שלום לכולם, אני בת 29 ואין לי רשיון

שלום לכולם, אני בת 29 ואין לי רשיון

לא! מעולם לא ניסיתי לעבור מבחן תאוריה ומעולם לא ישבתי מאחורי ההגה, גם לא סתם בשביל דאווין ובשביל לראות איך זה. אני משקשקת מהרעיון שאני אהיה נהגת בגלל שאני מפחדת מכל הנהגים על הכביש שהרוב הגדול שבהם הם עברייני תנועה ופושעים מועדים ותצעקו עליי כמה שתרצו, זה מוכח יום יום בכל התאונות המדווחות והלא מדווחות. ראיתי מלא תאונות בדרכים שלי שהיו אשמים בהם הנהגים. אבל מה לעשות, אני אמא לארבע בנות שרק הולכות וגודלות ואי אפשר כל הזמן להסתמך על תחבורה ציבורית ועל המשפחה. מה גם שכשרוצים לנסוע כולם ביחד לא נכנסים באוטו של סבא או דודה או מי שזה לא יהיה וצריכים להתחלק לפחות לשתי מכוניות. אז איזה הצעות יש לכם בשבילי קודם כל בשביל להירגע ולהתיישב מאחורי ההגה? מה כדאי לעשות קודם: תאוריה או שיעור נסיון בנהיגה? למקרה שיהיה לי בסוף רשיון, האם גם אני בגילי אצטרך תקופה של נהיגה בליווי של נהג ותיק??? אשמח לקבל תשובות, תגובות ועצות.

Superdror

New member
הכי חשוב זה

קודם כל להרגע. הכבישים והנהגים במדינתנו הם בהחלט דבר מדאיג, אני רואה את זה בתור נהג, מאז שאני נהג לא קרה לי ולו פעם אחת שיצאתי לנהוג ולא ראיתי איזה אדיוט שחותך נהגים מימין, או אדיוט שנוסע בכביש ליד בית ספר כאילו זה כביש בין עירוני. זה המצב וצריכים לחיות עם זה. אם אנו נתחיל לא לעשות כל דבר שיש בו קצת סכנה, לא נגיע רחוק. בנוסף, התחבורה הציבורית לא יותר מפחידה אותך בימים אלו של טרור ?
לדעתי, קחי את עצמך בידיים, קני ספר תאוריה, תשקדי בלמידה, תלמדי טוב טוב את כל החלקים הרלוונטיים לסוג הרשיון בו את חפצה, גשי לתאוריה, עברי אותה בהצלחה ולאחר מכן התחילי בלימודי הנהיגה. מכונית יש לך ? אם לא, אני מציע לך גם להיוועץ בפורום מכוניות על מנת לבחור מכונית על פי תקציבך ודרישותיך, החברה שם עושים אחלה עבודה
בנוסף, צר לי לאכזב אותך אבל כל נהג במדינתנו בלי שום קשר לגילו חייב במלווה. דרור. אני אשמח לענות על שאלות נוספות. אגב, אמא שלי בגיל 47 התחילה ללמוד היום לתאוריה

יש לי ספרים מיושנים מאחים שלי

וכרגע אין לי תקציב אפילו לקנות ספרי לימוד לתאוריה אבל חשבתי להתחיל להתאמן באתר "למד" אם הוא עדיין קיים. לפני כמה חודשים עוד נכנסתי כדי לשנן את התמרורים. האם מישהו למד עם האתר הזה? אשמח לשמוע המלצות שונות על ספרים, אתרים וכל מיני דרכים להתכונן לתאוריה. אין לי שום ספק שאני יעבור את התאוריה, אם לא בפעם הראשונה אז בשנייה בטוח. לגבי רכב אני בהחלט אצטרך הרבה עצות וטיפים כי אם וכאשר יהיה לי רשיון אני יצטרך לקנות רכב משפחתי גדול ל-7 אנשים וגם שיהיה תא מטען גדול לכל הטיולים שאני מתכננת
אנחנו הורים ל-4 בנות ולאיש שלי גם בת נוספת שאמנם כבר עצמאית ובטח יהיה לה בקרוב רשיון ורכב משלה, אבל אולי תצטרף אלינו לפעמים.

NBGirl

New member
תאוריה..

