שלום לכולכם

שלום לכולכם

חברה שלי , שחולה בשפעת , עברה טיפול שיאצו היום . היא טענה שזה העלה לה רגשות מהעבר וגרם לה לבכות. אני אמרתי לה : שלדעתי , כל העסק של טיפול אלטרניטיבי עוזר , רק אם אתה מאמין בזה , וזה עוזר בעיקר בגלל שאתה מתמסר ונמצא תחת ידיו של מטפל אמפתי. וסוג הטיפול לא ממש משנה. ולכן יש פה פן פסיכולוגי חזק ביותר (שאני מעריך אותו מאוד - ובנינו, אם זה עוזר לא משנה אם זה עוזר בגלל פסיכולוגיה או בגלל פיזיות). ולא כ"כ פיזיות. היא טענה שיש פה פתיחת צ'קרות וכד'... ואני עדיין חושב שזה עוזר מסיבות פסיכולוגיות בלבד- בגלל שעצם זה שאתה הולך לטיפול אתה כבר מתחיל לעזור לעצמך, ואתה נמצא בסביבה ידידותית תחת ידיו של המטפל , הכול ביחד זה מה שמשפיע ולאו דווקא הטיפול עצמו. אני מאמין , שלו רובוט היה עושה את הטיפול לא היינו מקבלים כלל אפקט. אנחנו מקבלים אפקט מהאנרגיה של המטפל ובעיקר הכימיה שלנו איתו ... באופן אישי, בעבר (ועד היום מידי פעם) אני סובל מחרדה כללית/דיכאון , בדקתי המון המון זמן אצל המון אנשים ובאינטרנט והחלטתי שהטיפול הטוב ביותר עבורי הוא קינסיולוגיה. ולפני 6 שנים הלכתי לקינסיולוגית (שנחשבת מעולה) . אני לא ראיתי שום תוצאה. כמובן שניתן להתחכם ולומר שזה שלא ראיתי תוצאות מיידיות זה לא אומר כלום, עובדה שאחרי 3 שנים מהטיפול פתאום הרגשתי טוב יותר . קשה לי לקבל טענה זו , כי במהלך הזמן הזה קרו עוד מלא דברים. ומי יודע עד כמה הטיפול הזה ספציפי השפיע , אם בכלל. (אולי דווקא זה שנפגשתי עם המורה שהעליבה אותי לפני 10 שנים ,והעמדתי אותה במקום , זה מה שהשפיע ?! ) בכל מקרה, על אף הסקפטיות והניסיון ה-לא טוב עם זה. אני נוטה להאמין שיש משהו בדבר. ובגלל השיחה שלי עם חברתי, חשבתי שאולי כדאי לי ללכת לנסות איזה שהוא טיפול . 1. אני שואל את עצמי, האם ההרגשה הטובה בסיום הטיפול , היא אותה הרגשה טובה שאני אקבל אם אעבור שיחה טובה עם חבר טוב ? 2. האם ניתן ללכת לטיפול - ללא שום סיבה ? 3. איזה טיפול הייתם ממליצים לי , כזה שאני אראה אפקט ממנו ? דבר אחרון , חשוב לי לומר, שלא באתי לפה ע"מ לערער, אלא ע"מ לברר ולשמוע דעותיכם , כתבתי את האמת הסובייקטיבית שלי, ואני פתוח לשמוע את דעתכם בנושא . תודה רבה

ינוקא1

New member
שלום.

