שלום לכולם- חדש כאן

נחלוואי

New member
שלום לכולם- חדש כאן

מה שלומכם? התחלתי באחרונה לקרוא קצת ספרים על הבודהיזם ומסיבה בלתי מובנת(או אולי כן מובנת) אני נמשך מאוד לפילוסופיות.... אשמח ללמוד עוד, האם יש מקום בארץ שניתן ללמוד בו בצורה קצת יותר רצינית את הדברים? דבר נוסף, תמיד חלמתי לנסוע לאיזה מנזר בטיבט וללמוד שם בודהיזם, האם אפשרי הדבר או שמא מגבלות השפה יקשו עלי או שכלל לא ניתן להכנס למנזר שכזה? אגב, אני תלם, בן 21, חייל אוטוטו משוחרר- שרתתי בנח"ל ומכאן הכינוי- נחלוואי...

ברוך הבא לפורום

ובקרוב, ברוך הבא גם לאזרחות
. לגבי לימוד בחו"ל - למרבה הצער טיבט לא בטוחה במיוחד בימינו, אבל יש מקומות בנפאל ובהודו שאפשר ללמוד בהם. אני מצרפת לך לינק לשדרה (אוניברסיטה בודהיסטית) בנפאל. לגבי מנזרים אתה יכול לשאול את שנטידווה (חפש אותו בפורום) שהסתובב קצת בעולם. בעיקרון זה אפשרי, לפחות בחלק מהמנזרים. לגבי לימוד בארץ - אתה מוזמן לעיין באתרים של הארגונים הבודהיסטים השונים בארץ (חפש בלינקים של הפורום ובלינקים של הקומונה שלנו, זו שבחתימה שלי). לחלקם יש מסלולי לימוד וקבוצות לימוד. אני משערת שאפשר למצוא גם קורסים באוניברסיטאות שתוכל להכנס אליהם כשומע חופשי.

נחלוואי

New member
תודה רבה

דבר ראשון תודה רבה לך. אני אכן אבדוק את העניין לעומק. האם יש ספרים מומלצים בינתיים לקריאה למתחילים?

נחלוואי

New member
מה הספקתי עד כה

קראתי את "אמנות האושר"- של הווארד ס' קטלר ואני כרגע באמצע "מבוא לבוזהיזם". כל המלצה תתקבל בברכה- רק ללמוד.

למעלה