ובכן...
כיום הוא בן 25 וחצי. בערך כשנתיים לאחר שחרורו מצה"ל (הוא היה בפלס"ר 500 - סיירת שיריון), הוא לא כל כך נראה לי. אבל, יתר הסובבים שייכו זאת לפילוסופיות חיים שחלק מהדור הזה מקנה לעצמו. בשנה האחרונה הוא התנתק מכולם, לא עשה עם עצמו כלום, והיו עוד הרבה דברים שכרגע אין לי הכוח לשחזר אותם. בקיצור, מרוב דאגה לעתידו, ומתחושת חוסר האונים אני ביליתי הרבה זמן בשרותים כשאני ממררת בבכי. לפני כשלושה חודשים המצב היה קטסטרופלי. אני כבר שקלתי לפנות בבקשה שיאשפו אותו בכפייה. מכיוון שהוא טען שהוא הבסדר ואנחנו לא. הוא לא הבין שהוא זקוק לעזרה. אני הבחנתי מהצד שהוא מדבר עם אנשים כשאין אנשים וכו'. ערב אחד לפתע הוא קרא לי לחדרי ואמר לי, שהוא מרגיש שהוא מתנתק והוא מפחד ולא רוצה להרגיש ככה וכנראה זקוקים לעזרה. היה לו קשה להודות אז אלו המילים היחידות שהוא אמר. הוא טיפוס כזה עם כבוד. אמרתי לי שאעשה הכל. למחרת קבעתי עם פסיכיאטר פרטי. אבל, למחרת כשהיינו צריכים לצאת מהבית לכיוון הפסיכיאטר הוא התנגד והכחיש שביקש עזרה והיה גהנום עד אשר הצלחתי להביאו לשם. והוא התנגד לתרופות, זה לא היה כל כך פשוט. ולא רצה זריקה. אז נתנו לו כדורי זיפרקסייה. בהתחלה הוא בלע אותם ולא הכי ברצון. והיה טיפונת שיפור. ופתאום ראיתי שיש נסיגה וכל התופעות חוזרות. עליתי על זה שהוא משאיר הכדור דבוק לחיך עד שאני מתרחקת. ולאט לאט הרופא ואני שכנענו אותו שכדאי לו לקבל אחת לשבועיים זריקת רספירדל. הוא הסכים. ובנוסף לזה מבלי שהוא ידע הרופא נתן לי עוד טיפות רספירדל לשים לו כתוספת בשתייה. עכשו הטיפות הופסקו ונשארו הזריקות. עכשו הוא מסכים לחפש עבודה. הוא לא מוכן בכל דבר לעבוד. והוא הסכים ללכת לחדר כושר מכיוון שהוא השמין נורא. הוא היה קודם חתיך כזה חסון ובנוי היטב. והרופא ואני מנסים לשכנעו שבספטמבר יירשם לבית ספר אקסטרני לתקן בחינת בגרות במתמטיקה ובאזרחות וקורס פסיכומטרי. בינתיים, כשאין לו עבודה, ואין לו לשם מה לקום, הוא עדיין הופך את הלילה ליום ואת היום ללילה. רוב הלילות הוא במחשב ובטלויזייה ובימים ברוב היום עד שלוש ארבע הוא ישן. נקווה שאם יהיה לו עניין זה גם יישתנה. כן, מישהו בפורום אמר לי שהתרופות לעולם ועד. וזה קצת ציער אותי. אלא אם כן הוא יסכים לקחת בלי בעיות. כי אם לא יתכן שהכל יזוב. כתבתי לך בקיצור נמרץ , אתם מבינים שהכל היה ארוך מייגע מדכא והרבה יותר קשה. מה קרה עם הבן שלכם? מתי זה קרה? מה ההבחנה? אצל הבן שלי אובחן סכיז\ופרנייה.