שלום לכולכן

neke1

New member
שלום לכולכן

אני בשנות ה-30 לחיי, עברתי כבר שני ניתוחים, הרופא שעשה לי את הניתוחים לא ממש הסביר לי על המחלה ולא ידעתי שהיא כרונית, כעת אני מחכה לניתוח שלישי, החלפתי רופא וכעת אני מטופלת על ידי רופא אחר אשר הסביר לי מהי המחלה, שהיא כרונית ואף נתן לי להבין שיכול להיות שאני סובלת ממחלה ללא ידיעתי שנים רבות, בגלל שאני סובלת גם מ-FMF יכול להיות שהשלכתי כל כאב שקשור לאנדרומטריוזיס ל-FMF.
האם יש כאן מישהי שגם היא סובלת משתי המחלות?
כמו כן אני בתהליך IVF ואשמח לשמוע שמישהי הצליחה להיכנס להריון עם אנדומטריוזיס.

תודה

יש ניסים בעולם...

אני הצלחתי להיכנס פעמיים להריון טבעי לחלוטין בלי שום מאמץ , לפני 7 שנים נולד לי בן ולפני 3 שנים נולדו לי תאומות זהות מדהימות , זה מאוד אינדיוידואלי , יש נשים שסובלות מאנדומטריוזיס ויכולות להיכנס להריון בקלות ויש כאלה שלצערי צריכות לעבור טיפולים , אני מאוד ממליצה לך על ד"ר שרון אבישלום , הוא מומחה בתחום , אדם מאוד אנושי , מאוד מקצועי , אם תרצי פרטים אשמח לתת לך 050-2056699 , אני בדיוק כתבתי סטטוס על ניתוח שאני עברתי לפני שבועיים וכתבתי על מנת לשתף אותכן

neke1

New member
תודה רבה

תודה לך על התגובה, האמת נתקלתי כבר מספר פעמים ברופאים מומחיים ואנושיים, לא בכל תחום נתקלים ברופאים אנושיים ופה באמת נתקלתי ברופאים טובים, הרופא הראשון שניתח אותי היה מאוד אנושי, נותחתי ביום שישי והייתי חייבת להישאר להשגחה בשבת, הוא התקשר מספר פעמים ואף בא לבקר, רק חבל שהוא הדריך אותי להמשך הדרך והסביר שהמחלה כרונית וחוזרת ללא טיפול ומעקב. נקווה שאחרי הניתוח הקרוב אכן אוכל להיכנס להיריון

ליליקה28

New member
היריון עם אנדו

הי NEKE1
אם מכניסים היום להיריון נשים מעל 45, הכל אפשרי, גם אם צריך קצת טיפולים...
(ותבדקי את הפעילות של בלוטת התריס אם בטעות לא בדקת!)

השורה התחתונה: אני עכשיו טפו טפו טפו בחודש תשיעי אחרי טיפולים (זריקות והזרעות)

וזה קצת יותר באריכות:
עברתי ניתוח אחד לפני 4 שנים להוצאת מוקד רקטו וגינלי.
כשגילו לי אותו הוא היה משהו כמו 5 ס"מ, קיבלתי שנה ומשהו זריקות כדי להקטין אותו ורק אז לפרוסקופיה אצל ד"ר סוריאנו.
הוא מנתח מעולה, לא ממליצה עליו לטיפולי פוריות (מניסיוני האישי, אני בטוחה שיש כאלה שעבורן הוא התאים).

התחלתי אצלו טיפולים כשרציתי להיכנס להיריון.
בהתחלה רק מעקב זקיקים, אח"כ איקקלומין, ואז הוספנו הזרעות ועוד הורמונים- הרבה זקיקים וכלום אחד גדול.
אחרי איזה 8 חודשים של טיפולים שמעתי שיש נשים שלא נכנסות להיריון בגלל תת פעילות של בלוטת התריס.
אמרתי את זה לסוריאנו והפלא ופלא- בדיקת דם פשוטה גילתה שאכן יש לי תת פעילות והתחלתי לקחת אלטרוקסין.
בקיצור משהו בכל הטיפול הזה לא בא לי טוב ואחרי עוד איזה חודשיים החלטתי להחליף רופא,
מישהו מעולה במכבי פרופ' עזאם (לסוריאנו הלכתי פרטי).

הוא מיד אמר לי שיש הרבה זקיקים אבל הטיפול ההורמונלי לא נכון ומדקק לי את רירית הרחם כך שהעובר לא מצליח להשתרש.
הוא החליף לי את הטיפול ההורמונלי לזריקות אחרות (2 סוגים) וטען בתוקף שזה (+האיזון על ידי אלטרוקסין) מה שמשנה
ושממש לא לעבור לIVF (סוריאנו כבר רצה למלא טפסים לIVF).

מהרגע הראשון שהייתי אצלו הרגשתי את ההבדל, שלא לדבר על ההזרעה עצמה שמשום מה אצל סוריאנו הייתה הליך ארוך ומאוד מאוד כואב,
ואצל עזאם זה לקח שניות ולא הרגשתי.

