שלום לכולכם ...

King of pain

New member
שלום לכולכם ... ../images/Emo24.gif

מתוקים - וואוו ... איך לא ידעתי על קיומכם קודם ? ... איזה פורום מצויין ... תסלחו לי שאני לא אשתף אתכם בשלב זה בכל הפרטים הטכניים של ערכי סוכר , המוגלובין , כמויות אינסולין וכיוצא באלה - אני בתקופה כזו די מלחיצה של בחינות , סיום הלימודים , מקום עבודה חדש , סערות רגשיות ... ככה שהכל נוטה לצאת מאיזון לאחרונה ... גם ערכי הסוכר ... אבל בד"כ אני שומר על עצמי די יפה , אם כי גם משתדל לא לייסר עצמי כשיוצא גם " לחטוא " לעתים ( מתכוון לחטאים במובן הסכרתי , כמובן ... האחרים שייכים לפורומים אחרים ... ) . אני בן 32 , עם סכרת נעורים מגיל 18 , ומטופל באינסולין ( כרגע נובורפיד , אחרי שידידי הטובים והתומכים בקופ"ח כללית לא מיהרו להכניס את ההומולוג לסל , למרות שהקרבתי את גופי לניסוי ... לא עזרו תחינותיי , מכתביי ועיניי הבוכיות ... ניחא , לפחות תרמתי משהו למחקר ... ) . במרוצת השנים , ולאחר שהסכרת לא עמדה בד"כ כמכשלה בדרכי בשירות הצבאי , בעבודה בטחונית בחו"ל , בעבודות פיזיות שונות , בלימודים , בהופעות על הבמה , ואפילו לא בחיי האהבה ( המכשלות שם , מה לעשות , שונות ... ) , הגעתי למסקנה שמה שמטריד אותי בכל אורח החיים הזה זה בכלל לא העניינים הטכניים הנלווים - זריקות , דיאטה , בדיקות ... להכל מתרגלים בסופו של דבר ... אחרי הכל , כילד גם צחצוח שיניים יומיומי היה נחשב בעייני לסבל לא יתואר , והיום זה כל כך טבעי ... מה שהכי מטריד זה איבוד הספונטניות - עצם העובדה שאני כל כך תלוי בתרופות שאני חייב לדאוג שיהיו איתי כל העת , ודברי סוכר למקרי חירום , ולדעת תמיד מראש , לפני כל נסיעה , או הופעה , או פגישה , או כל יציאה מהשיגרה , שיהיה לי האוכל המתאים , ובזמן הנכון , ולדאוג שלא תהיה חלילה ירידה של הסוכר ברגע קריטי מידי , מבלי להעלות אותו לרמה גבוהה יתר על המידה ... זה לפעמים כל כך מציק ומסורבל , שהרבה יותר נוח לשקוע בשיגרה נוחה ושלווה , ולא להתעסק עם הסיכונים והמנהלות , והיציאה מהאיזון . ומה שהכי מפחיד , לעומת זאת , זו המחשבה על כל הסיבוכים העתידיים - אני יודע שזה תלוי בי , ושניתן להימנע מהם ע"י איזון נכון ... אבל למרות שאני בהחלט לא מגדיר עצמי כ"סובל" מהסכרת , אלא כאחד שמסתדר איתה לגמרי לא רע , המחשבה על העתיד בהחלט מפחידה ומשתקת ... עוד דבר שהתחיל להציק לי לאחרונה , זה ההשפעה המכרעת של רמת הסוכר על מצב הרוח שלי - בעוד שרמה גבוהה מידי גורמת לי להיות עצבני , חסר סבלנות ונרגן , שלא כהרגלי , רמה נמוכה של סוכר מכניסה אותי למין HIGH כזה , ואני נאלץ להודות שזה אפילו נעים ונחמד לי בד"כ , וידידי הטובים כבר מכירים את התופעה , שאני מתחיל לקשקש פתאום בעליצות בלתי מוסברת בלי לסתום את הפה ( גם זאת , שלא כהרגלי ) ... מין מילכוד שכזה ... נראה לי שזהו ... גמרתי לשתף אתכם בהגיגיי ... סליחה על אורך הדברים , ועל העובדה שהם לא מובילים אתכם או אותי , למעשה , לשום מקום ... סתם נחמד לי שיש פתאום חבורה כזו של מביני עניין , לחלוק איתה את הדברים ... שתהיו כולכם בריאים ומאושרים , ותודה על הארוח ועל אורך הרוח ... אה , ותבואו לבקר בפורום " מכתב שלא נשלח " - יופי של מקום , והמון אנשים טובים ...
<---------- ביי בינתיים ...

