שלום לכולם ,אני חדשה כאן

שלום לכולם ,אני חדשה כאן

ממש במקרה הגעתי לאתר הזה ואני כלכך מאושרת. . . סוף סוף אוכל להתייעץ איתכם בנות יקרות. קראתי כמעט את כל מה שהתנהל בפורום הזה ואני רוצה לומר שהתחושות הם בהחלט מוכרות. אימי נפטרה שהייתי ילדה בת 10 ואחותי היתה בת 8 . אבא שלי הוא האבא הכי מקסים שיש וכמובן שלא יכלתי לבקש אבא יותר טוב ממנו. לפי מה שקראתי אתם מתגעגעות ןחולמות ושומרות חפצים , אצלי זה ממש לא כך אני באיזשהו מקום הדחקתי את זה.כי זה לא עושה לי טוב שאני חושבת על זה אז אני פשוט מעדיפה לא לחשוב על זה ולא לדבר על זה יותר מידי. אני מתמקדת בדברים החשובים בחיים ולא בדברים השוליים שאותם אי אפשר לשנות אני בגישה כזאת שמה שקרה קרה וכרגע אין מה לעשות זה המצב ואם אני אשב כל היום בבית ואבכה על מר גורלי זה לא יעזור לי אז אני נאחזת בדברים החיובים שיש לי בחיים ולא בדברים השליליים ויש לי הרבה דברים אני בחורה שנראת טוב ,חכמה ,לומדת ,עובדת ומאוד חברותית אני יודעת שעל פני השטח הדברים בהחלט נראים טוב אך ההתמודדות הקשה ביותר בחיי היא עם הסביבה זאת אומרת אני הבנתי ו"קבלתי"את העובדה שאין לי אמא והחלטתי שאני לא אשב ואבכה על זה אלא אתקדם הלאה בחיי אך מה לעשות שהסביבה כל פעם מחלישה אותי מחדש. מאוד קשה לי כאשר אני מכירה אנשים חדשים לספר להם את זה , אני לא יודעת למה אולי בגלל שאני לא רוצה שיחשבו שאני מסכנה וירחמו עליי או אולי בגלל שאני מתביישת שאין לי משהו כלכך בסיסי שיש אותו כמעט לכל האנשים. אני יודעת שאין לי ממה להתבייש אבל משום מה כלכך קשה לי לספר את זה וזה יכול להגיע למצבים שאנשים הם חברים טובים שלי הרבה זמן(אפילו שנים) ולא יודעים את הדבר הבסיסי הזה עליי. האמת שבזמן האחרון אני עוברת תקופה מאוד קשה ,פתאום היום בגיל 22 יותר קשה לי בלי אמא מאשר שהייתי ילדה בת 10. אני מרגישה שלא טיפלתי בעצמי כמו שצריך ושאני חייבת לדבר עם משהו. כמה טוב שיש את האתר הזה , אני פשוט כלכך מאושרת שמצאתי אותו.

מיקימק

New member
שמחה שהגעת אלינו ../images/Emo140.gif

בקשר לזה שעכשיו יותר קשה. אני חושבת שפשוט האבודן הזה לעולם לא הופך להיות ברור מאליו, ויש תקופות שהוא יותר קשה ויש תקופות שפחות. בטח עכשיו זאת תקופה בה את חושבת מה תעשי בעתיד וכו' וזה היה מאוד עוזר אם היתה אמא בסביבה לכוון אותך. אם את מרגישה שלא טיפלת בזה כמו שצריך, אולי באמת זה הזמן להתחיל לפתוח את הדברים. כנראה לא סתם מצאת את הפורום הזה עכשיו.

