שלום לכולם אני כאן פעם ראשונה

סמסרה1

New member
1מילקה

בינתיים הבן שלי מקבל אחת לשבועיים זריקה Risperdal 37.5 אובחן לפני כשלושה חודשים כסכיזופרן. עכשו מצב הרבה הרבה יותר טוב. אגב, נכנסתי בתפוז לאיזו קומונה ושם מישהו כתב לי, שהתרופות הן לעולם ועד. האם זה באמת כך?

1מילקה

New member
תרופות

שלום תודה על מה שכתבת הבן שלנו(27) מאושפז כחודש והתחיל לקבל ריספרדל -בכדורים יומיים לא ידענו על האופציה לזריקה ולכן היה מאד מעניין לקרוא את ההודעה שלך למה את מתיחסת בקשר לשיפור במצב?מה היה ולמה הגיע?האם הוא מאושפז או מטופל באופן פרטי? מנסיוננו הקודם צריך להמשיך בתרופות הרבה שנים ואולי לתמיד.

סמסרה1

New member
ובכן...

כיום הוא בן 25 וחצי. בערך כשנתיים לאחר שחרורו מצה"ל (הוא היה בפלס"ר 500 - סיירת שיריון), הוא לא כל כך נראה לי. אבל, יתר הסובבים שייכו זאת לפילוסופיות חיים שחלק מהדור הזה מקנה לעצמו. בשנה האחרונה הוא התנתק מכולם, לא עשה עם עצמו כלום, והיו עוד הרבה דברים שכרגע אין לי הכוח לשחזר אותם. בקיצור, מרוב דאגה לעתידו, ומתחושת חוסר האונים אני ביליתי הרבה זמן בשרותים כשאני ממררת בבכי. לפני כשלושה חודשים המצב היה קטסטרופלי. אני כבר שקלתי לפנות בבקשה שיאשפו אותו בכפייה. מכיוון שהוא טען שהוא הבסדר ואנחנו לא. הוא לא הבין שהוא זקוק לעזרה. אני הבחנתי מהצד שהוא מדבר עם אנשים כשאין אנשים וכו'. ערב אחד לפתע הוא קרא לי לחדרי ואמר לי, שהוא מרגיש שהוא מתנתק והוא מפחד ולא רוצה להרגיש ככה וכנראה זקוקים לעזרה. היה לו קשה להודות אז אלו המילים היחידות שהוא אמר. הוא טיפוס כזה עם כבוד. אמרתי לי שאעשה הכל. למחרת קבעתי עם פסיכיאטר פרטי. אבל, למחרת כשהיינו צריכים לצאת מהבית לכיוון הפסיכיאטר הוא התנגד והכחיש שביקש עזרה והיה גהנום עד אשר הצלחתי להביאו לשם. והוא התנגד לתרופות, זה לא היה כל כך פשוט. ולא רצה זריקה. אז נתנו לו כדורי זיפרקסייה. בהתחלה הוא בלע אותם ולא הכי ברצון. והיה טיפונת שיפור. ופתאום ראיתי שיש נסיגה וכל התופעות חוזרות. עליתי על זה שהוא משאיר הכדור דבוק לחיך עד שאני מתרחקת. ולאט לאט הרופא ואני שכנענו אותו שכדאי לו לקבל אחת לשבועיים זריקת רספירדל. הוא הסכים. ובנוסף לזה מבלי שהוא ידע הרופא נתן לי עוד טיפות רספירדל לשים לו כתוספת בשתייה. עכשו הטיפות הופסקו ונשארו הזריקות. עכשו הוא מסכים לחפש עבודה. הוא לא מוכן בכל דבר לעבוד. והוא הסכים ללכת לחדר כושר מכיוון שהוא השמין נורא. הוא היה קודם חתיך כזה חסון ובנוי היטב. והרופא ואני מנסים לשכנעו שבספטמבר יירשם לבית ספר אקסטרני לתקן בחינת בגרות במתמטיקה ובאזרחות וקורס פסיכומטרי. בינתיים, כשאין לו עבודה, ואין לו לשם מה לקום, הוא עדיין הופך את הלילה ליום ואת היום ללילה. רוב הלילות הוא במחשב ובטלויזייה ובימים ברוב היום עד שלוש ארבע הוא ישן. נקווה שאם יהיה לו עניין זה גם יישתנה. כן, מישהו בפורום אמר לי שהתרופות לעולם ועד. וזה קצת ציער אותי. אלא אם כן הוא יסכים לקחת בלי בעיות. כי אם לא יתכן שהכל יזוב. כתבתי לך בקיצור נמרץ , אתם מבינים שהכל היה ארוך מייגע מדכא והרבה יותר קשה. מה קרה עם הבן שלכם? מתי זה קרה? מה ההבחנה? אצל הבן שלי אובחן סכיז\ופרנייה.

