שלום לכולם חדשות מעולמי... אשמח אם

יודיX3

New member
שלום לכולם חדשות מעולמי... אשמח אם

תוסיפו תובנות להתפתחויות הבאות. ובכן כבר עברו כמה שבועות מאז יצאתי מהארון. ההורים שלי מצד אחד עברו את ההלם הראשוני ואווירת הנכאים ששרתה בבית עד כה טיפה התפוגגה. כמו"כ יש דיאלוג ביני לבין ההורים, אמנם לא רציף אבל הוא קיים וזה לדעתי מבורך. מצד שני פנו אל הורי (או שמצאו אותם-who knows how) אנשים המבצעים "טיפולי המרה", קרוב לוודאי "עצת נפש" אם כי לא בטוח שזה הם. אמא שלי אמרה לי השבת שהם הולכים להפגש עם מישהו בשבוע הקרוב והיא מעוניינת שגם אני אצטרף לפגישות מתישהו בזמן הקרוב. לומר לכם את האמת זה מאד מסקרן אותי... אני אמרתי לה שאני אשתף פעולה עם ההורים שלי רק כדי שיהיו שמחים ושיבינו שאני לא עושה שום דבר נגדם או "דווקא". אולי כדאי לי להביא לשם גם את בן זוגי? סתאאם עוד מוקדם מדי- למרות שאני בטוח שאמא שלי היתה חושבת שהוא חמוד...

סבבב

New member
המון בהצלחה

אני כל כך שמח בשבילך שאתה כבר אחרי המפץ הגדול... הייתי כל כך רוצה אבל אני חושש לדום לב של הוריי, ולהיות חשוד ברצח... תמשיך לעדכןונעבור את זה ביחד איתך...

יודיX3

New member
אני חשבתי שביום שאצא מהארון

אצטרך להזדכות על המפתח של הבית... מסתבר שאנחנו לא כ"כ מכירים את ההורים שלנו (והם בהחלט לא מכירים אותנו) עד היום ששמים את הקלפים על השולחן.

BabyBoy1

New member
אני חושב ש...

*פרסומת אחת וחזרנו*
האמת שאני חושב שזה לא כל כך רעיון טוב, כי הם סתם יתחילו לפתח תקווה שאתה תשתנה, ואולי אם אתה בא סימן שאתה גם רוצה להתשנות, ואז הם יתחילו לשגע אותך... אבל אם אתה בכל זאת רוצה ללכת, פשוט תבהיר להם שזה לא אומר כלום, ורוב הסיכויים שזה לא יעבור, ושאתה רק הולך לשמוע. בכל אופן שיהיה בהצלחה

ב ה צ ל ח ה

אין לי מה להוסיף, בטח חשבת מראש על הכל ויותר מפעם אחת.. אז תצליח אחי

arvandor

New member
אני דוקא חושב..

שכדאי מאוד שתלך... אם אתה שלם עם עצמך, אז אין בכלל מה לדבר, אבל עדיף שלא יכניסו להורים שלך כל מיני רעיונות משונים לראש, ותוכיח להם שהעניין לא בא בחשבון. אני גם עברתי את זה עם אמא שלי, והיום היא מבינה מה עבר עלי כשהתמודדתי עם מתקני הומואים לבד וכמה כל התזה שלהם לא מבוססת על שום דבר, ובמיוחד הדגשתי והוכחתי לה את הסובייקטיביות שבעניין, ושצל כל אחד זה משהו שונה, ו...זהו. היום גם היא מכירה באי-יעילותם. אם אתה לא שלם עם עצמך (ונראה לי שאתה דוקא מאוד שלם) אז תנסה, אבל תיזהר מהם, ואם יש פגישה שניה, אל תקח את ההורים. בכל מקרה, הם הרי לא יוכלו להמשיך עם זה הרבה זמן...מדובר עליך כאן... בהצלחה רבה מאוד לך, בכל אופן!!!

יודיX3

New member
אני מאד שלם עם עצמי

וזה מה שכ"כ מפריע להורים שלי. אבל בא לי ללכת גם מתוך סקרנות וגם כדי לדווח לכם על מה מדובר. בכל מקרה תודה

יום.

