שלום לכולם. אחלה קהילה פתחתם פה |
|

MEIMIS

New member
שלום לכולם. אחלה קהילה פתחתם פה |../images/Emo13.gif|

יש לי שאלה קטנטונת ומקווה שהחבר'ה פה יוכלו לענות לי עליה.. שמי הוא ----- אֵ לִ י רָ ן מֶ יֶ מִ י ס..... ואני בכוונה מדגיש את השם כי זהו הנושא שבישבילו הגעתי :) Eli ran M e i m i s אני ביוני הקרוב מגיע לארה"ב להתנדב במחנות קיץ בארה"ב ( אחלה חווייה משער ששמעתם ) בתור מדריך אומנויות לחימה. ואולי אחרי זה להמשיך ולטייל שם קצת. בארץ, לישראלים אין בעיה לבטא לא את השם שלי, ולא את השם משפחה.. אחרי שהם מתרגלים אז הם לא מבטאים את זה נכון, אבל זה בסדר מבחינתי.. במקום להגיד מ-י-מ-י-ס כמו שרשמתי הם אומרים מֶמיס וזה בסדר השאלה היא איך בארה"ב יסתדרו עם השם שלי... אני כבר כמה שנים מדבר בתוכנה סקייפ(תוכנה גאונית) עם חבר'ה מארה"ב בכל אופן, אף אחד מהם לא ידע להגיד ולבטא את השם שלי כמו שצריך... עד שניסיתי להסביר מספר פעמים אני לא רוצה שזה יקרה לי כשאני אגיע לחו"ל.. אז אני מעוניין אולי להציג את עצמי במחנות בשם שונה... אולי אלי הולך? אולי רן? שם משפחה יכול ללכת טוב שמה? יש לכם איזשהם הצעות? שם מסובך.. משהו שלא יסבך אותי, ולא יסבך את הזאטוטים הקטנים? :) שיהיה סופ"ש נפלא...

Shany1312

New member
מגיבה

עם איזו קהילה אתה מתערבב שם? ישראלים יהודים או אמריקאים יהודים? אני מאמינה שלישראלים לא תהיה יותר מידי בעיה, למרות שאחרי שישמעו אותך אומר את זה, המקסימום שיעשו, זה יבקשו שתגיד שוב כי לא הבינו. לא הייתי ממליצה לשנות לרן. כי אז הם יקראו לך ran (=רץ) עדיף להשאיר את השם אלירן.אם כבר אז לקצר, ולומר אלי (eli) יהיה הכי נוח אני חושבת. בעניין שם המשפחה, אל תשנה אותו, פשוט תשתדל להגיד אותו קצר וברור, שיבינו. אחרי פעם ראשונה הם כבר יקלטו את העניין, מה גם שאני בטוחה שהם יקראו לך בשמך הפרטי והשם משפחה שמור לניירות למיניהם. לי למשל יש שם ישראלי -שני. ושם אמצעי\אמריקאי - מוניקה. כשחזרתי לפה נורא התלבטתי אם להשאיר את השם שני כשם ראשון או להעביר הכל למוניקה, שיהיה יותר נוח. רוב השני שנתקלתי בהן, הן שחורות אפרו-אמריקאיות. נורא אוהבים את השם הזה בקהילה הזאת, משום מה. בסופו של דבר החלטתי להשאיר שני שם פרטי, כשאני נפגשת עם אנשים, מידי פעם אני מציגה את עצמי בתור מוניקה (להימנע משאלות מיותרות) או לפעמים אומרת להם שני (לאט וברור) או שיחמיאו לי על השם, או שישאלו מאיפה הוא, כי הוא לא מוכר במיוחד. את השם משפחה שלי שיניתי קצת..זאת אומרת, את אופן הביטוי שלו ו2 אותיות שיהיה יותר קל להם להגיד, כי את המקור הם דיי מתקשים לבטא. בקיצור, לזאטוטים הקטנים נראה לי הכי טוב יהיה להגיד להם, Master Eli inthe house!!

MEIMIS

New member
דבר ראשון.. תודה על התגובה.. באמת ../images/Emo13.gif

אז ככה.. אני לא יודע עם מי בדיוק אני הולך להתערבב... או שאני יגיע למחנות עם ילדים יהודים אמריקאים בתוספת של יהודים ישראלים.. או סתם למחנות יהודים אמריקאים.. או למחנות מעורבים... הצוות בד"כ במקומות האלה הוא צוות בינלאומי.. אמריקאים מאוד אוהבים להביא למחנות שלהם צוות בינלאומו, ואני בטוח שיהיו אנשים עם אותה בעיה כשלי.. אני יכול להגיע למקום עם צוות אמריקאי + 3 ברזילאים +4 אוסטרליות + 2 רוסים + אנגלי אחד ו9 גרמנים...השאלה היא איך להציג את עצמי כרושם ראשוני לאדם.. נראה לי מאוד מבלבל להציג את עצמך לחצי ככה, ולחצי ככה... ( מוניקה VS שני
) אני לא יחייב אותם לקרוא לי מאסטר.... טוב.. רק אם הם ממש יעצבנו
או סנסיי...או "מיסטר מיאגי"(למי שזוכר מקרטה קיד) אין לי מושג איך הולך המושגים האלה בארה"ב, מכיוון שאני לא מאסטר, ואני לא סנסיי, אין מושגים כאלה בקרב מגע :)

Shany1312

New member
חחח

יפה שקישרת את זה לקרב מגע, אני בכלל לא התכוונתי לזה, אבל תזרום עם זה...
בכל מקרה, אני לא חושבת שזוהי "בעיה" כמו שאתה מגדיר. לדוגמא שמי שני..זה לא כזה בעיה...מקסימום ישאלו אותך שאלה שתיים, יום למחרת כולם כבר יכירו אותך וידעו מה שמך. אחר כך כבר לא שואלים שאלות. אם אתה רוצה שיהיה להם נוח, פשוט תאמר ELI. תהנה כמובן!

MEIMIS

New member
thanx...

תודה על כל מי שהגיב! :) אולי גם אני יכנס לפורום הזה.... כשאהיה בחו"ל :)

yatusha

New member
easy

Your name is not that bad... Eli-ran M e i-m i-s If you write it that way it might make things easy for everyone and who cares about your last name?

למעלה