אני גם מסכימה שכדאי לעשות קודם תאוריה ואח"כ להתחיל ללמוד. (למרות שזה לא מה שאני עשיתי וקרה שנמרחו לי נורא השיעורים בגלל זה) אני חושבת שמומלץ מאוד לקנות ספר תאוריה. זה בא עם בחנים קטנים ומבחנים.. ואת יכולה לקחת את זה איתך ולקרוא בכל מקום (בניגוד לאתר באינטרנט). הספרים האלה לא עולים הרבה כסף, ואת בכל מקרה תצטרכי להוציא על קבלת רישיון הרבה כסף (לי עלה בסביבות ה- 3000 ש"ח משהו כזה..), וצריך להביא בחשבון תאוריה: 113 ש"ח, שיעורים: 80-85 ש"ח (כפול 28 לפחות), טסט: 250+ 113 ש"ח.. ויש עוד הוצאות רבות (כמו אוטובוס וכו'). לכן, נראה לי שספר זו הוצאה די קטנה (יחסית) והיא הכרחית (לדעתי). בכל מקרה, שיהיה לך המון בהצלחה !!! ותגשי לזה עם הרבה ביטחון.

be_roo

New member
את מקצינה את המצב וגורמת לעצמך

לחרדה מיותרת. נהיגה במצב של חרדה היא מסוכנת ביותר משום שהיא מערפלת את החושים ואת שיקול הדעת. המצב בכבישי הארץ בהחלט לא מעודד, אבל התיאור שלך מוקצן וגם שגוי. נתחיל מזה שאין קשר בין עבירות תנועה לפשיעה. כשאדם מבצע פשע הוא עושה זאת בכוונה תחילה. רוב עבירות התנועה מבוצעות בהסח דעות מחוסר תשומת לב, וזו הבעיה העיקרית של נהגים אצלנו, הם לא מודעים לסביבה, לא קולטים את המידע ולכן אל מגיבים נכון למצבים. אם את עצמך תדאגי שזה לא יקרה לך, הורדת אחוז ניכר מהסכנה, אפילו בתוך ים הבלאגן שמסביב. כר יותר מפעם אחת ש"הצלתי" את עצמי ממצב של תאונה שנגרם בגלל נהג אחר, רק בגלל תשומת לב למתרחש. אז נכון שהנהג האחר היה אשם, אבל לי זה לא משנה, כי התחמקתי ממנו בכל מקרה. אז את יכולה לשבת והלפנות אצבע מאשימה כלפי כל הנהגים האחרים, או לקחת אחריות על עצמך ולנהוג אחרת. ועכשיו לעניין הפרקטי. לדעתי עדיף להתחיל עם כמה שיעורי נהיגה לפני התיאוריה וזה בגלל שלמי שאין שום הכרות עם תחבורה ונהיגה, יהיה קשה להבין את ההגיון שמאחורי חוקי התנועה שנלמדים בתיאוריה. כאשר סתם קוראים חומר יבש ומנסים לשנן אותו בעל פה מבלי להבין את הסיטואציה המתוארת, לא מבינים כלום וגם לא זוכרים. כשעזרתי לאחי הגדול ללמוד לתאירויה והקראתי לו שאלות, לא הבנתי במה מדובר, זה נשמע כמו סינית ונורא מבלבל, אך כשלמדתי בעצמי תוך כדי שיעורי הנהיגה, פץאום התמונה התבהרה, כי את הסיטואציות שתוארו בשאלות פגשתי בשיעור בעצמי. כל נהג חדש חייב מלווה, אין קשר לגיל.

את/ה טועה ומטעה!!!

עבירות תנועה הן עבירות על החוק. עבירה על החוק מוגדרת כפשע. יש עבירות תנועה שנגמרות בתאונות ובאמת הן נובעות מחוסר תשומת לב. זה לא מבטל את התוצאה הסופית! אם נהג עבר באדום - הוא פושע! אם נהג לא ציית לתמרור כלשהו (אין כניסה, עצור, תן זכות קדימה) - פושע! זה מאוד קל להגיד חוסר תשומת לב אבל יש כאלה שבשם המהירות מבטלים את הזהירות. הם חושבים שגניבת רמזור אדום אחד לא תסכן אף אחד וזאת הטעות שלהם והבעיה שלי, אם אני בסביבה. אותו דבר אני רואה בהולכי רגל שעוברים על חוקים נורא פשוטים: לא עוברים ברמזור אדום!!! חוק בל יעבור! אז אולי אני מקצינה ואולי אני חרדה יתר על המידה אבל עבירת תנועה שנגמרת בתאונה היא פשע. הפחד שלי הוא שלא אדע לנסוע במהירות הנכונה למרות שאחותי, שעברה לפני כמה שנים טסט ובעלת רשיון, ציינה לא פעם בפניי את העובדה שכשמים את הרגל על דוושת הגז מרגישים את הרכב והופכים להיות חלק ממנו. אני מקווה שככה יהיה גם אצלי.