אענה בקיצור כי אני די ממהר : 1. גם אצלי מידי פעם אנשים נזכרים בזמן הטיפול באירועים מהעבר. הסיבה היא שאצל מטפל טוב במגע הגוף נכנס להרפיה , המגננות שלנו יורדות , ואז דברים מודחקים יכולים לצאת החוצה. כמו כן יש רגשות ש"קבורים" בגוף והם יכולים להתעורר דרך טיפול אצל אנשים מאוד רגישים אנרגטית. כמובן שזה מצב עדין שדורש אחר כך שיחה עם המטפל על מה שיצא. לפעמים יוצאת טראומה רצינית. במקרים הללו אם הטראומה מטופלת טוב , יכול להתרחש ריפוי מהיר מאוד שהוא כמעט בגדר "נס". כולל ממחלות קשות. (מצב כזה מתואר בספר של ברנדון בייס "המסע".) זה קורה בעיקר אצל נשים. 2. אי אפשר להשווןת טיפול אחד לטיפול אחר. אי אפשר להשוות קינסיולוגיה לשיאצו. זה שני סוגי טיפולים שונים לגמרי. גם אם אני אקח שני מטפלי שיאצו , אי אפשר כמעט להשוות בינהם. לכל אחד יש מגע משלו , יכולת תחושה משלו , קצב עבודה משלו אנרגיה משלו. בסוגי הטיפולים הללו המטפל משפיע לא פחות מסוג הטיפול. 3. גם חבר טוב שאומר לך דברים טובים ומעודד אותך זה סוג של טיפול. זה לא אומר שזה אותו טיפ]ול שתקבל מחבר טוב אחר , ובטח שזה לא אותו טיפול כמו שתקבל מחבר אחר בשיטה אחרת שאיננה דיבור. 4. כן , ניתן ואפילו מומלץ ללכת לטיפול ללא שום סיבה , רק בשביל "איזון". אבל לשים לב שאתה הולך למישהו שאתה מרגיש אצלו טוב. לא כל מטפל מתאים לכל מטופל. 5. כל טיפול מומלץ בתנאי שמי שעושה אותו טוב בו ואוהב את מה שהוא עושה.

אתה צודק...

אתה צודק לגמרי שיחס ואמונה הם אפקט בעל כושר ריפוי מצוין. הרפואה המערבית פוסלת את הרפואה המשלימה בכך שזהו אפקט פלסבו בלבד, ואני אומרת שזהו אפקט מופלא שמוכיח שלגוף יש כוחות ריפוי עצמי מצוינים. בתחום ההומאופתיה קל לבחון את הסוגיה הזאת שהרי אם אפקט הפלסבו היה הריפוי היינו עדים להצלחות יפות כבר אחרי הפגישה הראשונה. באמת זה לא כך-לעיתים דוקא אחרי שהמטופל קבל כמה תרופות ללא תחושת בריאות והוא כבר קצת מיואש, מגיעה התרופה המדויקת שעושה את כל העבודה, למרות הסקפטיות שהצטברה. ועוד הוכחה הן תרופות הומאופתיות שעובדות על ילדים ובע"ח (שלא יודעים שהם מקבלים תרופה) מוכיחות שלא "רק" היחס עושה את הריפוי. ולשאלות שלך-תשובות מנקודת מבט הומאופתית 1. נכון שלעיתים שיחה עם חבר יכולה לעזור מאד....אבל שיחה עם הומאופת מביאה אותך להבנות שלא תגיע אליהן עם חבר. פשוט כי היא דורשת הרבה יותר חשיבה והתעמקות במצב. אני מדברת על שיחה שאורכת כשעתיים ובעקבותיה מותאמת תרופה הומאופתית. 2. תמיד יש סיבה....אני לא מכירה אדם אחד שהכל אצלו דבש. לכולנו יש ימים רעים, תחושת תקיעות, משהוא שמפריע ועוד. 3. בהיותי משוחדת לכיוון ההומאופתיה זה מה שאני אציע. זהו טיפול עמוק שמביא אותך גם למודעות טובה יותר וגם לאיזון ובריאות. כל טוב עירית

היי תודה לשניכם

יש לי שאלה אלייך עירית , האם ניתן לבוא להומופאת ולומר לו: באתי ללא סיבה , בשביל לראות האם זה עושה לי טוב? באתי בשביל איזון (כמו שהציע לי ינוקא1) ושוב, תודה לשניכם. ואשמח לעוד תגובות

אפשר (-:

וזה יהיה מה זה מענין, כי הסיבה בוא תבוא...... אולי תבוא אלי כי עוררת את מיצי הסקרנות שלי? ואם תלך לאחר/ת תשלח מסר איך היה.... עירית

תודה עירית אבל אני חושב יותר לכיוון דיקור

אם אני אעבור טיפול אני אכתוב לך ... ושוב תודה לכולכם

paluta

New member
אבחנה

הומיאופתיה עוסקת באבחנה ואחר כך בטיפול , ,אי לכך פגישה בין הומיאופת לעומד מולו זה חלק מתהליך האבחנה, הגעתך להומיאופת עם אמירה באתי ללא סיבה ... זה חלק מהאבחנה.

