שלום לכולם (ארוך..)

שלום לכולם (ארוך..)

שלום. אני אמא לחיפושית קטנטנה בת עוד מעט חצי שנה. אני פונה לפורום שלכם כי אני זקוקה לעזרה בלהבין מה קורה לבת שלי. הכל התחיל לפני בערך שבועיים שלושה. בזמן הנקה, ממש לקראת הסוף, היא פתאום נרדמה והתחילה לרעוד בכל הגןף. זה לקח בערך 30 שניות להערכתי ואז היא נרדמה לשינה עמוקה מאוד. מתוך זה שנבהלתי וניסיתי להעיר אותה ולא הצלחתי הרטבתי לה מעט את הפנים. היא פתחה עיניים ונרדמה שוב.. אחרי 1/2 שעה של שינה עמוקה הערתי אותה בעדינות(התחלתי להחליף לה) - היא התעוררה והכל היה בסדר. גם לפני הרעידות\פירכוסים וגם אחרי. מעבר לכך היו עוד שתי פעמים דומות - פחות מובהקות ולזמן קצר יותר ורק בצד שמאל - גם בסיום הנקה ולפני שינה עמוקה.. אין לי ספק שזה לא קפיצה של חלום\צמרמורת וכו. לא היה חום לפני או אחרי. הופנינו על ידי רופאת משפחה ל EEG , לבדיקה\שלילה של אפילפסיה. יצא תקין. ההפניה עכשיו היא ל MRI ואנחנו מחכים לתור. יש לי כמה שאלות :
האם יכול להיות ש EEG לא תזהה את האפילפסיה? הרופאה אמרה לנו שזה סימן שאין אפ]ילפסיה ואילו בחורה שמטפלת בילדים עם אפילפסיה טענה כי לא רואים ב EEG אפילפסיה אלא אם כן יש התקף בזמן הבדיקה - אז מי צודק?
מה בעצם בודקת ה MRI ?
אני פשוט מרגישה מבולבלת וחרדה ולא יודעת מה עוד לעשות שלא עשיתי, ואשמח לתובנות ותמיכה. תודה למי שהגיע עד לכאן. אמא אחת של חיפושית אחת קטנטנה

אצלי לפחות ה-EEG לא תקין

רק כשעורכים את הבדיקה קרוב להתקף עצמו... בכל שאר הימים הוא תקין... בהצלחה...

שלום לך

תמיד זה עצוב לפגוש עוד מיתמודדים חדשים בקשיים רפואים למינהם. וזה כל כך קרוב אלינו. לשאלותיך EEG הוא מבדק מחזק את האבחנה של אפילפסיה. כלומר אם אין סימנים זה לא אומר שאין אפילפסיה. MRI בא ליבדוק שאין הפרעה במיבנה המח שמצדיק אפילפסיה , אם אין גידול כל שהוא, ואם אין סימן להפרעה. אם אין את כל אלה זה מצוין, וזו התוצאה לרבים מהאפילפטים. לפעמים שהורה רואה את התוצאה לפני שהוא מגיעה לרופא רואים כל מיני הערות מבהילות שאין בהם כלום. יפה שהרופאת המשפחה שולחת אותך לכל הבדיקות, אבל לאחר הבדיקה של MRI , תבקשי הפניה לרופא מומחה לאפילפסית ילדים. שיהיה לך מעקב רציני. אני חושב שכידאי לעשות בדיקות דם שונות שבודקות לדוגמא את כל ה-B .ועוד , כל אלה יכולים לגרום למשהוא דומה להתקפים.

ומוסיפה-

האיבחון הראשון היה משוער - ז"א - האפילפסיה משוערת. האם רופא מומחה לאפילפסיה - הוא נוירולוג? ואם זה לא אפילפסיה - אז מה בעצם אני מחפשת??? תודה

הי

נוירולוג המתמחה באפילפסית ילדים. יש רשימה כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=975&a=53612&c=5795&sc=0&ssc=0 ותבקשי המלצות בפורום. יש לפעמים שמחסור בויטמין B מסוים (ויש אפשרויות נוספות), ביגלל קליטה לא טובה של הילד של הויטמין יכול לגרום לדימוי התקף. לכן צריך לעשות מיקבץ גדול של בדיקות דם , אולי משהוא יעלה. תלכי למיספר רופאים מהתמחות שונה, תישמעי ותעשי בדיקות, בלי לקחת תרופות , תאספי הבחנות. תבדקי , ואולי הזמן שיעבור יגלה או יעלים דברים. ואז תחליטי. מה שחשוב לא לקחת מהר תרופות, במיוחד אם המצב לא לחוץ.