מנין לך המומחיות הזאת? ../images/Emo141.gif

מצד אחד את לא מעזה לשבת ליד ההגה, ואפילו לא לקנות ספר-תיאוריה בכמה-לירות. והנה, מצד שני, את יודעת למה ומדוע נגרמות התאונות. תציעי את עצמך למכון לחקר התחבורה בטכניון. המשכורת שלך תעלה להם בהרבה פחות ממשכורותיהם של כל הפרופסורים, הדוקטורים ושאר החוקרים. יכול להיות שגם הד"ר דן לינק ממשרד התחבורה יחפוץ בשירותיך הטובים, ואז כבר יש לך קלף-מיקוח על התנאים. שבת שלום! האתר של קימקא

זאת לא מומחיות, אלו עובדות!

כאשר נהג עובר ברמזור אדום הוא מסכן את הנהגים שנוסעים בירוק, את זה כל ילד בכיתה א' יגיד לך. כאשר נהג לא נותן זכות קדימה וממשיך לנסוע כאילו כלום, הוא מסכן את אלו שלהם מגיעה זכות קדימה. להמשיך??? ואם כבר הצעת, אולי אני באמת אפנה למכון לחקר התחבורה בטכניון לקבל אצלהם תפקיד ומי יודע, אולי אני גם אפתור כמה בעיות הקשורות בתאונות דרכים!!!

כן, תמשיכי ../images/Emo141.gif

ואני שמח שקיבלת את הרעיון שלי לפנות לטכניון, כי אני מממן אותו מהמסים שלי, ואם יקבלו אותך, אולי אשלם פחות מסים.

be_roo

New member
צודקת, טעיתי

אכן, כל הנהגים פושעים מסוכנים, חבל באמת שתוציאי רשיון. באותה הזדמנות את מוזמת לתרום לסוכנות החלל האמריקאית מהידע שלך, כי ראית פעם תוכנית בערוץ 8.

ליטן א

New member
אני מציע לך...

לנסות ולהתחיל ללמוד, מעשי לפני התיאורטי. כשאני התחלתי ללמוד נהיגה, הייתי בלחץ היסטרי. מכונית, עסק גדול, תאונות, חוסר שליטה על הרכב, וכן הלאה.. כשהתחלתי לנהוג, שמתי לב שלמורה שלי יש מערכת בלמים משלו, ובכל טעות הכי קטנה שלי - הוא מיד מתקן אצלו. ככה, לאט לאט, שיעור אחרי שיעור, מספר הטעויות הלך וקטן, והתובנה הכי גדולה היא - אני שולט ברכב, ולא הרכב שולט בי. ברגע שהכנסתי לי את זה לראש, אחרי 10 שיעורים בערך, הכל התחיל ללכת חלק. פשוט הבנתי, שבסופו של דבר, הרוב תלוי בי. ככה שלגבי הפחד מנהיגה/תאונות, אל תדאגי. זה יהיה פחד גדול בשיעורים הראשונים (אולי אפילו רק לפני השיעור הראשון, ואחרי שתראי איך זה להיות מאחורי ההגה, תירגעי). אחרי כמה שיעורים, זה יעבור. לגבי תיאוריה או מעשי. אני מניח שאת יודעת מה זה שלט "עצור", ומה זה שלט "תן זכות קדימה", ומתי נותנים זכות קדימה, ובאיזה צד של הכביש נושאים.. זה ידע בסיסי שיש לכל אחד, לא צריך לקרוא ספר בשביל זה.. אחרי כמה שיעורים (אני מציע 10-15), תתחילי ללמוד לתיאוריה. לאט-לאט תביני שאת רוב החומר את יודעת, ונשאר לך ללמוד כמה תמרורים שבקושי נתקלת בהם, כמה מצבים נדירים שקורים בכביש, ובעיקר את מבנה הרכב והמנוע. אבל זה כלום. הידע העיקרי והמרכזי יהיה לך כבר עמוק בראש, בעקבות השיעורים שלקחת. כשתעברי את הטסט, תצטרכי תקופה של חודשיים (אלא אם כן יעלו את התקופה, כבר היו דיונים על העלאה לחצי שנה), שבהם תצטרכי לנסוע עם נהג ותיק (5 שנים עם רישיון, בן למעלה מ-25). זהו..
ובהצלחה שיהיה לך

