שלום לכולם, ושאלה

sharontze

New member
שלום לכולם, ושאלה

נראה לכם מוגזם להכניס סעיף לחוזה שותפות בדירה, שאוסר (לשני השותפים) להלין צד שלישי (כמו חברה למשל) בדירה? אחרי שקראתי את השירשור הזה קצת נבהלתי....

לא יודע אם הייתי מכניס את זה לחוזה

אולי מגיע להסכמה בע"פ. נראה לי ממש קטנוני להכניס את זה לחוזה (מה גם שזה יכול לחזור אליך כמו בומרנג)

sharontze

New member
לא יהיה בומרנג, אבל הבעיה היא כזו

ממני בטוח יהיה לו/ה שקט בתחום הזה: אני נשוי וגר בחו"ל ואישתי גרה בארץ, אז אני לא אהיה זה שאביא מישהי לגור כצלע שלישית....(פרט לביקור אחד אולי במשך השנה כולה). אבל הבעיה היא שהשותף הפוטנציאלי הגיע לפה מהארץ בעקבות חברתו המקומית. לי לא כל כך ברור (ולא היה לי נעים לשאול) אם הוא הגיע עד הנה- למה הוא לא שוכר דירה איתה???!?!? הוא נראה לי בחור נחמד,צעיר ותמים אבל חברתו נראית לי הרבה פחות תמימה ממנו, והיא גם מעשנת (הוא לא), ואני מפחד שאני אקח אותו בתור שותף, ואקבל אותה בתור קרציה. משאר הבחינות הוא מתאים לי בול! ונראה לי שיהיה לי קשה למצוא מישהו שיתאים לי מכל שאר הבחינות....מה עושים???

chicka

New member
זה נורא תלוי...

מי הטיפוס שלן בדירה. חבר שלי מבלה אצלי כל שישישבת. אנחנו בעיקר בחדר, או לפעמים בסלון אבל אנחנו משתדלים לשמור על שקט ולכבד את הפרטיות של השותפה שלי. אין לה שום בעיה עם זה כמו שלי אין בעיה עם זה שגברים ישנים אצלה. כל עוד הפרטיות מכובדת - נראה לי מספיק הוגן באופן הדדי. הכל תלוי במידת האמון שאתה נותן בבן-אדם שאתה שוכר איתו את הדירה. במקרה שלי מדובר בחברה טובה שלי וגם אם יהיה לה משהו להגיד על זה, אני אכבד את זה לגמרי. בכל אופן - מה קרה לתקשורת אישית ?דבר איתו !!! תבהיר לו את הדברים, הרי זה ברור לך שאם תוסיף כזה סעיף - הוא לא יחתום כי יש לו חברה. אבל במידה והכבוד ההדדי נשמר - מצאת לך שותף.

KoSeMeT

New member
לא נראה לי מוגזם

שמעתי כבר מקרה שהשותפה אמרה לשותף שאם הוא מביא אנשים ללון ליותר מחודש- שהלנים ישתתפו בשכ"ד. האמת שזה באמת לא נעים שמתנחלים לך בדירה, מרוקנים לך את המקרר, וגורמים באופן כללי יותר הוצאות. הייתי אולי גם מציינת במפורש כמה זמן נחשב ל'לאורך זמן'. אבל זה אולי כבר קטנוני. שיקול שלך.

לא מוגזם בכלל בכלל

מבלי להכנס לעניין בהרחבה, אציין שחוויתי מה זה כששותף מלין אדם נוסף בדירה, וזה לא כיף גדול לאורך זמן - במיוחד אם הדירה לא גדולה מלכתחילה. בניגוד למה שאמרו כאן, אני דווקא חושבת שזה מסוג הדברים שמאוד כדאי להכניס לחוזה: אין כאן הרבה אפור - או שזה קורה או שלא, - ועדיף שלא יקרה. שותפות זה פתח לחברות טובה, לקרבה, ליופי של דברים (החבר שלי לא היה החבר שלי לפני שהפכנו שותפים
) - אבל זו גם שותפות בעלת אופי עסקי וקר. לא מתאים לך שבמקום שלושה אנשים תהיו פתאום ארבעה? - בשביל זה יש חוזה.

kkarinn

New member
לפי דעתי זה מוגזם...

להכניס כזה דבר לחוזה נראה לי מוגזם וקצת קטנוני. לפי דעתי אתה יכול לדבר על זה עם השותף, ולסגור ביניכם... הרי ברור שאם יש לו בת-זוג, הוא ירצה שהיא תישן איתו, אבל אפשר לקבוע גבול מסויים. גם לי יש חבר, וגם הוא בא לישון אצלי (אני גרה עם שני שותפים), בסופש ולפעמים עוד פעם באמצע שבוע, אבל זה לא שהוא מתנחל אצלי וכל היום נמצא פה. אתה יכול לדבר עם השותף ולוודא שלא מדובר ב"התנחלות" - שזה הסיפורים שתוארו פה, והם באמת מוגזמים לפי דעתי, ואני מכירה גם סיפורים כאלה...

למעלה