שלום לכולם - חדשה כאן (קצת ארוך)

zara29

New member
שלום לכולם - חדשה כאן (קצת ארוך)

שלום לכולם - כעת אני יכולה "להצטרף רשמית" לפורום- לא מזמן התחלתי לעבוד כספרנית בספריה ציבורית, במקביל ללימודי לתואר שני במידענות (בינתיים השלמות). הרבה זמן ניסיתי למצוא עבודה בספריה ולא הצלחתי, ועכשיו כשסוף סוף הצלחתי.....יש לי בעיה. הלכתי ללמוד תואר שני במידענות מתוך רצון לעבוד בספריה אבל לא בשירות קהל (מיון, קטלוג) אבל היה לי ברור שצריך לרכוש נסיון ולכן שמחתי כשמצאתי עבודה כספרנית. הבעיה היא שבמקום להינות מהעבודה, (אני עובדת בהשאלה) אני מוצאת את עצמי כמעט כל הזמן בעימותים עם אנשים על ענייני קנסות, איחורים, ועוד חוקים של הספריה שלא מוצאים חן בעיני האנשים. זה ממש מרפה את ידיי. אני יוצאת מותשת נפשית ופיזית מהספריה - ואני עובדת שם במצטבר רק שבוע! האם יש לכם, בעלי הנסיון, כמה מילות עידוד בשבילי? איך מתמודדים? והאם יש אור בקצה המנהרה - כלומר האם יש סיכוי שאוכל למצוא תפקיד שליו, שקט, בתוך ספריה גדולה שלא מצריך מתן שירותים לקהל? מה אני צריכה לעשות לשם כך? כי זאת הסיבה העיקרית שהלכתי ללמוד את המקצוע - רציתי להיות מוקפת בספרים, ולעבוד בעבודה שקטה ורגועה, אני הספרים והמחשב. אני מצטערת שיצא קצת מבולבל וארוך, אבל אשמח מאוד לתגובותיכם, כל תגובה. תודה רבה!!

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

מה לעשות ועבודה בספריה ציבורית טיבה בדר"כ עם עבודה עם קהל וקהל אינו תמיד נעים וסובלני. כל מקום עבודה חדש גם שלו ורגוע גוזל משאבים נפשיים בהתחלה, קל וחומר עבודה כמו שלך. אני עוד זוכר כשהתחלתי לעבוד בקטלוג הייתי מגיע הביתה סחוט. מתרגלים לזה. האם אין לכם בספריה עבודה גם בקיטלוג או עבודה אחרת שאינה כרוכה בקשר עם קהל? אם כן תבקשי שתעבדי פעם בזה ופעם בזה. לגבי עבודה במקומות גדולים אני לא יודע מה המצב בספריות אחרות. אצלנו בספריה הלאומית המצב מאוד גרוע. בקטלוג העברי היינו 13 איש רק לפני שנתיים שלש והיום אנחנו 6. מכאן את למדה שלא רק שלא מקבלים חדשים אלא אנשים עוזבים. אני מקווה שבספריות גדולות אחרות המצב טוב יותר. תחזיקי מעמד ותראי שעם הזמן (שבוע זה זמן קצר מאוד) תלמדי להתמודד עם העבודה החדשה ועם דרישות הקהל

sashkashurik

New member
Welcome! ../images/Emo24.gif

To the forum and to the librarianship! 1 week is really really not a long time to know whether you like your job or not. 2 weeks is a better time frame, or even a couple of months. So wait and see that it WILL get better. Regarding quiet work - it is difficult. If you are good with computers, you can probably try to find something in meidanut, so it's not a library, but an information corner in some company. I don't think you can be a librarian and avoid working with public, although you can be a cataloger or acquisition person, then you spend less on the front desk, but you still have some time to spend there. And of course, I would advise academic library vs the public one - I always worked in academic settings (I just don't know why, it just happens like this) and I think the crowd is more polite here, I don't know if it's politically correct term to use.
So, good luck, it will get better and enjoy! Believe me, at some point you will want to work on ref/circ desks, because you'll get tired of just you and a machshev. I am now an acquisition librarian, but the most time I still spend on a ref desk, I just like to be around people better than stuck in my office.
So, welcome and good luck!​

zara29

New member
../images/Emo51.gifתודה על התגובות!

אני באמת מקווה שהרגשתי תשתפר עם הזמן. שיהיה לכולכם יום טוב.

Sapientia

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

השאלה היא אחת המחלקות הכי קשות, כי רוב הטענות מופנות אליהם
בעודך עובדת (וזה שמצאת עבודה זה כבר טוב ומאוד חשוב)- את יכולה לנסות לפנות ולשלוח קורות חיים לספריות באקדמיות ומכללות. אצלם יש מחלקות מיון, קיטלוג ורכש גדולות יותר, או שלפחות מגוונים קצת- כמה שעות פה, כמה שעות שם...
חוץ מזה, ברוכה הבאה, מקווה שתשיארי איתנו
חנה.

למעלה