שלום לכולם-התייעצות

alifib27

New member
שלום לכולם-התייעצות

היי, אני חדשה פה והייתי רוצה להתייעץ איתכם, מקווה שתוכלו לעזור (סליחה על כמות השאלות) סיימתי תואר שני במדעי הרוח ובשל העובדה שאין לי ממש מקצוע מוגדר כרגע,ותחום המידענות נראה לי מעניין, החלטתי שאני רוצה לעשות הסבה וללמוד ספרנות ומידענות באונ' חיפה ויש לי כמה שאלות: אותי מעניין בעיקר תחום המידענות. עבודה בחברות הייטק או חברות גדולות. האם ניתן לבחור במסגרת הלימודים הנ"ל, מסלול שמתמקד ספציפית במידענות ולא בספרנות באופן כללי? האם יש עדיפות במקומות עבודה, לבעלי התעודה שמקבלים מטעם אונ' חיפה (מוסמך) לעומת תעודת מורשה שמקבלים בחלק מהמכללות? אגב, מה הסיכוי שהתעודה הזו (שמוכרת בעולם כתואר שני) תחשב בעתיד לתואר שני גם בארץ? האם יש כאן אנשים שלומדים או למדו בחוג באונ' חיפה ויכולים לתת לי חוו"ד לגביי אופי הלימודים וכו'? ושאלה אחרונה, בגלל שיש לי כבר תואר שני , ייתכן שיכירו לי בחלק מהקורסים שלמדתי כקורסי בחירה? תודה רבה לכולם מראש על העזרה :)

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

על כל השאלות תוכל לענות sapientia שלומדת בחוג בחיפה וגם נהנית שם. נראה לי שהלימודים הם משותפים לספרנות ומידענות ואי אפשר לבחור אחד מהם. מה שאפשר הוא להתמחות בשנה השניה בתחום מסוים וזה יכול להיות במידענות. אבל השלב הראשוני הוא משותף. על השאלות האחרות נחכה ל sapientia.

Sapientia

New member
כמה תשובות:

קודם כל, אני לא אוהבת את ההפרדה בין מידענות וספרנות- אלו שני פנים של אותו מקצוע. אבל אם נאלצים לשייך משהו לאחד משני הפנים האלה- אז החוג באוני חיפה דווקא נוטה לעסוק יותר בפן הספרני. חוץ מזה, ולמרות שאני אוהבת את ראש החוג מאוד, לאחרונה אני מתוסכלת- היקף הבחירה בין קורסים הצטמצם להחריד, הקורסים היותר מרתקים בוטלו, והחוג הפך באופן כללי לחוג לכתיבת עבודות. נמאס לי לכתוב עבודות במקצועות שמבחן פשוט יכול היה לפתור אותי מהם
אבל חשוב לזכור שאני כבר קצת עייפה מהלימודים ומתה לסיים
היחס אישי יותר, כי החוג קטן- וזאת נקודת זכות גדולה לטעמי. התעודה מוכרת כתואר שני בחלק מהמקומות, וכמו כן- ייתכן שיכירו לך בחלק מהקורסים- נסי לברר עם רכזת החוג.

alifib27

New member
תודה על התגובות המהירות!!!

עזרתם לי מאוד :) sapientia, אני מבינה שאת כבר לקראת סוף הלימודים. באופן כללי תוכנית הלימודים,רמת ההוראה,סגל המרצים וכו' ענו על הציפיות שלך עד עכשיו? בגדול, את ממליצה ללמוד באונ' חיפה? ובאופן כללי, כמה עבודה יש בתחום? האם אפשר כבר להתחיל לעבוד במקצוע במהלך הלימודים עצמם?-סליחה על השאלות, אבל חייבים להיות גם פרקטיים בסופו של דבר :) שוב המון תודה ויום נעים

