!שלום לכולם..אני חדש!

douch

New member
!שלום לכולם..אני חדש!

טוב אני חדש בנושא הזה ואני סתם אוהב להתרשם מבונסאי וכל מיני דברים יפנים...הבונסאי הזה ממש יפה והייתי רוצה לדעת איך לגדל?... אני לא יודע כלום בנושא חוץ מזה שזה לוקח הרבה זמן
...כל אתר שאני מחשפ בו כתוב סתם בולשיט ספרותי מדי (אני סך הכל בן 13:))..אני צריך הסבר ישר ולעניין..בשלבים...1.2.3.4.5 וכאלה...ראיתי בפורום פה איזה קישור אבל כאילו..מזה לללפף? איך? אני אמור להתחיל מזרע או ייחור? איפה קונים כלים לבונסאי ואיזה? שמעתי שהכי מתאים לחובבן כמוני להתחיל עם ערער (לא יודע מה זה)...בבקשה שלחו קישורים והסברים למפגרים כמוני:) אם אפשר אז רצוי עם תמונות כדי שאני יבן דברים יותר טוב... תודה רבה רבה רבה...אביעד

bekN

New member
בונסאי

שלום עביעד. קודם כל אני חושב שגישה של 123 לא תביא אותך לשום מקום,וכל הבולשיט הספרותי הזה הוא ליבה ונשמתה של האומנות הזאת,וכמו שלא היית מבקש ללמוד ציור תוך שלושה צעדי קסם,כך לא תוכל ללמוד ליצור בונסאי ,אני מציע שקודם כל תעשה סיור וירטואלי בפורום ובארכיון,תקרא קצת ותלמד,תתרשם ותשאל שאלות ספציפיות,ורק אז אולי נדבר על התחלה,שאולי תביא אותך לעולם מרתק וקסום,בטח לא ככה,כי בנימה אישית זה קצת מזלזל ומעצבן. ערב טוב.ובהצלחה. נעם

סן תאי

New member
שלום אביעד

התלהבותך מובנת לחלוטין ואף מבורכת אולם בשלב זה הדרך שלך לעולם הבונסאי צריכה להיות שונה מכפי שהדברים מצטיירים בעיני רוחך. עזוב בשלב זה את ה"בולשיט הסיפרותי", את הליפופים ושאר מיני ירקות. רכוש לך עץ בונסאי קטן בסכום צנוע והתאמן בטיפול הבסיסי בו (השקייה,מעט גיזום כשצריך לא מעבר לכך). מהר מאוד תגלה שאחזקת עץ בונסאי כרוכה במחוייבות ואחריות שאם אתה לא נחוש מספיק להתמסר להם - העץ ימות. אם תעבור את המכשול הזה בהצלחה - יהיה נכון להתקדם לשלבים הבאים. אנחנו נהיה פה לסייע. בהצלחה.

שלום אביעד וברוך הבא../images/Emo24.gif

שמי אדם ( הצעיר שבחבורה בקרוב 16 מתעסק באומנות הבונסאי כשלוש שנים ) רציתי להציע לך דבר ראשון, תתמצא בהבנה בסיסית וידע בצמחים ( סוגים, תנאי גידול, התאמתם לסביבה, טיפול וכו' ) אחר כך כשתיהיה לך ההבנה הכללית תבין וזה יתרום לך רבות בהבנת הבונסאי. לאחר מכן תקרא מאמרם ונכון לא תמיד יש סבלנות אבל תבין שבלי זה אתה תתקשה מאוד להבין את אומנות הבונסאי... ( כי מי יסביר לך? רק המאמרים יתנו לך את ההתחלה ) לוקח המון זמן וזה עניין של זמן, רצון, נחישות, השקע, סבלנות וכו'. אני לומד כל יום משהו חדש, אין סוף ללמידה ( והלמידה מהנה! ) לאחר שיהיה לך הידע והרצון להתחיל פשוט... תתחיל, אני מציע לך לרכוש כמה עצים ( מומלץ: זית, ערער ) ותתחיל לעצב. עיצוב הוא נושא מורחב מאוד שחשוב לקרוא הרבה מאמרים על עיצוב ורק אז להתחיל במעשי. אני ממליץ לך גם לבוא ( ואפילו להצטרף ) לחוג הבונסאי הישראלי ושם תוכל ללמוד רבות. בשבילי החוג היה ( ועד היום ) התמיכה הכי טובה, שם יש אנשים בעלי ניסיון של שנים רבות ובעלי ידע רב שיתמכו ויכוונו אותך, בחוג יש סדנה למתחילים ושם אני עיצבתי את העץ הראשון בחיי ושם כיוונו אותי ותמכו בי והעץ חיי ושלם ואפילו נראה מצויין בעייני! ואני אישית ממליץ רבות לבוא למפגש או שניים לניסיון ותיפתח לפניך דלת מורחבת בנושא הבונסאי. אני הכרתי אנשים בחוג הבונסאי אנשים נפלאים, ידידותיים, תומכים, מנוסים ואני פשוט מרגיש בנוח ( כמו בבית ) כשאני ליידם\איתם וזה עושה לי את החוויה הרבה יותר מעניינת וכייפית. (ואני בקושי שנה בחוג) מקווה שתיהנה, תצליח ואולי בקרוב נתראה בחוג הבונסאי מי יודע?... חג שמח ובהצלחה בהמשך. אלו העצות שלי אליך. יום טוב וחג שמח

למעלה