שלום לכולכם :)

שלום לכולכם :)

יש לי שאלה קצת מוזרה... אממ... רציתי לדעת מה הסדר של סוגי הסוסים ( מהפחות טוב, להכי טוב ). אני יודעת שזה לגמרי תלוי בסוס ולא באיזה סוג הוא, אבל ראיתי שיש סוסים ערביים שמוכרים ב- 1,500 שקל, וראיתי שיש סוסי קווטר שמוכרים במיליוני דולרים..

אוקיי, הנה מה שאני יודעת:

*גזע- טהור או לא. טהור יהיה יותר יקר ממעורב. *ניצחונות בתחרויות- מצביעים על היכולות והפוטנציאל של הסוס. סוס עם יותר יכולות ופוטנציאל יהיה יקר יותר. *אבא- סוסים שהאבא שלהם נחשב לסוס שמעביר יכולות טובות ופוטנציאל יהיו יקרים מסוסים שיש להם סתם אבא. אצל סייחים, רמת הפוטנציאל- ככל שלסייח יש יותר פוטנציאל להצליח בעתיד הוא יהיה יקר יותר. *מצב בריאות- סוסים עם מצב בריאות תקין ומעולה יהיו יותר יקרים מסוסים שיש להם בעיה כלשהי.

תודה, אבל לא לזה התקוונתי..

התקוונתי לסוגים.. כאילו קווטר, ערבי, אנדלוסי, אפלוסה, פיינט, וולש, פלמינו, הנובר, טורבדריד, טנסי... וכו'

אהה. טוב, אין מחירים קבועים לכל גזע של סוס.

יכול להיות גם קווטר שימכרו באלפי שקלים, קווטר אחר בעשרות אלפי וכן הלאה. המחיר לא נמדד לפי הגזע של הסוס, אלא לפי היכולות של הסוס, ולפי שאר הדברים שכתבתי למעלה. לכן, אי אפשר לסדר גזעים לפי מחירים.

תםטםOHIO

New member
בודאי שאפשר לסדר גזעים לפי מחיר.

ישנן כמובן תחרויות גזע, בנוסף לתחרויות של ביצועים כפי שאת יודעת וישנם גם גזעים איך לאמר, יוקרתיים יותר, אופנתיים יותר וכד' שיעלו יותר. אומנם זה עניין של בחירה אישית, להעדיף סוג יופי אחד על השני" אבל הים להבדיל מפעם המצרי עולה יותר מהערבי, למשל, וזה היה שונה, זו נטייה של השוק, וכמו בכלכלה, הרבה פעמים נהירת הקהל הקונה נמדדת עפ"י כיוון השוק. ככה שמסתבר שגם למחיר יש אלמנט בהחלטה מה יפה. לעומת זאת בשאלה של מילוש המקורית מעורבבים גזעים של ביצועים ושל יופי ולכן כמו שענית אם היא מעדיפה סוס לביצוע מסוים היא מתאימה את מחיר הסוס לביצוע הגבוה, החווה ממנה הגיע, המאמנים תחרויות והצלחות בהן השתתף , וולדות וכד' ולפיכך נקבע המחיר. אם היא מבקשת לדעת על הגזע היוקרתי מכולם מבחינת יופיו, ככל הידוע לי זה המצרי.

גם לי ידוע שזה המצרי. אבל לא ידוע לי איך הוא

הגיע למעמד הזה, הרי יש יותר יפים מהראש- קערה שלו

R E L 007

New member
לי סייחה מצרית..

כשניסינו למכור אותה ועוד סייחת קווטר (שהייתה לנו באותה תקופה), לסייחה הערבייה היו הרבה יותר קונים מלקווטרית, והמכיר שלה היה הרבה יותר גבוה (היום אין ביקוש גבוה לקווטרים בכלל). היום אני חושבת שהמחיר של הערבייה יכול להגיע ל-9,000 $ אם לא יותר. אני כ"כ שמחה שהמתוקה הזו נשארה איתנו..
(מה שאמרתי לא היה מתוך התלהבות אלא כדוגמא..
)

למעלה