שלום לכווולם!

שלום לכווולם!

שאלה לי אליכם .... מאיזה גיל אפשר להוציא רשיון של נשק:? והאם כל אחד יכול להוציא נשק מהמשמר האזרחי<?"

hafifdalil

New member
תשובה

הגיל המינימלי להוצאת רשיון לנשק הינו 21 וזאת כמובן שאת עומדת בתנאים הנדרשים. ובכדי להוציא נשק מהמשמר האזרחי, יש צורך להתנדב שם.

תודה רבה על התשובה... אבל...

מה שאמרתם נראה לי קצת מוזר לאור העובדה שאני מכירה כמה וכמה אנשים שהתנדבו במשא"ז י"א - י"א וקיבלו נשק.... (קאראבין מסריח כזה... שיותר קל לדפוק למחבל בראש מאשר באמת לירות בו) הגיוני?!

הגיוני

לאנשים שמקבלים נשק במשמר האזרחי אין רשיון נשק יש להם היתר לשאת נשק בזמןשהם רשומים ביומן הפעילות(ככה הסבירו לי). נ.ב הקראבין הוא נשק אמין ביותר בעל דיוק יחסית טוב(תלוי מי יורה).

אני ממש מצטערת.....

את ההיתר המיוחד שאותו אתה מקבל אם אתה רשום ביומן אירועים... יש הגבלה בגיל? 16 או 17- משהו כזה אני לא ממש זוכרת....

Boscorelli

New member
הנה הסבר קצר על נשק לנוער:

הרישיון להוצאת נשק ניתן מגיל 21 או 18 אני לא זוכר אבל לעומת זאת בני נוער המתנדבים במשא"ז מקבלים היתר לסחוב עימם נשק כל עוד הם בשעת פעילות, בני הנוער מגיעים לבסיס המשא"ז חותמים ביומן הציוד על נשק ותחמושת ויוצאים לסיור או כל פעולה שהיא אחרת, בתום הפעילות של המשא"ז חוזרים המתנדבים לבסיסם ומשיבים את הנשק-דבר זה נקרא הזדכות. *הנשק ניתן אך ורק לאחר שהמתנדבים עברו לפחות 2 מטווחים במטווחי אימון משטרתיים בהפרש של לפחות חודש בין אחד לשני (ככה זה אצלנו לפחות) *לא כל אחד מקבל נשק! את הנשק מקבל רק אחד שהמפקד\ת מוצאת אותו אחראי מספיק בשביל לסחוב נשק איתו ושאפשר לסמוך על אותו מתנדב שכן הנשק עלול להגיע לידיים הלא נכונות. במקרה שעברת מטווחים או שאתה רואה שישנם מטווחים והמפקד\ת לא נותנים לך נשק או לא מוציאים אותך למטווח אתה יכול ללכת אליו\ה ולשאול למה המפקד\ת לא מוציאה אותך למטווח או נותנת לך נשק והאם הוא או היא מוצא\ת משהו לא נכון בהתנהגותך, זכור! שיחה זאת תתבצע בנעימות ולא המפקד\ת י\תראה שאתה לא רציני ואין להפקיד בידייך נשק. *הנשק ניתן אך ורק למתנדבים עם וותק מסויים במשא"ז ובכיתה י"א לפחות. * חשוב להדגיש!!! הנשק הוא לא משחק ולא נועד להשתעשע אותו ולשחק אותה ב"לי יש נשק ולך לא" הנשק נועד להגן עלייך ועל תושבי מדינת ישראל, אין לעשות בנשק שום שימוש או\ו ניצול לרעה מפני שזה עלול להוות פגיעה בחיי אדם וגם יבזה את כוחות הביטחון שכן אנשים ברחוב רואים בך כנציגם, זכור! נשק זה לא משחק ---אני מקווה שמאמר זה שכתבתי הבהיר לך בתמציתיות את שימוש ומטרת הנשק בהתנדבות במשא"ז, במקרה של שאלות את מוזמנת לכתוב בפורום. יום טוב! בוס. (רועי)

Elicoz17

New member
יפה רשמת

אך יש להדגיש בנוסף למה שאמרת, נער\ה י\תקבל נשק אך ורק אחרי תקופת הנסיון שזה חצי שנה לפי הספר. וכמובן מטווח עם אחוז פגיעות גבוה, ובלי בעיות קוארדינציה. כמובן שנשק לא יינתן לנוער שאינו יכול להגן עליו.

Boscorelli

New member
רשמתי את זה:

רשמתי הנשק יינתן לפי החלטה אישית של המפקד\ת אם המתנדב מתאים או לא מתאים לצאת למטווחים או לסחוב נשק ואחרי תקופת וותק מסויימת ולא לפני כיתה י"א... שלום30 ומתנדב מוזמנים להוסיף את זה למאמרים

Boscorelli

New member
רשמתי את זה:

רשמתי הנשק יינתן לפי החלטה אישית של המפקד\ת אם המתנדב מתאים או לא מתאים לצאת למטווחים או לסחוב נשק ואחרי תקופת וותק מסויימת ולא לפני כיתה י"א... שלום30 ומתנדב מוזמנים להוסיף את זה למאמרים

נשק לנוער

אם אין הרבה נשים לנוער בבסיס אז בד"כ מקבל האדם האחראי ביותר אך אם יש מספיק נשק מעדיפים המב"סים לתת לכמה שיותר נוער נשק

תודה רבה לכולכם חברה!!!!

ותודה על מה שאתם עושים............ (התנדבות...) חושבת לחזור למשא"ז... נראה...

למעלה