שלום שלום....

ברוך הבא! נכון,זה באמת מציק לדאוג כול הזמן לדברים הקטנים שאתה בעצם שקוע בדברים הגדולים. אי אפשר להסביר את זה, צריך להתרגל וכמו שאני רואה את זה, אתה צברת מספיק ניסיון...לי יש סוכרת 9 שנים (ואני בת 14 וחצי) ואני כבר התרגלתי אבל עדיין יש את התחושה שהיא שם. אתה מוזמן לכתוב ולשתף בכול עת. הרבה בריאות,

pel

New member
כתבת כל כך יפה

וכל כך מבפנים. תארת במין דיוק מדהים את מה שעובר גם עלי מבפנים. אותם דגשים, אותן השלמות. ואני במקום אחר כנראה. בת 36 עם סכרת מגיל 21. סיימתי את האוניברסיטה, נישאתי, שלושה ילדים, קריירה. ותמיד הסכרת בצד. לא נותנת לה להשפיע על שום דבר, משתדלת לפחות. והכל בעזרת בעל מדהים, שלפעמים כשלא בא לי להגיע למכשיר אני שואלת אותו..."כמה יש לי?" והתשובה תמיד נכונה (בטח.. בטח... הרבה פעמים הלכתי לבדוק
). וכשאני מתחילה עם הקשקשת הוא מיד דואג לי למשהו מתוק...

עמית 29

New member
שלום

אם אתה יכול לפרט לאיזה ניסוי התכוונת... ? וגם האם אינסולין נובורפיד פחות טוב מההומולוג? אני משתמש בנובורפיד ש"עושה" את העבודה מצויין! לסיום, אצטרף לשאר המברכים... אכן נגעת בתחושות של כולנו וכתבת את זה יפה. ברוך הבא לפורום!

שלום לך..../images/Emo135.gif

כמו שאמרו לפני.. ברוך הבא לפורום. כמונו כמוך רצים, נבחנים, מתחילים, מסיימים, מתלבטים ובעיקר מ-ת-ו-ק-י-ם. לגבי תחושותייך, אני באופן אישי חושבת שסכרת היא המחלה שהוקצתה לי בחיים אלה (קצת פתאלי, אני יודעת) וזה אומר.. שאני לא אחלה בשום מחלה אחרת יותר. נכון שזה נשמע טיפשי ואולי קצת מצחיק, אבל זה עוזר לי, לשמור על האופטימיות. כי מה זה סכרת לעומת מחלות קשות ומגעילות הרבה יותר.. אז.. אני שמחה שזוהי "רק" סכרת.. וחוץ מזה, זה נחמד להיות מתוקה.

אקווה

New member
וואוו......

פשוט הוצאת לי את המילים מהפה... גם לי הסכרת לא מפריעה במובן הרגיל של המילה. אין לי בעיה עם הזריקות והבדיקות והאיסור לאכול סוכר ואפילו לא הצורך לקחת את המזרקים והבודק כל פעם (בת 25 עם סכרת מגיל 12)... ממש לא. רק הצורך הזה לשמואר על האיזון מטריף לי את המוח. כל ערך גבוה מכניס אותי למן בהלה פנימית כזאת כי "מה יהיה בעתיד", בעיקר לאחר הכתבה המחרידה שהיתה ב-"7 ימים" בסוף השבוע על קטיעות הרגליים שעוברים חולי סכרת, וכל פעם שיש משהו הסוכר משתבש. אבל - זה מה יש וצריך להתמודד. ובאת טוב שזה לא משהו יותר גרוע. ואכן טוב שיש הפורום הזה לשתף, לחלוק, לשאול ולהתייעץ. תבורכו כולכם ושיהיה מתוק ולא מסוכר..:) ואגב - אכן מכתב שלא נשלח הוא אחלה פורום, כסמויה ולאחרונה גם כקצת מגיבה...:)

