שלום לכולם ושאלה לי:

62אורית

New member
שלום לכולם ושאלה לי:

הגשתי בקשה עבור החזר מס (2 נקודות זיכוי) 6 שנים אחורה עבור ילד נטול יכולת (ילד פי.די.די). קיבלתי את ההחזר אבל רק עבור 5 שנים ולא 6 (אין לי מושג למה) דבר שני בשנת 2002 בעלי שבר את קופת הגמל "גדיש" כי היינו זקוקים לכסף קיבלנו את הכסף אחרי ניקוי של 35 אחוזים. עבור שנת המס הזו קיבלנו החזר של 89 ש"ח בלבד ולא כמו שהיינו צריכים לקבל (מעל ל-4000 ש"ח) הם החשיבו את השבירה של קופת הגמל כהכנסה מעסק ויוצא שלמעשה ניכוי לנו 50 אחוז. השאלה שלי אם זה חוקי מה שהם עשו, מכיון שאנחנו שניגשנו לבנק בשנת 2002 אמרו לנו שהקנס על שבירת קופת גמל "גדיש" הוא 35 אחוז. אודה לתשובתכם תודה מראש אורית

isaacf

New member
החזר מס

את צריכה לפנות למיצג אותך בבקשת החזר לבדוק את סיבת ההחזר הנמוכה, יתכןשהטפסים לא מולאו נכון , בזאת סיבת שקרתה טעות בשנת 2002, כמו כן שיש לבדוק במס הכנסה למה אחד הטפסים לא ניקלט. במידה שאת מילאת את הטפסים לבד , את צריכה לפנות למס הכנסה מדור שכירים ולבדוק אישית כמו כן תוכלי לקבל הדרכה לגבי שנת 2002. את שואלת אם זה חוקי - אי אפשר לדעת מי טעה את או מס הכנסה בכל מקרה אפשר לתקן ובמידה שמגיע לך עוד זיכוי את מקבלת את הזיכוי הצמדה + 4% ריבית.

62אורית

New member
לא הבנת מה ששאלתי, רוצה להבהיר שנית

שבשנת 2002 קיבלתי החזר של 89 ש"ח במקום משהו בסביבות ה-4000 כי באותה שנה שברנו קופת גמל "גדיש" ופקיד השומה החשיב את קבלת הפקדון כהכנסה מעסק וניקה בנוסף ל-35 אחוז שניקו לנו בבנק עוד 15 אחוז. וזה מה שאני שואלת (למי שיודע) אם זה חוקי מה שנעשה. למעשה ניכו לנו לפי החישוב שעשיתי 50 אחוזים לפי המס השולי שנוכה לבעלי מהמשכורת. האם זה תקין? כי בבנק שבררנו מה הקנס שאנו צריכים לשלם כדי לשבור את קופת הגמל אמרו לנו 35 אחוזים ואף אחד לא ציין שצריך לשלם יותר. האם השתנו החוקים בשנת 2002 זה מה שאני רוצה לדעת. תודה רבה אורית

mstern

New member
קצת בעייתי

לתת תשובות כאן בפורום על דקויות של דוח ספציפי. איך את יודעת שצפוי היה להיות 4,000 ש"ח החזר? אם זה באמצעות איש מקצוע, פני אליו להסדרת העניין. אם זה לא היה באמצעותו, הרי לך דוגמא מדוע צריך אותנו... עכשיו ברצינות, את צריכה לפנות לרו"ח שיבדוק את הדוח, את השומה ויגיד לך מה קורה. מה שכן את תמיד יכולה להתקשר (למרות שאני בספק אם הם יתנו לך תשובות בטלפון) או יותר טוב ללכת למס הכנסה ולברר את העניין. תשובה אחת אני כן אתן לך, לגבי עניין ה-5 שנים: אם זו לא שנה סגורה (לא ב-7 השנים האחרונות), אין חובה שהכל יגיע ביחד אלא יכול להגיע בשיעורים.

62אורית

New member
תודה על התשובה. ואיך אני יודעת

מהו סכום ההחזר שמגיע לי פשוט מאוד: 2 נקודות זיכוי במס על ילד נטול יכולת בסביבות ה-374 ש"ח כפול 12 חודש וככה מגיעים לסכום השנתי ועוד בלי ריבית ובלי הצמדה. בכל אופן המון תודה. אני אגש למס הכנסה ואברר מה קרה עם שנת 1998. ובמקביל אקח את הוראות השבירה של קופת הגמל גדיש מהבנק ונראה מה קורה. אני אעדכן. בברכה ושוב תודה אורית

rdss

New member
תשובה

יש לפנות עצמאית/באמצעות מייצג למ"ה לתיקון הדוח. חיוב במס עבור שבירת גמל הינו 35% ולא כהכנסה מעסק

mstern

New member
אגב,

אני לא יודע מה זה PDD אבל אם זה כמו ADHD ו-ADD האם עברתם ועדה לקביעת 07? אחרת זו יכולה להיות הסיבה שלא אישרו לכם את הסכום, אם קיבלת שומה, תבדקי אותה.

62אורית

New member
תשובה:

פי.די.די זה בספקטרום האוטיסטי. ככה שהרבה בעיות הם לא עשו לנו. הפקידה היתה מאוד נחמדה ואמרה לנו שבשנה הבאה לא נצטרך להתרוצץ והיא תשלח את האישור ל-2 נקודות זיכוי ישירות למקום העבודה של בעלי. הסבירה לנו איך למלא את הטפסים לגבי 6 השנים אחורה בהמון סבלנות ואפילו הראתה לנו לאיזה חדר לגשת. תוך חמישה חודשים קיבלנו את ההחזר. למעשה קיבלנו את כל מה שצריך פרט לשנת 1998 ושנת 2002 הבעייתית בגלל ששברנו קופת גמל "גדיש" עקב מצוקה כספית. עד שהבנו את הראש שלהם לקח לי ולבעלי זמן כי היה רשום בטופס שלהם שנשלח בדואר "הכנסה מעסק" ולא הבנו מאיפה צץ פתאום עסק. את הניכוי של ה-35 אחוז מקופת הגמל (עקב השבירה) הם החשיבו בטופס כמקדמה. בכל אופן הבנק הבטיח לנו תשובה מוסמכת היום עד 15:00 ונראה איך ממשיכים מפה. בכל אופן תודה לכולם על העזרה

rdss

New member
הבנק לא יעזור רק פ"ש

לגשת ולהסביר שההכנסה מהפדיון היא הכנסה שחייבת 35% ולא הכנסה משכר או מעסק

62אורית

New member
תודה רבה.. התקשרו אלינו

מהבנק אתמול והבהירו לנו שמורידים 35 אחוז משבירת קופת גמל לא יותר ולא פחות ושום דבר לא השתנה. אנחנו נפנה לפקיד השומה לתיקון הדו"ח. המון תודה על העזרה והסבלנות אורית

שיר ורד

New member
לגבי 2002

יכול להיות שלא דיוחתם על הסכום של הפדיון בשורה הנכונה בדו"ח, או שפקיד המס שהזין למחשב טעה.תגשו לפקיד השומה ותבררו מה קרה. באותה הזדמנות תבדקו שם, מדוע לא קבלתם החזר על 1998, או שיגידו לכם שיש איזה סעיף בחוק שאומר שנקודות זיכוי בגין ילד חולה ניתן לקבל רטרואקטיבית רק עד 5 שנים, או שיש בעיה אחרת באותו דוח שנתי או שסתם מתעכב.

למעלה