שלום לכולם, וגם לי

כוורן

New member
שלום לכולם, וגם לי

כבר המון זמן שאני קורא בפורומים השונים שעוסקים בגירושין, והנה פתחתי ניק חדש כדי שאוכל גם לשאול ולהשתתף (הניק המקורי שלי הוא השם האמיתי, והעדפתי פרטיות). יש לי המון שאלות אני רק צריך לחשוב איך להתחיל. אבל בקצרה, אנחנו נשואים כמעט 10 שנים, הורים לתאומים בני כמעט 5. אחרי טיפולים, ייעוץ זוגי, והמון רצון טוב - נשברתי. לא יכול יותר, ורוצה ללכת לדרכי. היא לא רוצה להיפרד, ומקשה מאד על התהליך. כבר נפגשנו עם עו"ד משותף שהסביר על אילו דברים אנחנו צריכים להגיע להסכמה. היא מבקשת מזונות מופרזים מאד, חלק גדול יותר בערך הדירה המשותפת, מבקשת לבדוק כל דבר שוב ושוב ושוב, וגורמת להאטת התהליך. השאלות שיש לי הן על כספים כמובן, ועל ילדים, ועל היכולת שלי - אם יש כזו - להציב לה אולטימטום ("שתפי פעולה או שאני עוזב חד צדדית"). הגעתי למקום הנכון? מילות עידוד תתקבלנה בברכה :)

בהצלחה../images/Emo13.gif

תראה,זה לא הליך פשוט וכמובן שהכי טוב זה לסיים יפה ולנסות להגיע להבנות משני הצדדים מה שנותר זה לאחל בהצלחה ותהיי חזק זה עובר...לפחות בשביל הילדים..

אי אפשר להכריח אף אחד לשתף פעולה../images/Emo13.gif

קח בחשבון שעזיבה חד צדדית יכולה להביא להגשת בקשה למזונות אישה (בנוסף לילדים כמובן) עד לסיום ההליכים בבית המשפט. האם פתחתם בהליכים כלשהם או רק התייעצתם עם עוה"ד? גירושין הם מלחמת התשה ונדרשת סבלנות גדולה מאוד כדי לעבור אותם. חשוב לזכור בתהליך הזה כמה דברים - האחד - האדם ממנו אתה רוצה להתגרש, הוא גם אותו אדם איתו התחתנת ואהבת בעבר. תעשה את המקסימום לא לריב. השני - טובת הילדים. בנוגע לדירה - האם קיימת אפשרות להעביר חלק מהבעלות על הדירה לילדים? נניח לחלק את הדירה ל 4 חלקים (4 נפשות) וכל אחד יקבל רבע ממנה? האם קיימת אפשרות כלכלית להעביר את כל הדירה על שם הילדים כמובן עם בטחונות שאסור למכור אותה ללא הבטחת זכויותיהם וכו'? מה דעת העו"ד בנוגע למזונות שהיא מבקשת? האם היא מבקשת סכום ריאלי? ומילה אחרונה בנוגע לאולטימטום - קודם כל אל תציב אחד כזה אם אין לך את האפשרות לעמוד בו, אחרת הוא פשוט מאבד מהאפקטיביות שלו
ואל תעזוב את הבית לפני שתוודא עם העו"ד את ההשלכות של הצעד
בהצלחה וברוך המצטרף

שרשירית

New member
../images/Emo201.gif

סבלנות, סובלנות, הקשבה, הבנה, אכפתיות, אמפטיה - רק בעזרת כל אלו ניתן לסיים את הקשר בצורה שפויה. במקרה שלך לא הייתי מוותרת על מגשר שילווה את כל התהליך ועל ייעוץ אישי וזוגי של כל אחד מבני הזוג. כמו כן לא הייתי מתייאשת והייתי ממשיכה לדבר בניחותה כשהילדים כבר ישנים על התחושות שלך והרצונות ועל התחושות שלה. היא מבינה את הצורך שלך לקום וללכת, גם היא בתוך תוכה יודעת שאי אפשר להמשיך אבל היא מפחדת להתמודד לבד עם העולם שבחוץ ועוד עם שני ילדים קטנים. היא מנסה בכל כוחה להיאחז במשהו שכבר מת. תגלה אמפטיה לפחדים שלה, תבהיר לה (רק אם אתה מתכוון לקיים כמובן) שאתה תתמוך ותעזור לה בכל מה שקשור לילדים. אולטימטום כאן רק יגרום לה להינעל בתוך השיריון שלה ולתקוף. היא נאחזת בכל מה שיש לה (אפילו שכבר אין). תפנו למגשר, תפנו לעו"ד וביחד (ורצוי בהסכמה) תדונו בפרטים הכספיים ולגבי הסדרי הראייה. יש דברים שהם מקובלים בחוק ושמגיעים לילדים ואותם עליך לקיים. יש הסדרי ראייה מקובלים, יש תחשיב של מזונות מינימלי ותחשיב שמתייחס ליכולות הכלכליות שלך. מעבר לזה כל מה שבאפשרותך לעזור ולתת ואתה יכול ומעוניין בכך מבורך. אל תשכח שיש ילדים שמעורבים, אל תשכח שהיא אמא של הילדים שלך, אל תשכח שפעם (ואולי עדיין) אהבתם. עם זאת אין טעם שתחתום על הסכם שלא תוכל לעמוד בו.

כוורן

New member
תודה גדולה על קבלת הפנים!