LARAS

New member
לאוהבת שוקולד ../images/Emo24.gif

יצא לנו כבר לדבר בעבר לגבי שוקו דיאטטי [ בעעע!
]
אם את זוכרת...
בכל אופן, כרגע גיליתי
שלי ולך יש משהו משותף, שקשור בסוכרת..
הדרך בה התגברת והתרגלת לסוכרת היא אותה דרך בה אני עברתי את התהליך הזה..
הבנתי שקודם כל, הסוכרת ביגרה אותי והעניקה לי מודעות עצמית לגוף שלי ופשוט, הבנתי שזוהי ה-מחלה [
בהא הידיעה
] היחידה בה אחלה במהלך חיי, ושזהו בעצם דבר טוב..
הגישה הזו, שבה הסתכלתי רק על הצדדים החיוביים שיש לסוכרת, גרמה לי להפוך לבנאדם הרבה יותר אופטימי
לארה

King of pain

New member
תודה ... תודה ...

אתם באמת כל כך חמודים ... בא לי לנשק אתכם ... תסתפקו בינתיים בחיוך (
) ובאהבתי ... למרות כל התהיות , הטרדות והפחדים שהזכרתי אתמול , גילוי הסכרת בהחלט יירשם בדברי ימי חיי כתפנית בעלת הרבה צדדים חיוביים דוקא . גם אני הפכתי באופן מפתיע לאדם הרבה יותר אופטימי בעקבות הסכרת - זה באמת כנראה נותן לבן אדם פרופורציות שונות והסתכלות אחרת , אולי בריאה יותר , על החיים בכלל , וכפי שנאמר - תורמת המון למודעות העצמית , לשלמות הנפשית , ולתחזוקת הגוף , ובאמת - במציאות העגמומית שלנו , הסכרת נחשבת גם בעיניי כאופציה לא רעה בכלל לעומת אלטרנטיבות אחרות ... הניסוי שהוזכר , עמית , הוא שימוש בהומולוג במשך כשנה ע"י מספר צרכנים ע"מ לאשרו לשימוש בארץ - בהחלט חוויה מרעננת , שגם סייעה לאיזוני שלי , וגם סייעה לקהילה כולה , אני מקווה . החלק המתסכל היה , שבמהלך שנת הניסיון סופק האינסולין ישירות מחב´ "לילי" כמובן , וכשתמה לה השנה , קופ"ח לא הסכימה להכניס את ההומולוג לסל הבריאות עד שתוכח יעילותו , בגלל מחירו הגבוה . שלחתי כמה מכתבים לקופ"ח ולמשרד הבריאות ,והתייעצתי עם האגודה , אבל מכיוון שבדיוק עמדתי לפני נסיעה לחו"ל לתקופה די ארוכה , מחלתי על כבודי ונטשתי את המאבק בעודו באיבו , ומאז אני משתמש בנובורפיד - בהחלט לשביעות רצוני , מוכרח לציין . עד כמה שהבנתי , ואני ממש מקווה שאני לא חוטא לאמת הפזיולוגית , כי אינני מבין גדול , ההבדל ביניהם הוא שבעוד ששניהם מתחילים להשפיע באותו תזמון פחות או יותר מרגע ההזרקה , השפעתו של הנובורפיד מעט ארוכה יותר משל ההומולוג , ובכך יתרונו . אויש ... שוב יצא לי ארוך ... מילא ... תסבלו אותי בשקט ...
... שוב תודה - אתם נפלאים ... אקווה - אל תהיי כזו סמויה ... אין הביישן למד ... בואי , תקראי , תכתבי ... יש לך בטח הרבה מה לתרום ... הקפה עליי ( עוגה לא אציע לך ... ) ...

למעלה