שלום לכולכם...

שלום לכולכם...

שאלה לי אליכם. ביתי איה, נולדה פגית קטנה מאוד. כיום בת שלוש. טפו טפו- בסדר גמור. או אולי? ההתנהגות החברתית שלה קשה. היא נכנסת ללחץ איום מהרבה דברים. מזה שX אמר לה שלכלבה שלה יש המון רגליים. מזה שY אמרה לה שהיא קופסה. ניסיתי הרבה לדבר איתה שאין לה מה להתרגש- עשינו אפילו תרגילי סימולציה. הנקודה היא שיכול להיות שהיא משתמשת בזה כדי למשוך תשומת לב מאיתנו- ההורים שלה. או אולי זה באמת מפריע לה בקנה מידה על סף ההיסטרי. הנקודה היא שאני לא יודע כלום על ADHD. אני יודע שיש סטטיסטיקה גבוה יותר אצל פגים לענין. אני לא יודע אם מעורבת בזה התנהגות חברתית. אני ממש לא יודע כלום. הבקשה שלי אליכם היא כזו- תשאלו אותי שאלות מכוונות. תשאלו אותי כדי שנוכל לענות, או אולי לא לענות ואז צריך יהיה איבחון מקצועי, האם יש "סיכוי" שאנו שייכים לפורום הזה או לא? יש סיכוי לעזרה קלה? תודה, אורן

ריטה ב

New member
ADHD אצל פעוטות וילדי גן

היי אורן, ADHD בד"כ לא מאבחנים לפני גיל 4. הילדים המאובחנים מוקדם הם בד"כ הילדים ההיפראקטיביים. תנועתיות היתר שלהם פשוט בולטת. אבל הסימפטום העיקרי של ADHD זה חוסר קשב וריכוז, שבא ע"י ביטוי במצבים שדורשים קשב וריכוז פסיבי לאורך זמן. לכן הרבה ילדים מאובחנים בגילאי גן רשות/חובה ובית ספר יסודי. שם הם נדרשים לשבת ולקשיב זמן ממושך בשעת ריכוז, שעורים וכו'. בגיל רך יותר קשה לאבחן ADHD ואני לא זוכרת מקרים כאלה. על מנת לאתר את הבעיה ולעזור לבתך - הייתי ממליצה לכם לפנות לרופא הילדים שלה ולמכון להתפתחות הילד. מצרפת קישורים לחומר בנושא ADHD אצל פעוטות וילדי גן.

למעלה