נכנסתי להיריון אחרי חודשיים או שלושה. עזאם מאוד התעקש גם שאוריד קצת בעבודה וגם את זה עשיתי.

זה כמובן רק המקרה שלי... לא יודעת כמה FMF משפיע אבל תהיי אופטימית! למה לא להיות אופטימית

רינתבי

New member
אנדו ומחלות נוספות

גם אני סובלת ממחלות נוספות אוטואימוניות. לא בטוח שיש קשר בין הופעת אנדו. אצל אנשים החולים במחלות מע' החיסון העצמי אולם הבנתי שההתסברות יותר גבוהה אצלם.

אני לתומי חשבתי שהכאבים נובעים מפיברומיאלגיה (אינה מחלה אוטואימונית ) ושמדובר במעי רגיז. רק כאשר התחילו לי כאבים בלתי נסבלים בביוץ ובמחזור הבנתי שמשהו לא בסדר.

פז08

New member
שלום לך, ברוכה הבאה

אנדומטריוזיס היא מחלה שהיא יותר "חידה" מאשר כל דבר אחר, כך לפחות נראה לי. עד היום המנגנון הגורם למחלה לא ברור לחלוטין ויש גרסאות שונות באשר לכך. כמו כן יש שיטות שונות לטפל, אבל אף אחת (חוץ מהוצאת רחם בגיל שמאפשר זאת) לא ממש פותרת לחלוטין את הבעיה.....
יש גם הרבה מחלות / תופעות אחרות ששמן נקשר יחד עם אנדומטריוזיס כמו למשל "תסמונת המעי הרגיז".
בהחלט ייתכן שיש מחלות או תסמונות נוספות שקשורות אבל נראה לי שרב הנסתר על הגלוי בכל הקשור לאנדו'. אישית לא הייתי שוללת קשר כזה או אחר בין מחלות שונות לאנדו'.
לפי מה שבנות כותבות כאן, יש סימפטומים רבים אותן חוות בנות עם אנדו', שלאו דווקא מדווחים בספרות.
ייתכן שבעתיד נדע יותר.....
לגבי IVF- בוודאי שיש נשים עם אנדו' שהרו.
נראה לי שמרבית המקרים המדווחים בפורום הם כן כתוצאה מטיפולים-
הזרעות או הפריה חוץ גופית.
אם תעשי חיפוש- תראי שבהחלט יש הודעות של נשים שהרו.....
לדעתי מה שחשוב בנושא זה, זה למצוא רופא מומחה לפריון אבל אחד שגם מבין ועובד בשיתוף פעולה עם מומחה לאנדו'.
אני אישית ממליצה על פרופסור שולמן שמקבל גם במאיר וגם פרטי.
אני יודעת שגם ד"ר אליצור מאוד מאוד מומלץ על ידי בנות הפורום ויש בפורום בנות שטופלו על ידו והרו......
אני שמחה שהחלפת רופא לאנדו' ומצאת רופא שמתייחס נכון יותר למחלה. אשמח אם תכתבי אצל מי את מטופלת כיום, אבל את לא חייבת אם את לא רוצה.....
מאחלת המון בהצלחה בטיפולים, ואם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות

liats80

New member
אפשרי

ברוכה הבאה!

מכעיס שלא קיבלת הסבר על המחלה כבר לקראת הניתוח הראשון.
כמה זמן עבר מאז הניתוח האחרון? מה נעשה בניתוחים הקודמים ומה מתכוונים לעשות בניתוח המתוכנן?
ממליצה לעבור ניתוח רק אצל רופא מומחה לאנדומטריוזיס ולא אצל גניקולוג רגיל או מומחה פריון.
כדאי גם לעבור את טיפולי הפוריות אצל רופא פריון ש"מבין" באנדו. כזה שידע להתאים את הפרוטוקולים והמעקב לגוף שלך ולאנדו.
אני יכולה להמליץ על ד"ר שי אליצור - הוא מכיר את נושא האנדו והוא פשוט בן אדם נחמד ומקצועי.
הדרך להריון עם אנדומטריוזיס יכולה להיות מאוד קלה ובאופן טבעי או ארוכה ומפותלת. אבל- זה בהחלט אפשרי.
קשה לדעת מראש, כל אחת והגוף שלה.
לי לקח שלוש שנים של טיפולים (אבל עם הפסקות ובחו"ל, אם הייתי בארץ כנראה שזה היה לוקח שנה בלבד או אולי אף פחות). סה"כ עברתי שני ניתוחים, שתי הזרעות עם הורמונים, ארבעה טיפולי הפריה והחזרת מוקפאים אחת.
ההפריה הרביעית, אותה עברתי בארץ אצל ד"ר אליצור, צלחה והיום אני בחודש שישי.

לפעמים נדרשת סבלנות אין קץ, אך זה בהחלט אפשרי.
מאחלת שדרכך תהיה קצרה ותזכי לידיים מלאות בהקדם.
בהצלחה!!!

ליאת.

למעלה