שלום לכולכם

שלום לכולכם

הכותב זה חבר טוב של 'אוטוטו אתאיסט', שמשתמש בניק שלו ללא רשותו (אל תדאגו הוא יסלח לי) הכירותי עם החברה החרדית כיום היא מועטת מאד, אמנם אני גר בירושלים (כעת אני שוהה בחו"ל) אך זמן רב איני מעורה בהליכים ובחדשות הפנימיות של החברה הזו. התרשמותי היא שמה שאכן מבדיל את החברה הזו משאר החברות הישראליות , זה הלחץ החברתי האדיר שהיא מפעילה על חבריה. לולי הלחץ הזה והפחד המתמיד מ'מה יגידו', ו'מה השכנה תפטפט בגינה', הרבה מהסייגים שלו ואולי אפילו כולם לא היו נשמרים כלל. ואני מתכווין לסייגים המזוהים דווקא עם ציבור זה כגון; טלוויזיה, אינטרנט , סלולרי 'מוכשר', סגנון לבוש ועוד. אם תוכלו להגיב לי ע"ג הפורום אשמח מאד, לא במסרים (לשם אני לא מעיז להציץ לאוטוטו).

ידידי היקר

אמנם אני מאד מחבב את הפורום אבל אני ממש לא שייך להגדרת הנוער החרדי. יש לי ניק אחר בתפוז שאינני מעוניין לכתוב בו בזה הפורום. כל טוב

לחץ חברתי יש בכל חברה.

אצלינו אין לחץ חברתי יותר, רק שהלחץ שקיים, קיים בנושאים שחשובים לנו, כל אחד בוחר את החברה שלו, יש מקומות בציבור החרדי, שגם שם אין לחץ כזה. אבל בכל מקרה, את הסייגים שלנו אנו שומרים בגלל ידיעה ברורה ואמיתית, ידיעה ואמונה, ולא בגלל לחץ, כי מי שכן שומר רק בגלל לחץ, פורש עם הזמן... בכל מקרה, אנחנו בוחרים בזה מתוך בחירה אישית ולא מתוך שחונכנו לזה (מה שכן מקל על הישום.) מתוך רצון, הבנה והכרה.

מה הוא כבר ראה תספר.....

מה הבושה? ממה אתה מתבייש? לפחות הוא לא נתן לנו לחשוב שזה אתה..............ואולי אתה התחפשת לההוא?

שלום אתאיסט

אני אבא של צפנת פענח, עליתי על הקוד של הניק שלו. אם ידוע לך כיצד ניתן לבדוק את המסרים החדשים מבלי להפוך אותם לישנים אנא צור קשר במסרים...... (-:

אבא יקר

תיהיה רגוע... אין לך מה לראות במסרים של צפנת כי הוא יכול להיות משגיח כאן חחחחח.../tapuzforum/images/emo8.gif

א פאר

New member
שאלה יפה מאד!

נכון מאד שהחברה החרדית לחוצה מאד מסיבה פשוטה. האדם החרדי נמצא תמיד במערכת חשיבה עצמית עמוקה מאד. היום שלו עמוס בהתמודדויות. אין הוא יישן על מיטתו בשלווה אם פגע במישהו במשך היום או אם עשה משהו שלא כהוגן בכל נושא ועניין. וזהו לחץ חיובי מאין כמותו כי זו הדרך האמיתית אל האושר העצמי שממלא את האדם בעולם הזה. ולעניין הטלוויזיה למשל. אני אישית כאדם ששואף למלא עצמי באושר אמיתי ולעשות הכל כדי להפיק מעצמי את המקסימום, אין לי שום בעיה לקנות טלוויזיה ולהסתירה בתוך ארון ואף אחד לא ידע. אלא שהגעתי למסקנה שהטלוויזיה תקח לי את השלווה. היא תהרוס לי את השמחת חיים. היא תראה לילדים שלי את החיים ממבט מאד שלילי. כל סרט מושקע באמוציות פסיכולוגיות כדי להכניס את הצופה לעולם וירטואלי מלא אלימות ושחיתות, ולהוציאו מן המציאות. ואין מצב שנפש הצופה לא תיפגע מזה. והחדשות גם מלאות בדברים שליליים שמשחיתים את הנפש הנקיה שקיבלתי מהבורא, ואין כאן המקום לפורטם. ולכן מתוך בחירה אישית אין רצוני להשחית את נפשי ונפש ילדי. וזכותך לבחור ההפך. וכמו בטלוויזיה כך בהרבה דברים. מי שמחפש תמיד ``מה יגידו`` הוא בבעיה שניתן לפתור אותה. אין לזה קשר לציבור החרדי בדווקא.

יכול להיות שאני טועה,אבל לא נראה לי

לפי הסגנון כתיבה ואיות שלך זה נשמע שאתה היית חרדי (אפי` עכשיו) והכרותך עם החברה החרדית היא טובה מאד, ולגבי מה שאמרת מה עם החברה החרדים שגרים בשכונות חילוניות?! אין להם לחץ? אין להם חברה? מה הם אומרים?

למעלה