New member
אני חושבת

אני חושבת שאם אתה הולך (אני לא כ"כ סגורה על אם אני חושבת שזה רעיון טוב או לא) אתה צריך לשבת עם ההורים שלך לפני זה ולהסביר להם טוב טוב, שזה שאתה הולך זה בגלל שטתה רוצה/יכול "להשתנות" אלא שאתה הולך אך ורק בכדי "לבוא לקראתם", כדי שהם יבינו שאין שום דבר שהוא "דווקא" ואין שום דבר שהוא מתריס לנגדם. להפך, אתה בא לקראתם ומנסה ללכת איתם לאנשים שחושבים שיכולים לעזור גם אם לך זה כבר ברור שלא כך הדבר. אולי אפילו תעשו מן הסכם שכזה אני אבוא אתכם למפגש אם האדם הזה ואתם תבואו איתי למפגש עם, נגיד, פסיכולוג שעוזר להורים לקבל את הנטיות של ילדיהם. או שהם ילכו לקבוצת תמיכה של תהל"ה. אני מקווה שזה לא יטפח תקוות שווא אצל ההורים, כי זה דבר מאוד מאוד מסוכן, אולי הם יחשבו שבאיזשהוא מקום רימת או הטעת אותם בכך שהסכמת ללכת. בכל מקרה המון בהצלחה.
יום.

dkey

New member
רעיון בהחלט מעניין

הבעיה העיקרית שלי בללכת לייעוץ כזה היא ש"המייעצים" האלה מרויחים כסף מהשקר והולכת השולל הזאת. מצד שני יש ליודי את הכלים לשבת במקום כזה ולהביא את המטפל בעצם להודות שאין הוא יכול לעשות דבר. כבר ראיתי מטפלים שכאלה שמרימים ידיים ואומרים שכאן המרה לא תעזור... הרעיון של יום מצויין. אני לא פוסל ברטר שכזה אבל אם הוא לא נעשה מראש אפשר גם אחר כך לבקש שהם יעשו מאמץ מצדם.

יודיX3

New member
תודה לכולם על התגובות. עוד משהו..

אמא שלי היתה הולכת לפסיכולוג שבמקרה גם דתי לתקופה ארוכה מאז שאמה (סבתי) נפטרה לפי 5 שנים. זה עוד היה הרבה לפני שיצאתי מהארון, והטיפולים הפסיכולוגיים לא היו קשורים אלי כלל. הפסיכולוג נורא עזר לה והיא המשיכה לבקרו במשך כל ה5 שנים האחרונות on & off. התברר לי שכשיצאתי מהארון היא חזרה אליו, וניסתה להוציא ממנו הודאה שאני יכול להשתנות ושניתן "לרפא" אותי, והוא, (שמגיע לו פרס נובל על מה שאמר לה(ולהזכירכם הוא פסיכולוג דתי)) אמר לה בפירוש שאין מה לעשות, כזה נולדתי ושום "טיפול" לא יעזור מכיוון שאין מה לטפל. אמא שלי כ"כ כעסה עליו שעזבה אותו בעקבות הסיפור הנ"ל. אני חושב שבעקבות כך היא מצאה ארגוני המרה ופסיכולוגים שונים דרך האינטרנט שכן יתאימו את קו המחשבה שלה wishful thinking מה שנקרא. אני רק מקווה שהשרלטנים האלה לא ינצלו אותה עד הסוף וגם יבקשו תשלום על הלוקשים שהם מוכרים לה. הבהרתי להורים שלי שכזה אני, אני שלם עם עצמי, טוב לי עם מי שאני והם אפילו יודעים על בן זוגי. אמא שלי חוזרת ואומרת לי שאני חייב לרצות להשתנות, ואם יש רצון יש יכולת וכל משפטים חכמים ואימרות כנף. לגבי תהל"ה זה רעיון טוב אבל אולי קצת מוקדם מדי להורי. הם מנהלים "נגדי" מלחמה בה הם עדיין בטוחים שאני טועה 100% והם צודקים 100%.

סבבב

New member
תהיה חזק!!!!

יודי, כל הכבוד לך שוב על האומץ והעמידה האיתנה. תמשיך לעדכן אותנו, ואולי אחרי שאראה את כל השלבים שעברת, אשקול גם כן לעשות זאת... המון הצלחה, ומחכה לעידכונים.