RT30

New member
הממ

אני גם חושבת שצריך להתחיל ללמוד נהיגה לפני התיאוריה בגלל שבשיעורי נהיגה לומדים כל כך הרבה וזה מממש עוזר בתיאוריה אני חושבת ש10-15 שיעורים זה יותר מידי, כי עד שאת לא עושה תיאוריה את לא רשומה במשרד הרישוי וכך ככל שאת עושה תיאוריה מאוחר ככה יגישו אותך לטסט מאוחר ... אז כדי 6-8 שיעורי נהיגה ואז כבר לגשת לתיאוריה שכבר יותר מחצי מהחומר למדתי בשיעורים המעשיים.... בהצלחה!

Superdror

New member
השאלה היא מה עדיף....

לעלות על רכב ולנסות להשתלב בתנועה כשאתה לא יודע את חוקי התנועה וכשאתה לא בטוח שמה שאתה עושה הוא בסדר ... או ללמוד את חוקי התנועה ולעבור תאוריה ואז להתחיל לנהוג כשיש בידך את כל הידע לגבי זכויות בכביש, חובות, תמרורים, התנהגות, מעבר בין נתיבים וכו'.....

be_roo

New member
בשביל זה יש מורה

שידריך אותך לגבי הבסיס של החוקים. כשאני למדתי, המורה שלי בשיעורים הראשונים רצה שאתרכז בתפעול הרכב, והוא ידאג לכל היתר (צמתים, זכות קדימה וכו'). כמובן שאין טעם לעבור 30 שיעורים בלי תיאוריה, אך גם לעשות תיאוריה ללא חלק מעשי שממחיש את הדברים זה קשה יותר.

Drive Guy

New member
אמא יקרה אם תרצי תוכלי...........

יצא לי ללמד נשים מבוגרות יותר ממך שלא חלמו שישיה להם רשיון והיום אנחנו מנמנפיפ זה לזו לשלום יש לך אנטי ואת ממציאה כל מני סיבות למה לא לעשות רשיון הפתרון בשבילך הוא קודם כל שעור ניסיון אולי על רכב אוטומאטי אפילו ולגבי ספר תיאוריה אני למשל נותן אותו מתנה לתלמידים שלי אבל הוא לא עולה הרבה בחנות רכב היום בימינו הוא צורך יום יומי ולכן לא לפחד לנסות אריה

../images/Emo51.gif גם אמא שלי התחילה בגיל מבוגר

יחסית... היא היתה אחרי 30 כשהתחילה ובגלל תאונת דרכים קשה שהיא עברה, בתור נוסעת, היא ויתרה על הרעיון. היא כבר עשתה שני טסטים שנכשלה בהם והיתה לקראת טסט שלישי ואז קרתה התאונה המזוויעה הזאת ששינתה לה את כל המחשבה לגבי נהיגה. יכול להיות שגם אני נכנסתי לטראומה מהתאונה שלה אבל אני חייבת להשיג רשיון כי ככל שהילדות שלי גדלות המרחקים שהן צריכות להגיע גדלים ואוטובוסים כבר לא מספיקים (וגם לא כל כך בטוחים בימינו). האמת, אני מעדיפה לשלוט ברכב ולא לשבת כמו נוסעת פסיבית שלא יודעת מה קורה. אני מפחדת מנהגים לא זהירים אבל כמו שציינו כאן, אם אני אהיה עירנית אז הנהג הכי לא זהיר לא יפגע בי. למעשה, ראיתי את זה אצל אבא שלי, שמקפיד לשמור מרחק ולא מתחיל לנסוע בשנייה שהרמזור מתחלף ותמיד בודק שאין מטורפים שנוסעים איך שמתחשק להם.

Drive Guy

New member
../images/Emo6.gif או כבר התחלת לחשוב נכון....

גם זו התקדמות תמשיכי כך אריה

למעלה