שלום לכולם ו..שאלה

sher26

New member
שלום לכולם ו..שאלה

היי לכולם אני בת 26 , סיימתי לפני מספר חודשים תואר ראשון בפסיכולוגיה והיות שלא מצאתי עבודה החלטתי להמשיך לתואר שני (לא בפסיכולוגיה) לפחות להעסיק את עצמי קצת ולא לשקוע ברחמים עצמיים. העניין הוא שעד לפני חודשיים הייתי מועסקת במשך 4.5 שנים , עבדתי לאורך כל התואר. בחודשיים האחרונים אני לא עובדת וגם עברתי דירה לאזור המרכז (אם כי יש לי תלושי שכר על חודשיים אלו בדרכים לא לגמרי לגיטימיות כך שמבחינת ביטוח לאומי אני מועסקת) השאלות שלי הם כאלה 1. האם אני חייבת לשנות את הכתובת בתעודת זהות בכדי להירשם בלשכת התעסוקה בתל אביב (משרד הפנים כבר חודש ומשהו בעיצומים ) 2. האם אני זכאית לדמי אבטלה , אני אומנם סטודנטית - אך עד היום שילמתי ביטוח לאומי של עובד שכיר ומעולם לא של סטודנט היות והייתי מועסקת. 3. האם חלה עלי החובה לדווח בלשכת התעסוקה שאני סטודנטית (זה רק יום בשבוע). 4. מישהו יודע אולי מתי יסתיימו העיצומים במשרדי הממשלה ובביטוח לאומי? אודה לכם המון עם תענו לי

orom

New member
שלום ו...תשובה

ונתחיל מהסוף להתחלה- מתי תסתיים השביתה- איש אינו יודע לדעתי גם לא נתניהו... את צריכה לדווח בלשכה שאת סטודנטית אם שילמת ביטוח לאומי של שכיר את זכאית לדמי אבטלה כן, את צריכה לשנות את הכתובת כדי להנות משירותי הלשכה בת"א

sher26

New member
תודה רבה לך

על התשובות. השאלה אם הם יגידו לי שאני לא זכאית לדמי אבטלה ברגע שאני יודיע להם שאני סטודנטית, אני דיי מפחדת לקחת את הסיכון.

orom

New member
למה את חושבת שבגלל שאת

סטודנטית לא תקבלי דמי אבטלה? הרי גם מי שמשתתף בהכשרה מקצועית מקבל דמי אבטלה.

sher26

New member
חברים שלי שהם סטודנטים

אמרו לי את זה. הטענה היא שאם אני לא זמינה לעבודה בגלל הלימודים אז לא מגיע לי דמי אבטלה. כי אני לא יכולה להתפנות ל100% משרה

orom

New member
לא ידעתי את זה

בכל מקרה כדאי לך לברר את זה בטלפון כשהם יגמרו לשבות.

ifatkd

New member
זה לא נכון בהכרח

אני חושבת שזה תקף לגבי תואר ראשון בלבד. לגבי תואר שני, אני מכירה אנשים שחתמו אבטלה בעודם סטודנטים. בכל מקרה, צריך להציג את זה כך שאת יכולה לשלב בין לימודים לעבודה מלאה (אם שואלים)

למעלה