שלום לכולם הגענו...

amitmins

New member
שלום לכולם הגענו...

לירי ואיתי נולדו בשבוע 30 לאחר רעלת הריון קשה במשקלים 1226 1613 ביום ראשון האחרון לאחר אשפוז של 8 שבועות הגיעו סוף סוף הביתה. בדרך חווינו NEC אישי לכל אחד מהם וגם כמה ספסיסים בתור מנה ראשונה ומנה אחרונה ועברנו תקופה לא קלה (למי אני מספרת את זה הרי כולכם חוויתם חוויה דומה) אשמח לקבל עידוד מהורים לפגים שחוו חוויה דומה לשלי ולקבל זריקת הרגעה בנוגע להתפתחות של הילדים. להתראות עמית

ברוכים הבאים לירי ואיתי ../images/Emo24.gif

נשמע שאכן לירי ואיתי לא פספסו אף חוויה אפשרית מהפגיה
ולגבי התפתחות - מיה שלי נולדה שבוע 29, היום היא בת שנתיים וחצי וקשה לראות שהיא היתה פגית. היא נותרה אפרוחית קטנה (למרות שבגן היא מתחרה בכמויות האוכל עם הבריונים הגדולים ביותר), אבל מתפתחת נהדר (טפו טפו טפו
). מה שכן, השנה הראשונה עם פגים יכולה להיות מאוד מאוד אינטנסיבית, בעיות אכילה (לנו היה רפלוקס), פיזיותרפיה ושאר ירקות. ובמיוחד בשבועות הראשונים כדאי להיעזר כמה שאפשר במשפחה, חברים קרובים, ומי שרק יכול לעזור. אז שוב ברוכים הבאים, ונשמח לראות תמונות

מזל טוב וברוכים הבאים

העיקר שאתם בבית וכל הסיפור מאחוריכם. יש עוד מעקבים ובדיקות ואולי פיזיותרפיה - אבל זה כבר כסף קטן. לגבי התפתחות, צריך לזכור שלפגים יש עקומות משלהם (שני בת שנה וארבע ושוקלת 8.5 קילו), וקצב התפתחות משלהם - לא להלחץ מהפרצופים והציקצוקים של האחיות בטיפת חלב (לא משנה כמה פגים עברו תחת הידיים שלהן, הן עדיין לא תפסו את העניין). שיהיה לכם רק טוב

קרן משם

New member
מתי בן שנתיים וחודש ושוקל

8.850ק"ג...למה אני אומרת? אולי כי זה מנחם? לא יודעת! הם יגדלו!! ( אחיותיו שוקלות ליהיא 9.500 וליאור 10.500)

ברוכים הבאים

התפתחות? מה אני אגיד לכם. זה כל כך אינדוידואלי. יכול להיות ילד אחרי 40 שבועות הריון שלמים ובריאים, אם בעיות כאלו וכאלו. יכולה להיות פגה כמו איה (טפו טפו טפו) הבת שלי שנולדה 845 גראם בסוף השבוע ה-25 וכרגע היא , תודה לאל , בסדר. אי אפשר לדעת מה ילד יום ואנחנו רחוקים מביטחון, אבל מבחינת ראיה כנראה שאין בעיה וזה לכשעצמו די הפתיע את הרופאים. כך שמי יכול לומר מה יהיה? הפג יכול להיות ענק ומתקדם והרגיל יכול להיות עם בעיות שלא נדע. שיהיה בהצלחה

ברוכים הבאים ../images/Emo65.gif

גם עמרי נולד בעקבות רעלת קשה בשבוע 31 ובמשקל של 1 קג בלבד . השנה הראשונה אכן לא הית קלה בגלל המון מעקבים ובדיקות מעצבנות .(שממשיכים למעשה גם בגיל 3 במקרה שלנו ) . א ב ל חוץ מיזה התפתחות מדהימה מהרגיל . ילד מקסים ומאושר . ובגן ביכלל לא יודעים ולא שמים לב שקטן מהרגיל נראה בממוצע כמו כולם . בהחלט להרגע לקחת את הכל בכף הם יגדלו לתפארת !

ברוכים הבאים לירי, איתי ועמית ../images/Emo42.gif

אין, אין כמו בבית
עברתם כולכם טראומה רצינית, כולל את והאיש שאיתך. ההתאוששות לוקחת לא מעט זמן. מציעה לך להיעזר בכל מי שמוכן, ואם לא מוכנים - לקחת עזרה בתשלום. השנה הראשונה עם תינוקות בכלל, ועם פגים בפרט, ועם תאומים-שלישיות עוד יותר בפרט, היא ק-ש-ה!!! החודשים הראשונים בעיקר. אל תסתכלי עם תינוקות אחרים והכי חשוב לא להשוות לשום דבר פרט לתינוק עצמו. לי יש בבית בוגרת שבוע 30 עם רעלת הריון קשה ועיכוב בגדילה. הבנדיטית חוגגת שנתיים בחודש הבא, שוקלת כ-10 קילו ויחסית נמוכה, אבל טפו טפו בלי עיכובים התפתחותיים. כדאי בכל זאת להקפיד על מעקב אצל רופא התפתחותי, כדי לתפוס כל מיני צרות כשהן קטנות, למשל נטיה לטונוס שרירים גבוה או העדפה של צד אחד. לילדים שעברו NEC יש (מסטטיסטיקה בלתי רשמית לגמרי אצל חברות שלי) נטייה להיות פלטנים אבל המצב מאוד משתפר ככל שהם גדלים. מאחלת לך שעות שינה
והרבה בריאות ללירי ולאיתי! (שמות מקסימים, אגב... רציתי לקרוא לתינוקת הנוכחית לירי אבל בעלי הטיל וטו!)

למעלה