שלום לכולם, ושאלה

שלום לכולם, ושאלה

שלום לכולם. התחלתי לאחרונה ללמוד תפירה. עוד לא ממש הגעתי רחוק... אבל אני מנסה בינתיים להבין את ההוראות מהבורדה שיש לי. בחרתי פרוייקט ממש קל, כותונת לילה. הוצאתי גזרה, תפרתי את הגוף לשרוולים. ועכשיו נתקעתי - מדובר בכותנת פשוטה, בלי כפתורים וכולי - שיש לה כיווצים בחלק העליון ובשרוולים. בבורדה כתוב fro, the inside, zigzag stitch the elastic along the marked stitiching lines, stretched to fit. האם מישהי יכולה להסיבר לי למה הכוונה? האם התפר אמור "לכלוא" את את ההגומי ואז אני מותחת אותו? או שאני מסדרת את הגומי כבר מכווץ בגודל הצתאים ותופרת אותו בתפר זיגזג? ולמה הכוונה מבפנים? כלומר - גם אם אשים את הגומ בפנים, התפר יראה גם בחוץ.. לא? אני יודעת שאני יכולה לחכות לשיעור הבא... אבל מדגדג לי באצבעות וקיוויתי שאוכל להמשיך כבר... המון תודה, מיכל

lirola

New member
את יכולה להעלות תמונה של הבגד המוכן

כפי שמצולם בבורדה? אז ניתן יהיה להבין את עניין הגומי , כדאי לראות מה קורה שם, אם יש כיווצים וכו'.

hilla ab

New member
רות יש זיג זג מקוטע

ויש זיג זג רגיל. מה היתרון של המקוטע לעומת הזיג זג הרגיל במקרה של תפירת גמי כזה?

גמישות

זיגז מקוטע הוא גמיש יותר, שכן המפרקים בכל מקטע של זיגזיוג מאפשרים תנועה של הבד. נהוג לחבר בתפר זה סרטים אלסטים בגימורים של חזיות ובגדי ים. היום בבגדי ים כבר מחברים בתפר 'יפה' יותר של שתי מחטים מקבילות ואוברלוק מאחורה מה שנקרא 'אפראט', אבל הזיגזג המקוטע בכל זאת גמיש יותר.

רות מלר

New member
zigzag stitch the elastic along the marked

שתי אפשרויות 1. בדרכה של הבורה- יש תפר במכונת התפירה (תבדקי אם יש לך) שצורתו זיג זג אבל הוא מקוטע, הוא נמצא בבררית הדוגמאות התפר הזה נועד לתפירת גומי, מודדים אורך המקטע הסופי נניח היקף הגוף במקום הוא X מוסיפים עו 5 ס"מ כדי שלא יהיה צמוד מידי. גוזרים גומי. מצמידית אותו לבגד במקטעים עם סיכות. מותחים את הגומי תופרים אותו לבגד עם תך הזיג זג המקוטע. 2. לחבר בצד הפנימי פס ישר (אין צורך באלסון כי יש לו שוליים פנימיים והם מעבים את המקום., ולהשחיל בתעלה גומי צר. אם את מתקשה במיומנות תפירה של זיג זג מקוטע על גומי מתוח- לכי על האפשרות השניה.

נראה לי שהבנתי,

תודה רבה

למעלה