eee6

New member
לימודים בחיפה

אני חייבת להגיד, שאני (בניגוד לsapientia), מאד לא נהנית מהלימודים בחיפה. הלימודים מאד מכוונים לעבודה בספריות (תקראי לזה- ספרנות), מעט מאד מושקע בלימוד טכנולוגיות מתקדמות, ובכלל- תרומת המידענות לתחום העיסקי (כמו למשל מידע תחרותי). אני חושבת שדעותינו שונות, בגלל שאני באה מתחום ההי טק, וחשבתי שהלימודים יעזרו לי בעבודה, ואוכל לבוא עם ערך מוסף כלשהו למשרד - אבל כמו שאמרתי, זה ממש לא ככה. רב המרצים (מלבד מה 2-3 מרצים) הם ספרנים, וכך הם גם מעבירים את החומר. גם לגבי ראש החוג, דעתי שונה מ-sapientia, אני חושבת שהיא מאד לא גמישה, ומאד מקובעת. אני (וכמו שאת רואה זה מאד אובייקטיבי), לא הייתי ממליצה ללכת ללמוד בחיפה, במיוחד אם את לא מתכוונת לעבוד בספריה. דווקא עכשיו, שהדרישות וההכרה במידענים , הולכים וגדלים, הייתי ממליצה על בר אילן (תואר II) - או לפחות על הקורס בטכניון, שהוא ממוקד מאד (לא עונה על דרישות תואר) וטוב

Sapientia

New member
על השאלה הראשונה, לצערי הרב-

התשובה היא לא
תוכנית הלימודים לא ענתה על הציפיות שלי. יש מבחר מאוד מצומצם של קורסים (כשנרשמתי היה יותר מבחר, וחלק בוטלו עם הזמן), יש קורסים במידענות, פור גאד סייק, שמתקיימים ללא מחשב בכיתה
מי שכבר עבד בספריה לא מקבל זכאות על פרקטיקום (לעומת בר אילן), ואין שום קורסים שמקנים מיומנויות מחשב, שהיום נדרשות ברוב מקומות העבודה (אני מתכוונת להכרה בסיסית של תוכנות כמו אקסל, למשל, או הכנת מצגות). רמת המרצים דווקא טובה ב-90% מהמקרים, אבל הרבה קורסים טובים מתקיימים במקביל, וזה מצמצם את חופש הבחירה
האם אני ממליצה בגדול? כן, אבל למי שכבר יש לו ניסיון, כדי שתהיה לו גם תעודה ביד לצורך מציאת עבודה. מי שרוצה יותר ממה שמוגדר כמידענות- בר אילן תתאים לו יותר. נהניתי מהלימודים בשנה הראשונה, פשוט כי זה הבהיר לי דברים שנתקלתי בהם בעבודה. אני גם באמת מתה על ראש החוג
ואוהבת את המקצוע ורוצה תעודה בו. לגבי עבודה- כמו בכל דבר, צריך מזל. יש כמוני- שעובדים כבר, אבל כעובדים ארעיים, ויש אנשים עם קשרים ו/או מזל שכבר עובדים עם תקן. איזו משכורת מקבלים- זו כבר נקודה אחרת, כואבת בד"כ.

את קצת מבאסת אותי

נראה שאצטרך לעשות השלמה בבר אילן אחרי כל הלימודים הללו... 3 אונ' במהלך התארים שלי מה את אומרת לגבי הקורסים..

Sapientia

New member
ממליצה על כל קורס עם רחל../images/Emo99.gif

כי היא אשה מקסימה, לדעתי, והיא בור ידע ללא תחתית. מאוד נהניתי אצל רוית דוד השנה- לצערי בוטל קורס שלה שרציתי לקחת
היא קצת קשוחה בהתחלה, אבל הפתיעה אותי אח"כ. לאורנה רוש יש המון ידע והבנה, ואצלה ממש לומדים. בנוסף- יש כאלה שאני לא מכירה, ויש כאלה שאני לא ממליצה עליהם, אבל זה לא לפורום

אני אחפש אותך ביום ראשון

אני אעבור אצל כל אחת ואשאל... ספיאנטה? ספיאנטה?

abcd80

New member
לגבי מידענות בהיי טק וארגונים

יש מסלול כזה בבר אילן.

למעלה