הפתעה נעימה לראות את התגובות - המון תודה! לא פתחנו בהליכים - רק היינו בייעוץ חד פעמי. לגבי המזונות, ההכנסות שלנו לא סימטריות - נטו היא מרוויחה 6 אני מרוויח 17. היא טוענת שאני צריך לשלם מזונות של 9000, כדי שהיא תוכל לעמוד בהוצאות הצפויות לה. אני יודע שהחוק מגדיר מזונות חובה לשני ילדים (2300) ומדור (40% מהוצ' דיור שבמקרה שלנו זה 1400 ש"ח), ויש גם מרכיב של "צדקה". והיא עומדת מולי ואומרת "אתה רוצה שהילדים שלך יירעבו?" היא טוענת שאנחנו צריכים לפחות לחלק את ההכנסות שלנו חצי-חצי. זה נשמע לי מוגזם ביותר, אבל יש לי רצון טוב, אני לא רוצה לפגוע בה ובטח שלא בילדים. מצד שני, עפ"י כל קנה מידה הדרישה שלה נשמעת מוטרפת. איזה תשובות אני יכול לענות לה?

מצד אחד

היא באמת מגזימה מאידך, אל תחשוב שאתה יודע הכל במעט שכתבת יש 'קצת' אי דיוקים תפנה לעו"ד או שתחכה לאלו שיפרטו לך כאן

ramoni1

New member
אם אתה צריך יעוץ עו"ד

אתה יכול ליפנות אלי במסר, ואני יפנה אותך בכול מיקרה בהצלחה ידידי

Bubble Girl 27

New member
קודם כל ברוך הבא../images/Emo24.gif

הגעת למקום הנכון ... אבל אני חושבת שהכי נכון לשאול עו"ד...

כוורן

New member
אוקיי, אז יש תמימות דעים: לדבר עם עו"ד

שאלה נוספת: אשתי היתה בעבר עו"ד לדיני משפחה. במקומי הייתם מסתפקים בעו"ד משותף וסומכים עליו, או ששורפים כסף על עו"ד-ים נפרדים? אני שואל כי בפגישת הייעוץ היחידה שהיינו העו"ד (שהגענו אליו דרכה) היה נראה מאד אמין, אבל בכל זאת מדי פעם היה נראה שרק הם מבינים דקויות מסוימות...

Bubble Girl 27

New member
ממה שאני יודעת

כאשר יש עו"ד משותף וצד אחד פנה אליו ראשון בד"כ לאותו העו"ד יש נטיה להגן יותר על הצד שפנה והוא גם אמור לעדכן אותך בנושא... אצלי ניסיתי את אותו הדבר, אני פניתי לעו"ד וביקשתי מהגרוש שלי שנעבוד רק מולה כדי לחסוך בעלויות... היא גם ציינה בפניו שלמרות שהיא מגשרת בנוסף על הכל ולמרות שהיא עו"ד משותפת לשנינו היא בעיקר מייצגת אותי. אני לא יודעת איך זה פועל בד"כ אני רק יודעת שאני במקומך הייתי לוקחת עו"ד רק בגלל שהיא עו"ד ומכירה את החוקים טוב וכי היא פנתה לעו"ד נוסף.... אתה מכיר אותה טוב יותר ויודע למה היא מסוגלת... אם היא מסוגלת להנתקם וכו' או לעשות תרגילים מלוכלכים.. אל תחכה.. בהצלחה

שרשירית

New member
רק אתה מכיר את הנפשות הפועלות

במידה ואתם יכולים להגיע להסכם הוגן לשני הצדדים בצורה מכובדת ואחרי שליבנתם את רוב הדברים ביניכם ובהסכמה אין סיבה שכל אחד מכם יקח עו"ד. במקרה שלנו הגענו לעו"ד משותף לפגישה אחת עם הסכם שהחלטנו וכתבנו מראש רק על מנת שיאשר אותו. לא מתאים לכולם. במידה ואתה יודע שאתם עומדים לאכול אחד את השני, להילחם ולהוציא את העיניים, במידה ואתה חושב שצד אחד יהיה מקופח והצד השני מתכונן לשתות את דמו (ובכוונה אני קיצונית על מנת שתתכונן, יש גם מקרים כאלה) - תיקח לך עו"ד בניפרד.

כוורן

New member
להכיר את הנפשות הפועלות...

לצערי אני כבר לא בטוח שאני מכיר. היא מדברת על "לסיים יפה", אבל גם דורשת 9000 ש"ח מזונות... וזאת למרות שמצבה הכלכלי לאין שיעור טוב משלי, למרות ההבדלים במשכורת (משפחה מאד אמידה, דירות רבות על שמה, וכו'). היא מדברת על "טובת הילדים" אבל מאיימת שתרחיק אותם ממני... היא פגועה, וכנראה מפחדת, וזה מוציא ממנה רע. תסכול גדול.

מניסיון מר

לצערי מעטים הגירושים ה"יפים" הזהר ומאוד במיוחד אם יש לך מה להפסיד עד אז בהצלחה.

חשוב לעשות את הכל לאט ובטוח

כאשר לצד השני יש נסיון בדיני אישות לצערי מתוך נסיון מר חובה לקחת עו"ד ואחד טוב היות והניואנסים שקיימים בחוק רבים ומי שמכיר ובקיא יכול להשתמש בכולם או במקצתם ואז החיים הופכים לקשים יותר וחבל. אם נראה לך שבכל זאת תצליחו לשמור על "נורמאליות" סבירה ... אישית לא הייתי מהמרת. בהצלחה

Bubble Girl 27

New member
שוב קשה להגיד בלי להכיר

אבל לפי מה שאתה כותב פה אני הייתי פונה לעו"ד אחר...

למעלה