שלום לכולכן....

עליגל

New member
שלום לכולכן....../images/Emo23.gif

שמחתי לחזור לפורום. הקיץ עבר וגם החגים ושתהייה לכולכן שנה טובה ושנת הוראה פוריה. אני לא גננת בפועל אני מדפי"ת בודאי זוכרות מהממכללה והסמינר ואני זקוקה לעזרתכן. אני מעונינת להעביר לתלמידותי סדנא בנושא הבישול והאפיה ככלי לימודי בגן הילדים. אני מחפשת רעיונות על: דברים שניתן להכין בגן, גל דרכי העבודה עם האוכל, מה לדעתכן העיסוק באוכל תורם לילד הצעיר, ואייך ממשיכים אחרי שגומרים להכין? או אייך מתחילים? אל תשלחו אותי לפרויקטים מתועדים בגן ברשת כבר ביקרתי שם ולקחתי כל מה שיש. תודה ולשובע.

אלהלה

New member
אוכל בגן../images/Emo20.gif

יופי של דבר להכין מאכלים בגן, כולם נהנים מהעשיה ובסוף גם מהתוצרים. אצלי בגן מכינים המון דברים כמו למשל: כשיש ירקות מהגינה מכינים סלט, מרק ירקות, צ´יפס... בימי שישי מכינים חלות קטנות בחגים מכינים עוגות מתאימות - עוגת דבש לראש השנה (השנה הכנו עיסה לעוגה יחד ובסוף מזגנו לתבניות קטנות וכל אחד קיבל עוגת דבש קטנטונת הביתה
בשנה שעברה עסקתי בנושא העולם והכנו מאכלים ממדינות שונות פיצה - הילדים רידדו את הבצק ושמו מעל מה שבחרו בלינצ´ס - הילדים מילאו לפי בחירתם בעצם אפשר להכין כמעט הכל בגן ובסיום לאכול או לשלוח הביתה אם זה מאפים וכדומה. וכולם נהנים מאוד בסוף השנה הדפסתי ספר מתכונים מהגן - אוכל שהילדים אהבו לאכול בגן הצלחה כבירה - ההורים מכינים משם דברים שהילדים הכירו בגן ואהבו. ובכלל אוכל אצל ילדים כמו אצל מבוגרים תופס מקום נכבד
מקרב בין הילדים, לכל אחד יש תפקיד במהלך ההכנה, חיתוך, ערבוב, תבלון, מזיגה לתבנית וכו´... בהצלחה וספרי לנו מה יצא אם תרצי מתכונים אשמח להדביק לך פה

עליגל

New member
תודה אלהלה מכל הלב../images/Emo24.gif

אשמח אם תשלחי לי מתכונים. האם תוכלי להרחיב מעט על האייך ? כיצד התחלת את הפעילות איזה מושגים הילדים למדו? בני כמה הילדים בגן שלך? כיצד נראה ספר המתכונים האם הוא היה גם מאויר כדי שהילדים יוכלו להכין ביחד עם ההורים? אשמח לשמוע על התהליך. תודה.

אלהלה

New member
מתכונים מהגן../images/Emo20.gif

אז איך - קודם כל הכי קל להתחיל עם אוכל
נושא קרוב לכולם. למשל כשהיו לנו ירקות בגינה היה טבעי לקטוף ולהכין מהם סלט / מרק... לפני חגים היה טבעי לשלב מאכלים מתאימים לחג - עוגות גבינה לשבועות וכו´ ספר המתכונים היה מאוייר וחיפשתי ברשת תמיד איור מתאים למתכון יצא ספר משו משו מצרפת קובץ של מתכון או כמה שהאתר יתן לי האיור לא איור מפורט כמו ציור של 2 כוסות כדי שידעו כמה כוסות אלא איור לקישוט המתכון אפשר באמת להכין מתכונים מאויירים לגמרי אבל - המון עבודה של הגננת! קשה למצוא איורים מתאימים לכל דבר המון צבע בהדפסה
וכשמכינים יחד ההורה יכול להקריא את הכתוב והילד יבצע.