../images/Emo8.gifיש חיים עם סכיזופרניה...!

אני כבר הצגתי כאן בעבר את התמודדותי עם המחלה חשוכת המרפא הזו.אני יודע שאני אוהב את החיים,ומודה על כל רגע שאני בריא ומשוקם.אני מנסה לסייע לנפגעי נפש אחרים כחונך-זו עבודתי והיא לא במשרה מלאה.אני בהחלט חש סמפטיה מהסובבים אותי ויש לי תחושה שאני אהוב יותר מאי פעם ומאוזן ומפוקס מאי פעם.וכל זה מריספרדל(2 מ"ג)ודפלפט(500 מ"ג).מה שמצער אותי שבעברי הייתי לוחם חי"ר ביחידה מובחרת-בסדיר ובמילואים ואני כיום לא יכול ומנוע מלשאת נשק.אין ספק שאני כיום מעודן הרבה יותר והחשיבה מסודרת ומעמיקה.אני יודע להיות רציני ועם זאת גם לצחוק אני אוהב.הרי נאמר שהצחוק יפה לבריאות.רק אתמול היה לי השיעור האחרון בקורס "מדע המדינה" ואני פרצתי בצחוק וסחפתי את כל הכתה ותאמינו לי הם אנשים רגילים לחלוטין. אז שלא יהיה גרוע יותר חס ושלום,שנזכה לשמוע בשורות טובות,נהיה בריאים,בגוף ובנפש ונראה תמידאת חצי הכוס המלאה. שלכם:עמית

סמסרה1

New member
לציוני השפוי ../images/Emo25.gif

אהלן, אני תמיד אוהבת לקרוא מה שאתה כותב ואיך שאתה כותב. ואני מאוד שמחה ומתעודדת ממה שאתה מספר. כן, גם בני כידוע היה ביחידה מובחרת- 3שנים, והספיק לעשות פעם או פעמיים מילואים. בפעם האחרונה כשהוא קיבל צו העלמתי ממנו והתקשרתי והסברתי.כי לא היה טעם באותה תקופה. כרגע הוא מקבל פעם בשבועיים זריקה ריספרדל. היום בערב עברו שבועיים ויש לנו תור לרופא. נראה מה יוליד המפגש היום. היום זה היום השני שהבן שלי הולך לחדר כושר. היום זה היום הראשון שהבן שלי עונד שעון מרצון. מה אתה לומד? כיף לי לקרוא את מה שאתה כותב ובכלל לקבל תגובות ממך.

זה מאוד אינדיבידואלי

יש כאלה במצב טוב ויש שלא. אישתי כבר קרוב לשלוש שנים,מאז פרוץ המחלה. במצב לא טוב כלל. הלוואי ואפשר היה לחבר בינכם,גם אנחנו מחיפה. לצערי, מצבה היה כ"כ גרוע,שגרר אחריו שני אישפוזים כפויים. וכל זה כשיש לנו ילד קטן משותף,עכשיו אנו גרים בנפרד ואני מגדל אותו.היא אצל הוריה ואני לא מצליח להיות אופטימי בקשר אליה.

אני חושב לעצמי:איזה מזל יש לי..

שאני מתפקד רגיל לחלוטין ורבים מבין הסובבים אותי רואים בי אדם רגיל ומעל הבמה הזו אני רוצה להודות לחברה שלי בשנה האחרונה שבאהבתה ותמיכתה סייעה לי לא מעט. אני אוהב אותך!!!

