שלום לכולם (חדשה)

שלום לכולם (חדשה)

קודם כל, יש כאן פורום מקסים
וכעת שאלה לי אליכן עקב קונפליקט: האם יש כאן משהי באמצע לימודים (אוניברסיטה לצורך העניין) או לקראת לימודים ומה השיקולים, אם יש בכלל? האם זה לא יהווה מכשול ויפגע בלימודים? תודה מראש
.

m i c h a l y

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אין לי ממש תשובה. רק כשסיימתי את הלימודים בכלל התחלתי לחשוב על חתונה וילדים - כך שלא עמדתי במצבך. אני חושבת שהכל תלוי בנסיבות, ובתחושות האישיות שלך. בכל אופן ברוכה הבאה, מיכל.

ברוכה הבאה.. שיהיה בהצלחה..

וכן - אני לומדת בבר אילן ועדיין בשנה שנייה - לא מפריע לי. אבל אם זה מציק לך ממש אולי כדאי לך לחכות. לכל אחד יש שיקולים משלו - אני רוצה ילד יותר מלהצליח בתואר - מספיק לי רק שיהיה. דבר אחד בטוח - ילד יפגע בלימודים שלך! כדאי לך לחשוב מה השאיפות שלך מהתואר
והכי חשוב

זוג חדש

New member
אמנם אני לא לומדת כרגע

אבל אני מאחלת לך שתעשי את ההחלטה המתאימה לך ביותר, בלי לחץ של הורים, חברים וכו'. ושיהיה בהצלחה! ברוכה הבאה

שבוע טוב

תודה על התשובות הכנות
. עכשיו כשאני קוראת את שאלתי, נראה לי שלא ניסחתי את הכוונה טוב
השאלה שלי היתה יותר לצורך שיתוף וקבלת טיפים והדרכה מכן, למי שבעניין לימודים וילד. מכיוון שרב הבנות שאני מדברת איתן כבר אחרי לימודים, חשבתי אולי פה אמצא כמה בנות במצבי. גם לי ילד יותר חשוב מתואר (ע"ע אני בפורום לקראת
) אבל רציתי לדעת גם איך אתן מתכוננות להערך בשנת הלימודים ע"מ שבכל זאת יהיה ניתן להגיע לשיעורים, למשל: תינוקיה, בייביסיטר (אמא/חמות), להביא אותו עם עגלה לאוניברסיטה...? סליחה על הניסוח הקודם, המון תודה,

התשובה מחולקת ל-2..

ותעשי את החישוב בעצמך כי אין לי מושג מה מצבך הכלכלי וגם לא רוצה לחדור לפרטיות אז.. אם מצבך הכלכלי טוב אז את בטח לא תעבדי בלימודים ואז תוכלי להיות רוב הזמן עם התינוק ובשעות הלימודים לזרוק אותו על אמא / חמות / מטפלת / בעלך וכר', יכולות להיות קצת בעיות בנושא של לימודים לבחינות אבל בכוחך האמהי תתגברי על כך.. בהריון בכל מקרה יהיו לך פחות בעיות ובלידה בדר"כ מתחשבים. מצב שני - מצב כלכלי לא מזהיר ואז את צריכה ללמוד ולעבוד - לא אפשרי עם ילד!! או לוותר על עבודה ופינוקים לעצמך ואז תעברי תקופה קשה יחסית.. אם ההורים מוכנים לעזור - תקפצי על המציאה!! להביא תינוק לשיעור - אצלינו הרבה עושות את זה בעגלה או מנשא ולא עושים בעיות בנושא, אבל בתכלס - מפריע להן להתרכז בגדול!! אז כדאי שתעשי את החישוב הזה בשיקול דעת.. ושוב - מה את רוצה מהלימודים - להצליח או להצטיין? אם להצליח לעבור - תסתדרי גם במצב כלכלי קשה (דוגמא אישית - אני) ואם להצטיין - תחכי עם ילדד ותשמעי לי כי את תתמוטטי.. בכל מקרה אני מבינה את הבעייה כי זה מטריד אותי בדיוק כמוך. שיהיה בהצלחה בכל מקרה ומקווה שעזרתי במשהו..

נסיכונת מדהימה

בתקופת הלימודים לא אעבוד. מטרת הלימודים שלי הם הנאה, סיפוק עצמי וקבלת תואר, כמובן, אבל ממש לא מעניין אותי הצטיינות. כך שבכמה מילים ממש עשית לי טוב על הנשמה
תודה לך ולכל מי שענתה ותרמה לי

28קטנה

New member
הי אינקוגניטואית וברוכה הבאה!

אני סיימתי את הלימודים לפני כמה שנים ורק עכשיו הגעתי לכאן, אבל מנסיון של חברות שלי זה מאוד מאוד מאוד מאוד קשה להתנתק מתינוק קטן ולשבת ללמוד. מילא את תקופת ההריון אפשר להעביר בלימודים, אם מרגישים טוב אין שום בעיה לשבת על התחת וללמוד, מקסימום מפסידים פה ושם קצת ימים לבדיקות, אבל זה לא נורא. אבל מעבר לקטע של ההחלמה הגופנית שהיא לא קלה אחרי לידה יש את כל ההתמודדות הרגשית, ואם אפשר קודם לגמור ללמוד ואז להתפנות לילד אז עדיף. מניסיון של כמה חברות טובות שלי מהלימודים - הם גמרו את התואר בזחילה עם הציפורניים... הרבה מאוד חיסורים(ילד חולה=אמא חולה=אבא חולה ) אני הייתי מתכננת אולי להכנס להריון לקראת השנה האחרונה כך שהלידה תהיה אחרי שאת כבר מסיימת . ואם נחזור לתחילת ההרהור - זה בהלט אפשרי - כלומר הרבה בנות עברו את זה בהצלחה. אבל המחיר הוא די גבוה. את לא יכולה להנות מהסטטוס של סטודנטית ולא להיות אמא טוטלית. שיהיה לך בהצלחה,זה לא פשוט!

קובולט

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

טוב אני בדיוק באותו מצב, לומדת עובדת בתיכנון שלי אני מתכוונת לצאת עם העגלה ללימודים שירכוש השכלה העובר, בקשר לזמן ההריון אולי כדי שתתכנני את המערכת לשנה הבאה לא תקבעי לעצמך שעות בבוקר מוקדם כי אולי יהיו לך בחילות, ואולי לא כדי ללמוד יותר מידי שעות ביום, לי למשל היו בחילות שנאלצתי לבטל את הקורס של יום ראשון בבוקר גם פקקים וגם בחילות שהיו, ובשליש הראשון הייתי מאוד עייפה, זה גם דברים שצריך לקחת בחשבון וכמובן כל גוף מגיב אחרת בהצלחה

למעלה