אלהלה

New member
עוד מתכונים../images/Emo20.gif

באתר של הגן שלי יש כמה מתכונים שימושיים ואם תרצי עוד אני אוכל לשלוח עוד

טלגל

New member
שלום עליגל ואנו מאושרות שחזרת אלינו

בזמנו הכנתי עם הילדים ספר מתכונים, כמו שמציינת אלה, אבל בו היו המתכונים מאויירים כך, שהילדים יוכלו לבד להכין את המתכון, למשל: בצק לחלה, מאוייר כף סוכר (עם הכתוב כמובן), וכוס שמן וכן הלאה.... כך איירנו סלט ירקות, ומרק, וואורז ועוד....... חוץ מזה כל מיני מאכלים שימשו אותנו בניסויים מדעיים: למשל פופקורן, או הכנת ג´לי, או קצפת ופה התייחסנו למצבי הצבירה השונים. כך שכמו שנאמר זה נושא מעולה ומכיל הרבה.

עליגל

New member
ברוכים הנמצאים../images/Emo22.gif

שלום טלגל, תודה על ההתיחסות לנידנודי. כשאת כותבת מאכליים לניסויים מדעיים האם תוכלי לתת לי הסבר יותר מפורט מה עשית עם פופקורן? תודה.

מתכונים מאויירים

שלום עליגל באתר של קידין תוכלי למצא בין כל הפעילויות שלהם הצעות ורעיונות למתכונים - המתכונים מאויירים. מקווה שעזרתי מירית נ.ב - היה לי דף ובו תרומת הבישול לגיל הרך - אני מחפשת אותו - מקווה שאמצא.

טלגל

New member
עליגל שלום: בקשר לפופ-קורן ובכלל,

הראיתי לילדים את הגרעינים ושאלתי אותם מה זה, חלקם ידעו, ואז הבאתי תירס אמיתי עם הגרעינים, ואז לאורך כל העבודה שאלתי שאלות ונתתי להם לשער כשאני משתמשת במילים אלו, אנו משערים שמהגרעינים יצא פופ-קורן , אבל איך מה צריך, לאט לאט הגענו לזה שהם צריכים להתפוצץ וצריך חום בשביל זה. איפה אפשר למצוא מקורות של חום וכן הלאה..... כך אפשר לעשות עם תפוחי-אדמה לציפס, או פודינג או ג´לי, או ביצים. זה מהנה מאד את הילדים.ומלמד

shirii

New member
../images/Emo21.gif

בראש השנה הכנתי עם הילדים עוגות דבש ע"פ מתכון כתוב ומאוייר.חילקתי את הילדים לשלוש קבוצות - כדי שכל ילד יוכל להתנסות בהכנה:מי ששפך את הסוכר לקערה,ילד אחר ערבב,ילד אחר העביר את הבלילה לתבנית אפיה וכו´.חשוב שהמתכונים יהיו מאויירים לצד הכתוב - כך לילדים יש עצמאות ב"קריאת" המתכון,הם יכולים לעקוב אחרי שלבי ההכנה.אח"כ תליתי את המכון על קיר,קרוב למטבח.ימים אח"כ ניגשו הילדים ו"קראו" את המכון,שיחזרו את התהליך.את שלבי הכנת העוגה צילמתי.התמונות נתלו על הקיר,כך שהילדים יכלו לעקוב,גם בדרך זו,אחרי שלבי ההכנה. את המתכונים הכתובים והמאויירים(במהלך השנה מוסיפים מתכונים)אפשר להכניס לקלסר.את הקלסר מניחים בפינת מטבח והילדים משתמשים במשחק הסוציו דרמטי.בהצלחה.שירי

עליגל

New member
תודה וזר פרחים לכולכן.../images/Emo140.gif

אני עומדת לקיים בזמן הקרוב את הסדנא לתלמידותי ואח"כ אכתוב לכן אייך היה.

למעלה