1מילקה

New member
לסמסרה שלום

תודה על ההתיחסות שלך בתור חדשים בפורום זה מאד תורם לנו הבן שלנו בן 27 אחרי שירות צבאי קרבי וטיול בדרום אמריקה למד שנתיים באוניברסיטה מבלי שנחוש משהו מיוחד בשנה השלישית ובמקביל לפרידה מחברה חלה הדרדרות שנראתה כמשבר אהבה נכזבת בשלב כלשהו פנה לטיפול אצל פסיכולוג שאליו נקשר בעבותות ובזבז שנתיים יקרות בהן סירב בכל תוקף ובתמיכתו של אותו גאון לקבל טיפול תרופתי או אפילו לקבל אבחנה שניה מפסיכיאטר.לא עזרו הלחצים שלנו התפקוד היה עם עליות וירידות אך בסך הכל ירד יותר ויותר,נשאר בודד מחברים,עבד במזדמנות,וניסה ללא הצלחה להמשיך את לימודיו לפני חודשיים חלה הידרדרות שלוותה בפרצי אלימות ואחרי לחץ כבד הלך לפסיכיאטר שאיבחן סכיזופרניה והפנה אותו לאשפוז שם מקבל ריספרדל-בינתיים משתף פעולה ואחרי 3 שבועות אנחנו חשים שיפור בתפקוד,בחשיבה וביחס אלינו.אבל הוא בחממה ולא בחיי המציאות... ברור שהדרך עוד ארוכה ובעצם לא ברור לנו למה לצפות נשמח לשמוע ממך על ההתלבטויות וה"גילויים" שעוברים אצלך

סמסרה1

New member
תופעות לוואי לריספרדל

שלום, האם מישהו יודע, האם נפיחות בחלק העליון של כפות הרגליים יכול להיות מזריקות ריספרדל?

לא נראה לי...

סמסרה,לריספרדל יש(לי לפחות ככה זה היה בתחילת הטיפול)תופעת לוואי של חוסר שקט.לא ידוע לי על נפיחות,אבל כ"א מגיב אחרת ואני מציע לפנות לרופא הפסיכיאטר לבירור העניין לעומק.

סמסרה1

New member
בררתי ואתה צודק

היי התקשרתי לפסיכיאטר ואכן אין קשר והוא המליץ לגשת לרו0פא המשפחה ולבקש לעשות סדרת בדיקות כמו תפקודי כליות, בלוטת התריס, כבד... אולי זה בגלל שהוא מאז הטיםול אוכל המון והמשמין המון. לשמחתי לפני למעלה משבוע הוא החל להתאמן בחדר כושר. תודה על תגובתך והתייחסותך

סמסרה1

New member
קצת מדאיג

היום בני ביקר אצל רופא המשפחה, שבגלל הנפיחות שהופיעה אצל בני בשבועיים האחרונים עליו לערוך סידרת בדיקות כמו תיפקודי כבד, כלייה, תריס, וכד'. וזה קצת מדאיג. הוא תמיד היה בחור חסון ובריא ופרופיל 97 וביחידה מובחרת. אולי זה בגלל שהוא שמן מאוד מאז שהתחיל בכל התרופות...אני סתם מעלה השערה.

סמסרה1

New member
לא ידעתי כיצד להגיב...

שלום הבן שלי היה אצל רופא המשפחה. היה בדיוק מחליף. המחשב עמד מול הבן שלי. והוא ראה כל מה שכתוב שם. אנחנו הולכים לטיפול אצל פסיכיאטר באופן פרטי. משום מה, אני לא יודעת מה עלה בראשי באותו רגע, אז בזמנו דיווחתי לרופא המשפחה מה קורה. בקיצור, הבן שלי חזר הביתה ושאל אותי : "מה פתאום כתוב שיש לי סכיזופרנייה???" אני גימגמתי והחלפתי נושא. הפסיכיאטר בזמנו אמר לבני, שהוא עבר עובר התקף פסיכוטי ולא ציין שם של מחלה. בכלל, אנו לא מדברים בינינו בני ואני על העניין. בקטע הזה אני לא יודעת כיצד לנהוג. ודבר נוסף, האם עשיתי טעות שאמרתי לרופא המשפחה? כי עכשו זה במחשב? האם אם זה במחשב של הרופא הזה זה במחשב של כל הרופאים ואנשים יכולים לקבל מידע?

סמסרה1

New member
לא קל

ממש לא קל לי אני מתחילה להתעייף כי בעצם הכל נופל עליי לא יודעת עכשו כיצד להביאו לחפש עבודה ולעבוד ולהרם ללימודים וליצור בחזרה קשר עם חברים מהעבר ולא להפוך לילה ליום ולהיפך ולא לשבת רוב היום מול המחשב והטלויזיה

למעלה