yr4u

New member
תגובה - תקראו ותביעו דעה אם תרצו

לק"י לפני מספר חודשים נכחתי בתחרות השנתית של אקי"מ לספורטאים בעלי פיגור שכלי, בבריכת השחייה הלימודית בת"א. המקום היה עמוס בכמה עשרות בני ובנות נוער ובכמה מאות מהוריהם ובני משפחה, שבאו לעודד את השחיינים הנמרצים. הרבה זמן לא התרגשתי כמו שהתרגשתי באותו היום. תחושת הגאווה והאהבה שהרעיפו בני המשפחה ובעיקר ההורים, על השחיינים, הייתה מידבקת. בישראל של היום, הסבירות לקיומו של אירוע ספורטיבי דומה, שכל משתתפיו הם הומואים ולסביות, זהה לסיכוי כרגע של שלום כולל במזרח התיכון. להרבה מאוד הורים היה קל יותר אם בנם היה מפגר ולא הומו. הבושה האופפת בני משפחה בכלל והורים בפרט, מרגע היוודע להם על הנטייה המינית השונה של בנם או בתם, היא משתקת. ברגע שהבן יוצא מהארון, ממהרים ההורים לתפוס את המקום שהתפנה בו בארון ומסגלים לעצמם את כל קודי ההתנהגות שמאפיינים את מי שחייו אפופים בסוד גדול. החרדה הבסיסית של כל נער ונערה המתמודדים עם זהותם המינית, נסובה סביב בשאלה: איך יגיבו אמא ואבא ? החרדה מפני אובדן ההורים היא הרסנית. מהצד השני, אותם הורים נאלצים לעבור את אחד ממבחני ההורות הקשים ביותר: האם הם אוהבים את ילדם אהבה בלתי מותנית, או שמא אהבתם שמורה אך ורק לסוג מסוים של ילד ? האם לא מלמדים אותנו שאין כמו אמא בעולם, שמשפחה היא הדבר הכי חשוב בעולם ? הומואים ולסביות שיוצאים מהארון, מגלים להפתעתם, שהתשובה אינה תמיד חיובית. שאוהבים אותם, אבל.. כמעט תמיד יש התניה: אם תסכים ללכת לפסיכולוג, לרב שיכוון, אם לא תבלוט מדי, אם תסכימ/י לאיזה סיפור כיסוי משכנע, אם לא תביא/י את בן/בת הזוג שלך לאירועים משפחתיים/לבית – אז נאהב אותך. כמעט כמו שאנחנו אוהבים את האחים והאחיות הסטרייטים שלך... השאלה השנייה הקשה שמטרידה בני נוער בדרכם החוצה היא: האם יהיו מאושרים ? שהרי בכל מקום מלמדים שחיים של הומו או לסבית הם מסלול ארוך של בדידות וסבל. ברוב המקרים, כשהומואים ולסביות מוכיחים לעצמם שהם מסוגלים לחיות חיים מלאים ומאושרים, היציאה מהארון הופכת להיות בלתי נמנעת. מאוחר יותר הם מגלים שיש להם יותר מאופציה אחת. הם יכולים לחיות בזוגיות, להקים תא-משפחתי ואפילו לאמץ ילדים ולגדל אותם לתפארת מדינת ישראל. הם יכולים, מצד שני, גם לבחור ברווקות או בזוגיות השונה מוז המקובלת בעולם של חבריהם הסטרייטים. גם הומואים ולסביות דתיים יכולים לבחור: לבחור להישאר גם דתיים ולקיים את כל המצוות וגם להישאר עם נטייתם המינית אך להקפיד שלא לעבור על איסורי תורה. היכולת לבחור נותנת כוח ויוצרת מציאות חדשה, למרות שנדמה שהמדינה והחוק עושים לפעמים כל שביכולתם להתעלם או לפגוע בזוגיות ובעצם הקיום ההומו-לסבי. אבל המציאות הזו גדלה ורק תלך ותתפוס מקום גדול יותר בסדר-היום הציבורי שלנו. ככל שניראותה תעלה, כך היא תצליח לשבור את המשוואה ההרסנית שקיימת אצל לא-מעט מתלבטים ומתלבטות צעירים, זו שאומרת שאם תהיה הומו יהיו לך חיים נוראיים ובסוף תמות לבד ואפילו לא יהיה מי שיגיד עליך קדיש. בתקווה שנזכה בב"א לימים – שכולנו – בניו ובנותיו של הקב"ה.

white star

New member
../images/Emo54.gif אתה משווה הומואים למפגרים?!

ממש, אבל ממש לא במקום. ויש הורים שיעדיפו בן נרקומן\רוצח\אנס על פני הומו. אני רק יכול לרחם על אנשים כאלה

yr4u

New member
תגובה: חלילה וחס.. קרא בפנים

שלום לך white star מכיוון שלא היייתי כאן מספר ימים, לא יצא לי להגיב אך אני עושה זאת עכשיו. לא התכוונתע כלל ועיקר לומר שהומואים הם מפגרים וכד', חס ושלום גם לא ניסיתי כ"כ להשוות אלא להסביר ענין מסויים שלהורים של הומ' נראה בד"כ שכביכול עדיף להם בן מפגר ולא הומו אני כמובן חולק על כך. מקווה שהסברתי. אם מישהו נפגע - אזי סליחה ומחילה מבקש אני מעומקא דלבא. ולשאלה שמישהו שאל - לא , איני מחוץ לארון. בשורות טובות ואהבת חינם.

white star

New member
../images/Emo54.gif סבל נעים יקירי ../images/Emo140.gif

ביום שבו יהפכו סטרייט מוחלט להומו, אני אולי אשקול לתייחס באיזשהי צורה לשרלטנים האלה

white star

New member
../images/Emo54.gif נכון...

וגם ללכת לאסיפה של תומכי כהנה חי יכול להיות משעשע

למעלה