שלום לך רב

gopsi

New member
שלום לך רב

הבחירות לרבנות כך נראה לי, רק מחדדות את הדחיפות להפריד את הדת מהמדינה, כי מי שלא שם לב, ובוודאי שמתם לב, אומר נו, מה חדש ?! אלא שאני אומר, הכל חדש, לא רק נפוטיזם, מונרכיה, אורתודוקסיה ושמרנות אלא פשוט לא עוד ! נבחרו נציגי המושכים בחוטים, דור שני לאותה עיסה, מאוסה ובלתי אהובה עלינו, המבטאת את כל מה שלא טוב. לא טוב שהמדינה ממנה רבנים זה הרי מוסד דתי לא יכול להיות שהוא מוסד של המדינה, לא טוב שהרבנות מושחתת, היא הרי מייצגת את הרמה הגבוהה ביותר של המוסר, לא טוב שהרבנות אורתודוקסית, כי אין לה מונופול על היהדות. אז תגידו לי מה יעיר אותכם?

פורטי40

New member
אני עבר ער לגמרי. אבל רוב באי הפורום

הם דתיים אורתודוקסים שמאמינים שהדת היא מעל המדינה.
רק מעטים כאן מסכימים עמי בנושא זה.

gopsi

New member
וזה אכן מצער

טובתה של הדת שתופרד מהמדינה לא פחות מהמדינה שתופרד מהדת.

נסה לכבד את יושבי הפורום שזו דעתם

לא נעים לשמוע התנשאות. יש סיבות לכך שאנשים אוחזים בדעה ובאמונה משלהם - אפילו אם היא הפוכה משלך

avitano

New member
המדינה הוקמה ויושמה מתוך צביון יהודי ערכי

ומסורתי

ואז בא מישהו ומחליט שלא בא לו.. והוא רוצה לשנות
לשאר העמים אין הגבלות של לא לנסוע בשבת לא להדליק אש אוכל כשר בשחיטה כשרה וכלים מופרדים וכו'

אצלנו זה אחרת, אנחנו לא יכולים להיות כמוהם, כי אנחנו שונים.. מה לעשות

לרוב המדינה יש ערך מוסף לימי השבת, גם חילוניים גמורים.. לא כולם רוצים תחבורה ציבורית בשבת למשל
זה נותן קצת שקט
אם גם בערב שישי הייתי שומע "קו - 42 - לכיוון..." הייתי יורה על מישהו

המדינה התקדמה ויש הרבה מקומות שעיגלו פינות
אני מסכים שלא צריך להחיל הגבלות קולקטיביות על הציבור כמו נישואין הלכתיים
יש ציבור שלא מעוניין בטקס הזה ולא צריך לטוס לחו"ל בשביל זה, ואני לא מדבר אפילו על נישואים חד מיניים

אבל מבחינת הפרדה מוחלטת של הדת מהמדינה, מקווה שזה לא יקרה

datibalev

New member
יש עוד משהו

גם מבחינה כלכלית-חברתית.

אני מניח שאתה כבר יודע שאם יש קבוצה של אנשים שרוצים לצאת לבלות בשבת אז יש אחרים שצריכים לעבוד בשביל זה.
ככה שהפערים גדלים כי מי שחסר לו כסף אין לו באמת חופש. אמנם הוא יקבל יותר כסף ושעות נוספות, אבל הוא יהיה גמור כל השבוע בלי אפשרות אמיתית לנוח או להנות.

לפי דעתי הרוב המוחלט מעוניינים בנישואין אצל רב, אבל חלק גדול לא מתחבר למערכת הקיימת, וזו הסיבה שהקימו את ארגון צוער, כדי לטפל בבעיה הזו של רבנות לא קשובה.
בדומה לכך הרוב המוחלט עורכים ברית מילה לבנם, אלא שיש כאלו שרוצים שהוא יהיה מוסמך על ידי איגוד רופאים כלשהו ושהברית תיערך בבית חולים, שזה די מתקבל על הדעת.

בקיצור המערכת לא מושלמת ויש שיפורים רציניים שצריך לעשות.

למעלה