל בזה

צריך להצטיין כדי להתקבל, להגיע להישגים כמה שיותר גבוהים. מה זה משנה אם יש איזשהו סף או לא? הקבלה מתבססת על כמה נתונים שונים. תלמד היטב, תתאמץ ככל האפשר ותקווה שזה יספיק..

למעלה