שלום לכולכם

שלום לכולכם ../images/Emo141.gif

איך כותבים בפולנית "צו פאן חצה"? ואולי יש לכם איזה ביטוי(ים) פולני(ים) המדגים(ים) את הנימוס הפולני (רצוי אפילו משהו בטעם פולני של פעם - הדבר הכי רחוק מסגנון ההתבטאות שלנו, הישראלים. כמובן בכתיב פולני, אבל עם תרגום לעברית, כדי שאני אבין הכי טוב שאפשר מה אומרים לי. תודה לכולכם. ובהזדמנות זאת אתם מוזמנים להכיר את האתר של קימקא.

הלינקה

New member
בבקשה: PROSZE BARDZO

CO PAN CHCE? יותר מנומס - CO PAN SOBIE ZYCZY? - מה אדוני מבקש?

תודה ../images/Emo141.gif

מה זה פרושה בארדזו אני זוכר מבית הורי ז"ל. אפשר לקבל את CO PAN SOBIE ZYCZY בשיעתוק עברי (כי אני לא זוכר דבר כזה)?

פרושה בארדזו

בתרגום ישיר זה "בבקשה" אפשר שהמשפט יופיע כ"בארדזו צ'יה פרושה" שאז זה "אני מאוד מבקש ממך" אך פרושה בארדזו סתמי זה "בבקשה" שאומרים כשנותנים למישהו משהו : "פרושה בארדזו, קח את הספר" פרושה בארדזו יכול לשמש גם בכוונות אחרות אבל אין לי ממש כח להסביר, סביר להניח שהכוונה שאת זוכרת היא כוונת ה"בבקשה"

j w

New member
איך הפניה לאנשים היום?

האם פונים ב-PANIE או WY או סתם TY?

שרה16

New member
TY סתם, נראה לי "חילול הקודש"../images/Emo5.gifממש

PANIE נשמע יותר סביר, במיוחד אם זו מישהי לא מוכרת.

תשובה לjw

panie/pani:פניה לאדם זר/סמכותי(מורה,מנהל, פעם גם גננות בגן ילדים אין לי מושג איך עכשיו) wy:לרבים. ברוסית לאומת זאת wy זה כמו panie בפולנית ולכן אולי הבילבול. ty: פניה אישית, לא חילול קודש כמו שנאמר, אבל רק לשימוש רק בקרב אנשים קרובים כמו חברים, הורים, אחים וכו'.

"צו פאן חצה" זה לא מנומס

צו (co) זאת מילה לא מנומסת אם את מדברת עם אדם זר czego pan by sobie zyczyl מה אדוני היה מבקש לעצמו? זה הכי מנומס שיש אבל כיום לא נראה לי שכבר מדברים ככה.

למעלה