שלום לכולכם!!!

Juramento

New member
שלום לכולכם!!!

חזרתי מפולין, וכולי התרגשות! ארץ מהממת!!! ואני לא מדבר כרגע על חוויות השואה...בגלל שאני עדיין חי אותם ולא מתנתק מהם אני בוחר לדבר על המקומות המדהימים שראיתי... אז קודם כל, ורשה. מדהימה! למרות, שאני יותר אהבתי את קראקוב. עיר מהממת ביופייה. וקז'ימיש דולני מהממת, וזקופנה, ורבקה ועוד המון מקומות!! העיר העתיקה של ורשה מהממת!! פשוט חזרתי עם טעם של עוד...הא, כייס אותי איזה צועני בזקופנה..חח 50 זלוטי אז לא נורא כל כך...וזהו היה מדהים...לא ציפיתי לראות כזו ארץ מהממת...ואני כבר בתכנונים לטוס עוד הפעם..הפעם עם סבתא שלי...עוד השנה...למישהו יש אולי מידע על רבקה? על בית הספר לרצח של האס. אס? חיפשתי ולא מצאתי. איך כותבים את זה בפולנית? אז מי שקורא את זה בבוקר שיהיה לכולכם גד'ן דוברי!!

הלינקה

New member
דג'ן דוברי Juramento כיף להתחיל

את היום עם הודעה כמו שלך. ממש עשיתה לי חשק לבקר שם שוב. תביא לנו קצת תמונות מהטיול.

בוקר טוב ,ג'ורמנטו - בעלי הסתתר

ביערות שליד RABKA ,ככה כותבים. גם לך המשך יום נעים

אז מתי נוסעים לסקי בזאקופנה?

http://www.rabka.org/dojazd.htm http://www.rabka.pl http://www.region-rabka.pl/

נכון זאת ארץ יפיפיה!

ומעבר לענין השואה אפשר אפילו להנות מביקרו בה(עד כמה שזה נישמע אבסורדי אולי). שלך חנה גונן

Juramento

New member
בכלל לא אבסורדי

פולין היא ארץ מדהימה. והמסע שלי התחלק ל-2 חלקים: החלק הראשון שתפס 99% ממני, הוא פולין של השואה. החלק השני, הוא פולין בתור ארץ, ארץ מהממת. בגלל זה נשארתי עם טעם של עוד. בשני המובנים. בזקופנה שהייתי לא היה עוד שלג, רק טיפה בהרים הגבוהים. בקשר לרבקה, בעלך הסתתר שם? נראה לי מעט מסוכן להסתתר שם בהתחשב בעובדה ששם היה בית הספר לרצח וסדיזם של הSS.... תודה רבה לכם, חורמנטו

שאלתי את בעלי לגבי בית הספר לרצח

וסדיזם - הוא לא יודע על שכזה והיה די מופתע.מצד שני הוא היה עדיין ילד ואולי לילדים לא מספרים הכל...הם חיו שם יחד עם הפרטיזנים שדאגו לחלק עמם את מזונם לאחר הפשיטות בכפרים.(תשובה אולי קצת מאוחרת ל-JURAMENTO

טירת הארטהים- בית ספר של הס.ס

היו ארבעה כאלה שבהם ערכו הנאצים ניסוים לקראת ההמתה בגז והכשירו רוצחי המונים,טירת הרטהים למשל היתה בגרמניה עצמה ליד פסאו שבגרמניה ובין השאר "עבר"דרכה פרנץ שטנגל מפקד מחנה טרבלינקה,את קורבנות הניסוים הובאו להרטהים מגרמניה עצמה מקרב נכים ומוגבלים ומאוחר יותר מקרב אסירי מחנות הריכוז,את זה קראתי בסיפרו של שימעון ויזנטל "הרוצחים בקירבנו". שלכם חנה גונן

Juramento

New member
בית הספר לרצח

לפי מה שהבנתי מהמדריכים, בית הספר לרצח שוכן בתוך חורשה קטנה, שמבנה בית הספר היה שייך פעם לבית יתומים/בית ספר לילדים חרשים והיום גם כן. בזמן המלחמה, יועד המקום לבית הספר לרצח ואני יודע שלמפקד בית הספר היה שם משפחה יהודי, פשוט שכחתי את שמו. יש סיפור מאוד ידוע שם ברבקה, שאומר שהיתה משפחה יהודים עם אותו שם המשפחה כמו למפקד, ולכן הוא החליט שלא יקום ולא יהיה יהודי עם שם משפחה זהה לשלו ולכן השמיד את כל המשפחה חוץ מהילד הקטן, שעבד בעבודות כפיה באותו הזמן. לאחר יום, כשהביאו אותו לבית הספר על מנת להורגו, הוא ראשית עבר בביתו, והדליק 2 נרות לאמא, 2 נרות לאבא, ו2 נרות לאחותו...ולבסוף, 2 נרות לעצמו....הסיפור מזעזע....

אתה מערבב שני סיפורים

קראתי גם את הסיפור הזה ורוזנבאום אומנם היה סדיסט אך לא קשור למוסדות האיומים האלה. שלך חנה גונן

Juramento

New member
רוזנבאום...בדיוק

אממ..אני מספר מה שאני שמעתי מהמדריך..זה מה שסיפרו לנו בכל אופן... ידוע לך אולי מיהו אותו רוזנבאום?

למעלה