שלום לכולכן

שרון321

New member
שלום לכולכן

אני עוקבת אחרי הפורום המדהים הזה בשקט יחסי. אני בת 32 אחרי הפריה אחת שנכשלה. הגענו ל- IVF בעקבות בעיית זרע קשה. אתמול הסתכלתי פעם נוספת על מכתב ההפניה של הרופא המטפל ושמתי לב לראשונה שאני מאובחנת כ- PCO. המשמעות היא שחלות פוליציסטיות, נכון? הרופא מעולם לא דיבר על זה. אני לא ממש מבינה מה זה אומר אבל עקרונית אין אצלי ריבוי זקיקים, אני לא סובלת מעודף משקל והמחזור פחות או יותר סדיר. למעשה, מעולם לא בדקו לי אם יש לי מחזור טבעי מייד קיבלתי איקקלומין ועליתי כיתה בהדרגה עד אבחון בעיית הזרע. משהי יכולה להסביר לי מה המשמעות של PCO, תודה רבה לכולכן.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסריה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. על PCO תוכלי לקרוא בהרחבה בקישורי הפורום (סרגל כחול בראש העמוד) אבל בגדול מדובר במצב בו במקום שזקיק אחד יהפוך לזקיק מוביל, יבשיל ויבייץ, ישנם מספר גדול של זקיקים שגדלים, לא מבשילים ולא מבייצים. ברוב המקרים זה מתבטא בחוסר ביוץ סדיר ובמחזור לא סדיר. מאחר והגעתם לIVF בגלל בעית זרע, הPCO צריך להלקח בחשבון בפרוטוקול ההומונים, שכן לנשים עם PCO יש נטיה לגדל כמות גדולה מידי של זקיקים והן בקבוצת סיכון לגירוי יתר. אם הגבת יפה לפרוטוקול אין לתסמונת שום משמעות. אגב, על סמך מה אובחנת כPCO? פרופיל הורמונלי? מעקב זקיקים? נועם

שרון321

New member
עוד קצת

יש לי תחושה של חוסר אונים מול כל המושגים והאבחונים. באופן עקרוני המחסור שלי סדיר, בין 27-32 יום. אני לא סובלת מהשמנת יתר, בהפריה הופרו 7 ביציות מתוך 9. הפרופיל ההורמונלי שלי תקין.מעקב הזקיקים היה תקין. אין לי מושג מאיפה הגיעה האבחנה הספציפית הזאת.

נועם@בת

New member
לפי מה שאת מתארת מישהו עשה טעות

כשכתב לך PCO. ביקור הבא שלך במחלקת IVF תביאי את הנתון הזה לתשומת ליבו של הרופא ותשאלי אותו למה אבחנו אותך כPCO. נועם

למעלה