היי רק לשם הבהרה

האם יכול לבוא אדם וההומואפת יאמר לי , שלפי האבחנה הכול בסדר. ואין שום צורך בטיפול ? תודה

יכול להיות....

אם כי לא קרה לי עד היום..... אתה שואל על הומאופתיה ומתכוון ללכת לדיקור. מה הקטע? עירית

היי

אני חושב ללכת על דיקור. אבל השאלה שלי היא בסיסית : האם יוצאים מנק' מוצא, שתמיד לאדם יש בעיה שצריך לטפל בה? זה קצת בעייתי.. כי זה לעולם לא ייגמר. למשל אדם יסיים טיפול הומואפתי, יילך לשיאצו ואז ימצאו לו בעיות אחרות? ושוב, אני רק רוצה להבין. את המהות שמאחרי הטיפול..

0 אור 0

New member
תחזוקה מתמדת

מכיוון שאנו כל הזמן חיים, אז בדרך כלל אנחנו לא באיזון מושלם ובריאות מושלמת. גם למי שמרגיש בריא, כדאי לשמור על איזשהו קשר עם מטפל ולו לחיזוק בחילופי עונות. אבל ברור שאם אתה תוסס מאנרגיה, מאושר, מלא חיים ובריא, אז לכל היותר יציעו לך עיסוי לפינוק, ולא ינסו לטפל במה שאין.

עד היום-

הגיעו אלי "רק" אנשים עם בעיות.... (-: למיטב הערכתי, אדם שאין לו בעיות/קשיים/מחלות לא מחפש "תשובות" בפורום רפואה משלימה. אותו אדם ש"סיים" טיפול הומאופתי והוא בריא ומאוזן בנפשו וללא כאבים לא יחוש צורך ללכת לשיאצו. הוא ילך לשפת הים ויסתכל בשקיעה...... אולי מישהו ילך לטיפול מתוך סקרנות שבעיני היא סוג של בריאות. גם אני הלכתי לטיפולים מסוימים מתוך סקרנות-השבעתי את סקרנותי ולא המשכתי ללכת הלאה. לעומת זה לטיפול הומאופתי אני ממשיכה ללכת כי כל פעם מתעוררים עיניינים שחשוב לי לבחון ולראות איך אני יוצאת מהם. ובאמת-אם אתה רוצה להבין את המהות שמאחורי הטיפול אין דרך אחרת אלא לחוות זאת. לעיתים תרויח "רק" חוויה ולעיתים תרויח גם בריאות. שבת שלום עירית

תודה רבה עירית ינוקא1 ואור ../images/Emo13.gif

ושבת שלום לכולכם. בהחלט החכמתי

אדומה2

New member
מחשבה

הטענה שלך הייתה יכולה להיות תקפה אם זה היה נכון גם בטיפול בבעלי חיים. כיום יש הרבה וטרינרים שמטפלים בבעלי חיים בעזרת דיקור, ויש תוצאות מדהימות בשטח. כלב, חתול, תוכי או סוס לצורך העניין, לא מאמינים שהטיפול עוזר. כלב, חתול, תוכי או סוס לא צריכים אמפתיה, לא צריכים מילים יפות כמו צ'אקרות ולא צריכים שיספרו להם כל מיני בובע מעייסס (אין כמו יידיש!) כדי להבריא. הם צריכים שיתנו להם את הטיפול הנכון, בזמן הנכון, וכך זה יעבוד. מצרפת לך קישור של מישהו סקפטי אף הוא, שהיה אצל וטרינר עם הכלבה שלו שקיבלה דיקור וסיפר על החוויה.

תראי

היי !! קודם כל זה מעניין ... לא ידעתי שמטפלים בבע"ח ברפואה משלימה. ואכן זה מפריך את טענתי. במידה וזה אכן עוזר להם.. (מקריאה שטחית בכתבה אני מבין שזה הקיל בעיקר על הסמפטומים ועל הכאב ופחות בשורש הבעיה שדרשה ניתוח) השאלה האם ניסו והצליחו לטפל בבע"ח רק בדיקור עוד בעוד דברים? ותודה על המידע : )

למעלה