שלום לכולם ושאלה

agogo

New member
שלום לכולם ושאלה

שלום לחברי פורום מחזות זמר. קראתי קצת בפורום, ונדהמתי מהבקיאות והידע שאתם מפגינים בתחום. מה שמביא אותי לשאלה: למישהו יש את המלים (או דרך להשיג את המלים) של השיר המסיים במחזמר "שלמה המלך ושלמי הסנדלר"? אני מדברת על הגירסא הישנה, מ- 1964. אני לא יודעת איזה שיר מסיים את המחזמר החדש. השיר מתחיל בדיקלום של נעמה: "הן הגברים אך תינוקות הם, בני אפרוח אם מלך או סנדלר - בסוף הם היינו הך" ואז מתחיל השיר, ששורות ממנו הן: "אם זמר-שיר מזה הוצאנו אל נתנכר לו ידידי אל נתייחס-נא אל עצמנו בכובד ראש מופרז מדי" מלים נהדרות, ועושות חשק לקרוא את כל המלים של השיר. אז אם יש למישהו ויכול לשלוח לי - תודה. ד.א. אין את זה באתר של המחזה החדש.

Barak14

New member
אוקיי

אז ככה: הדיקלום של נעמה הוא לפני "שיר פיוס" ולא לפני שיר הסיום. שיר סיום: הו חומר זה של שחוק וסבל חוזר בכל מראש עד גמר, שמנגנים את זה על נבל, הנה יוצא מזה שיר זמר שיר זמר שיר מזה הוצאנו,אל נתנכר לו ידידי אל נתייחס-נא אל עצמנו בכובד ראש מופרז מדי על כן שרים הכינורים פה, והנערות עולות ברון כי חיי האיש חיים קצרים פה, הוא מת לזמן כ"כ ארוך בכל תחפושת שתופס הוא, בו מנסה להתחפש הוא את טעמו שינה לא פעם, כי אם ניתן אותו הטעם רבים דעות עליו הביעו, ובכל זאת לא ידוע מי הוא כי יש בו יש בו בחכם, גם מן הכסיל ומן התם. אח החכם הוא כסיל באמצע איזו אשת חן אבל בסוף בסוף בסוף, אם יש נגמור נגמור בטוב. הבית האחרון חסר לי-מקווה שעזרתי :)

trilliane

Well-known member
מנהל
תמללת משמיעה?

יש לך כמה וכמה אי דיוקים. יש לי את המחזה בדירה שלי, ואני לא שם כרגע. אני מקווה שאוכל לכתוב את המילים המדוייקות בסופ"ש.

Barak14

New member
כן, משמיעה.

ידעתי שהיו כמה טעויות, אשמח אם אדע את התיקונים!

trilliane

Well-known member
מנהל
בבקשה

שיר סיום - מתוך 'שלמה המלך ושלמי הסנדלר' נתן אלתרמן / סשה ארגוב הוי, חומר זה של שחוק וסבל חוזר בכל, מראש עד גמר, ויש העושים מזה שיר אבל (*) ויש עושים מזה שיר זמר. (*) [(*) כך מופיעות שתי השורות האחרות במקור, בהקלטה הוא שר: "כשמנגנים את זה על נבל הנה יוצא מזה שיר זמר"] אם זמר שיר מזה הוצאנו אל נתנכר לו, ידידי. אל נתיחס נא אל עצמנו בכובד ראש מופרז מדי. על כן שרים הכינורים פה והנערות עונות ברוך - כי חי האיש חיים קצרים כה ומת לזמן כל כך ארוך. בכל תחפושת שתופס הוא פה מנסה להתחפש הוא את טעמו שינה לא פעם, אך כי תטעם - אותו הטעם... (*) [(*) בהקלטה הוא שר "אם תטעם"] רבים דעות עליו הביעו ובכל זאת לא ידוע מי הוא כי יש ויש גם בחכם קצת מן הכסיל ומן התם. אך מה חכם וכסיל אם אין באמצע איזו אשת חן חזור וסוב חזור וסוב - אם יש לגמור נגמור בטוב. חזור וסובה וחזורה אם יש לגמור בטוב נגמורה כי את יוגד לנו בגמר (*) לא יעירנו עוד שום זמר (*) [(*) את שתי השורות האחרונות תימללתי לצערי משמיעה כיוון שהדף נחתך לי כאן...
]

למעלה