ענתי80

New member
תוספת לרשימתו של אבא של אפי

קצת ארוך... כשהייתי קטנה טופלתי אצל ד"ר אביבה פתאל (בי"ח "דנה")וכעת אני מטופלת אצל ד"ר יאיר למפל (קופ"ח מכבי). שניהם רופאים מעולים שיכולים להשאר עם המטופלים שלהם אפילו שעה בעת הביקור, העיקר שירגישו שהם יצאו עם תשובה לכל השאלות שהם רצו לשאול. כעת אני די מאוזנת ככה שאני הולכת לביקורת כל שלושה חודשים בערך. בזמן האחרון קופות החולים לא ששות לאשר בדיקות M.R.I בשל המחיר שלה ומעדיפות לתת E.E.G, אך הרופא שהייתי אצלו שלח לקופת החולים מכתב ולבסוף הם אישרו את בדיקת ה-M.R.I. וכמו שאבא של אפי אמר, חשוב לעשות בדיקות דם. אני כבר רגילה, וסביר להניח שגם רבים אחרים בפורום, למבחנות הרבות שמוציאים בבדיקה אחת, אבל לצערי אין מה לעשות וגם ילדים קטנים חייבים לעבור זאת... אני יודעת שזה לא מעודד, אך בדיקות דם הן אחת מהבדיקות החשובות ביותר שיש לעשותן לפחות פעם בחצי שנה. בהצלחה, ענת

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif וחבל שבנסיבות

כאלה כמו שאמר אבא של אפי ה EEG אם הוא לא מגלה שום דבר זה לא אומר עדיין שום דבר. ייתכן שיש אפילפסיה וייתכן שלא. אני מציע לפנות לאפילפטולוג ילדים מומחה. (נוירולוג המתמחה באפילפסיה) יש רשימה בצש שמאל של המסך בכותרת טלפונים חשובים. האפילפטולוג שהוא כמובן נוירולוג יוכל למקד את החיפוש אחר הסיבה לפרכוס ולהרדמות (מה שמאוד מזכיר התקף אפילפטי)

uma5

New member
חיפושית

טוב שהרופא שלך עירני. בתי היתה ישנה שינה עמוקה כששלושה ילדים שובבים משחקים בכדור ופוגעים בה היא היתה בגיל שנה וחצי הרופאה לא התיחסה ואמרה שהיא ילדה טובה אך מצד שני היא על תרופות לברונכיט בגיל שלוש איבדה הכרה בחדר ההמתנה לרופאה אחרת לא היכרתי בכלל את המחלה אך נכנסתי וזרקתי את הילדה על הרופאה הנה אמא משוגעת בתיק היה כתוב שאני היסטרית רק אז אובחנה המחלה ובגללחוסר טפול בזמן היא גבולית בשכלה.אני מקווה שלא ימצא כלום אצל בתך אך טוב שנעשים בדיקות זה היה לפני 29 שנים.

תשובה לחיפושית הקטנה

היי חיפושית, בוקר טוב לאור תאור המצב של החיפושית שלך, זה נשמע כמו סוג של אפילפסיה (אם כי אני ממש לא רופא). להלן תשובותי בנושא ה EEG ו MRI העיניין הוא כזה: EEG בודק את נושא המוליכות החשמלית בראש. אם בזמן הבדיקה לא יהיו התקפים אפילפטים אז תוצאת ה EEG תצא תקינה (הבדיקה בודקת נכון לאותו רגע) MRI הבדיקה הזו שוללת פגים בתוך הגולגולת ובמוח (רוצים לשלול כל מני דברים בראש אשר יכולים לציור התקף אפילפטי). שתהיו בריאים

שרונמר

New member
כל הכבוד על הידע...

מה שלומכם? אנחנו עדיין מאושפזים, אחרי העמסות שקיבל. יש עדיין פרכוסים, ומחר נחשוב מה עושים הלאה. 4 תרופות בקוקטייל לא עוצרות את ההתקפים... נדבר היום שרונה

למעלה