שלום לכולכם!!

asiuta

New member
שלום לכולכם!!

הייתי רוצה לדעת איפה אפשר לקבל מידע לגבי תהליך קבלת אזרחות לטבית (נולדתי בריגה), עד כמה הוא מסובך, ואם בכלל יש טעם לנסות? תודה מראש לעונים.

Nobilis

New member
תשובה

בעיקרון, המקור הראשוני והברור למידע הזה הוא שגרירות לטביה. שאלות בהקשר זה - מהם נסיבות לידתך בריגה? באיזו שנה נולדת? האם הוריך היו אזרחי לטביה? מתי עזבת/ם? לאן?

asiuta

New member
תשובות

המשפחה שלי עלתה לארץ מריגה, הורי ,סבי וסבתי היו אזרחי ברית המועצות. עלינו לארץ בשנת 90, ושנת הלידה שלי היא 84. הבנתי שזה תהליך די בעייתי במיוחד בגלל שסבא שלי שירת בצבא הרוסי ולכן נחשב ככובש בלטביה. ברור לי שהמקור הטוב ביותר הוא השגרירות, אבל רציתי לראות אם אפשר לקבל קצת מידע לא רשמי מאנשים שאולי מנוסים ממני בנושא.. :)

Nobilis

New member
תשובה

על פניו ולמיטב זכרוני, אינך זכאי לאזרחות לטבית. לפרטים נוספים אודות זכאות לאזרחות לטבית, ראה כאן: http://www.mfa.gov.lv/en/service/4727

Nobilis

New member
תמצית הסעיף הרלוונטי

הסעיף הרלוונטי לך קובע כי לאזרחות לטבית זכאים: persons who were Latvian citizens before June 17, 1940, and their descendants who have registered according to the legal provisions, except those who have obtained citizenship of another country after May 4, 1990. בתמצית - אם אתה צאצא למישהו שהחזיק באזרחות לטבית לפני ה-17 ביוני 1940, ואם קיבלת אזרחות ישראלית (כלומר - הגעת לישראל) לפני ה-4 במאי 1990, אתה זכאי. למיטב הבנתי, על סמך הפרטים שנתת, זה לא המקרה שלך.

Nobilis

New member
אגב...

הסיבה לניסוח של הסעיף ככה היא בדיוק כדי לחסום בקשות לאזרחות לטבית של מתיישבים רוסים וצאצאיהם. הלטבים היו ונותרו רגישים למדי לתקופת הכיבוש הסובייטית ארוכת השנים.

Nobilis

New member
והערה אחרונה ומשולשת

אם התנאי הראשון מתקיים עבורך (אתה צאצא למישהו שהחזיק באזרחות לטבית לפני ה-17 ביוני 1940), והבעיה היחידה היא שהוריך בחרו לעלות לישראל לאחר ה-4 למאי 1990, יתכן ותוכל בכל זאת לבקש אזרחות, לפי הסעיף הבא: For persons who have lost Latvian citizenship due to parents' or adoptive parents' choice, a judicial error or an illegal revocation, Latvian citizenship can be restored on the grounds of his/her request by a decision of the Cabinet of Ministers. כל הפרטים בקישור שנתתי למעלה.

asiuta

New member
שוב, תודה רבה על התשובות המפורטות

ואני בחורה :) ולפי מה שהבנתי אני גם לא זכאית לקבל אזרחות.

למעלה