שלום לך וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לאור מה שכתבת אני מבינה שמצאת לך את הדרך שהיתה נכונה לך עד היום כדי להתמודד עם אובדנך. הצורך להמשיך בחיים הרגילים ולהיצמד למוכר - שגם זו דרך התמודדות - וחוסר היכולת לעבור את שלבי האבל ולעבד את הדברים מבחינה רגשית, גורמים לעיתים קרובות להדחקת הדברים עד שיגיע "הרגע הנכון" ו.... למרות שזה נשמע כמו משהו בלתי אפשרי, לכל אחד יש את הרגע הזה והוא מגיע אליו כשיש ביכולתו לעשות זאת. ילדים מתאבלים בשונה ממבוגרים, ובד"כ עושים זאת בתהליך הנמשך לאורך תקופת ההתפתחות, בהתאם לתקופות ולאירועים השונים. נראה שלילדים קשה יותר להכיל את הכאב, והסתגלותם לאובדן הורה מצריכה יכולות שעדיין לא ניחנו בן. איבדתי את הורי בגילאי ילדות והתבגרות, ורק בשנים האחרונות הצלחתי לעבד את הכאב החסר והאובדן, ודרך ההתמודדות הוקל לי ולמדתי לראות את הדברים אחרת. לכל אחד העיתוי והדרך שלו לעשות כל דבר וענין, וכך גם בענין זה. ואולי התקופה שאת מדברת עליה, התקופה האחרונה היא הזמן הנכון שלך להתמודד?! אני רוצה להתייחס לענין שדיברת בו, הקושי שלך לספר לאנשים חדשים על אובדנה של אימך ועל החסר שלה בחייך. אני יכולה לומר לך שמניסיוני הדרך בה את תעבירי את הדברים, היא הדרך בה ייתייחסו אליה האחרים. אם תספרי זאת כעובדה בחייך כשם שאת מתארת עובדות אחרות לגבי עצמך (גיל, עיסוק וכו'), יתייחסו לזאת כך גם האחרים. ואם יחליטו לרחם עלייך או לחשוב שאת מסכנה....הרי שזה עניינם ולא עניינך. נסי להתנתק ממחשבותיהם של האחרים לגבייך. אינך יכולה לשלוט במה הם חושבים גם לגבי דברים אחרים, ולדעתי הצורך האמיתי, הוא לבדוק עם עצמך מה ההרגשה שלך לגבי הענין, האם את חשה ברחמים עצמיים? האם את חושבת על עצמך כעל מסכנה? אם אינך חשה כך הרי שתעבירי את הדברים בצורה זו ובד"כ אנשים מגיבים לדרך בה אנחנו מעבירים את הדברים...את יכולה לעשות זאת בדרך שמתאים לך ואם אינך רוצה את יכולה להבהיר בעדינות שאינך רוצה להיכנס לפרטים. אל תתני לאנשים אחרים לשלוט בדרך שאת מרגישה... ענין זה הוא משהו מאוד מוכר, וזוכרת שכילדה חשתי בדיוק דברים דומים. התביישתי בכך שאין לי אב (אמי נפטרה מאוחר יותר כשהייתי כבר בת 15), הסתרתי זאת וניסיתי שלא להיכנס לשיחות בענין, אך בדיעבד יודעת לומר שזה נבע מהדרך שלי ומההרגשה שלי לגבי הדברים זו היתה הדרך בה שידרתי לאחרים את הרגשתי ולכן הגיבו בדרך שהגיבו. מאוחר יותר החלטתי שלא לספר... כיום יודעת שלא זו היתה הדרך הנכונה לטפל בכך ולכן מספרת לך.... אולי זה יעזור לך לראות את הדברים אחרת... ומעבר לכך,שמחה שהגעת אלינו תגלי שיש לנו
חם. שתפי אותנו ככל שתרצי וככל שיתאים לך.

תודה רבה

תודה שעניתם לי כלכך מהר ואני באמת רוצה שנשאר בקשר זה באמת יכול לעזור לי תודה לכולכן

gitta

New member
שלום נסיכה וברוכה הבאה../images/Emo140.gif|

שלחתי לך מסר אישי, תבדקי את תיבת ההודעות שלך. חיבוק, מגיטה.

גיטה שלום

אני לא מצליחה להכנס למסר שרשמת לי רשום רק הנושא ולא ניתן להכנס למסר תודה רבה

gitta

New member
שלחי לי אימייל לכתובת האימייל שלי

שבכרטיס, ואכתוב לך שנית.

shtuty

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

princess יקרה, מה שאת מספרת, מאוד משקף לי את עצמי: גם בהדחקה של המוות של אמא, וגם בזה שאני לא מספרת שאמא שלי נפטרה, גם לנשים קרובים. ממה שאני מבינה על עצמי, נהייה לי קשה בלי אמא כשבחיים שלי יש שינוי כלשהו (תחילת גיל ההתבגרות, סיום יב', שנת- שירות, גיוס...) יכול להיות שכרגע את עוברת שינוי כלשהו בחיים לך ואולי בגלל זה את פתאום מרגישה את החוסר באמא. לגבי העובדה שאת לא מספרת שאמא שלך נפטרה, אני חושבת שאת צריכה לחשוב עם עצמך (אולי בעזרת פסיכולוג), מה כ"כ קשה לך, האם את מפחדת ממשהו? מקווה שתתאקלמי במהרה בפורום!

שלום פרינסס, ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

כתבו לך דברים כל כך לעניין, שאין לי אלא להסכים עם כל מה שנכתב כאן לפני. מברכת אותך גם, ומקווה שתישארי עימנו ב
הקטן והחם שלנו. את יכולה להזמין גם את אחותך ...
סקאלי

libi4

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

טוב למצוא מקום חם ונעים כמו כאן.... בהצלחה!

למעלה