שלום לך ד"ר, זקוקה לעצה

שלום לך ד"ר, זקוקה לעצה

אני בת 21. נולדתי עם דלקת מפרקים שגרונית (jra) רק בברך ימין. חיים שגרתיים המלווים פעמיים עד 3 בשנה בהתלקחויות שבהן די קשה לתפקד (בסביבות כמה ימים ספורים). התגייסתי לצבא עם פרופיל 45 ושירתתי קרוב בגלל זה. בצבא הרופא לא הסכים לתת לי פטור מלא משמירות ובאחת השמירות באמצע הפיטרול הרגשתי כאבים חזרתי לחדר שם היה מזגן (שעוד יותר ניפח לי את הברך) נשלחתי למיון שם בוצע דיקור ונמצא נוזל דמי. המליצו על ארטרוסקופיה סינובקטומי בהקדם האפשרי . הצבא אישר ותוך 3 חודשים נכנסתי לניתוח. בניתוח הוצאה הרקמה הדלקתית וכל הנוזל שהיה שם 19 שנים. בביופסיה לאחר שבועיים נמצאה שהמחלה לא עברה. מה שקרה הוא שמאז הניתוח (כשנתיים וחצי) אני מוגבלת בכיפוף ברך ימין של כ- 95 מעלות בערך, סובלת מדלדול שרירים, מהמחלה שלא עברה, קשה לבצע את כל הפעילויות שהייתי עושה , כואב לי האגן מאז ורגל שמאל ובמיוחד ברך שמאל (נאמר לי שזה בגלל שהיא לוקחת את כל המשקל). אמרו לי שהברך לא מתכופפת וחלשה בגלל שכתוצאה מהניתוח נוצרו הדבקויות. יש לציין שעברתי ניתוח שני חצי שנה אחרי הניתוח הראשון למניפולציה (שחרור ההדבקויות) . הרופאה טוענת שבהרדמה שזה התכופף אבל בההכרה אני פשוט לא מסוגלת!!!!! עכשיו אנחנו תובעים את משרד הביטחון(גרימת נזק והחמרת המצב אם אינני טועה....) אבל זה ממש לא קל. הצבא משחק על המחלה שלי לפני הניתוח ואני לא יודעת איך להסביר לכולם שהמצב שלי לא היה ככה לפני הצבא. הוצאתי כבר מעל 20 אלף שקלים בתביעה והשאלה האם נראה לך שיש סיכוי מול גוף כזה עם רקע כמו שלי? ואם כן מה כבר אני יכולה לקבל? אני מפחדת שהכסף של הוריי לא ירד לטימיון... האם במידה והתביעה לא תתקבל האם יהיה אפשר לבקש איזו שהיא זכות נכות מהביטוח הלאומי או לערער או בכלל משהו..... עזרי לי בבקשה אני ממש בסרטים מהסיפור הזה..... תודה רבה!

לטייגרית

אם תצליחי להוכיח שהשירות הצבאי והשמירות וכו' הם שגרמו להחמרת המחלה שלך (ולא שזה קרה במקרה בזמן שהיית בצבא, כפי שודאי הצבא טוען) - תוכרי כנכת צה"ל ותקבלי אולי גימלה ופיצוי בתנאים טובים יותר מאשר מסלולים אחרים להכרה בנכות. אבל- נניח, שבמקרה הגרוע תביעתך תידחה בכל הערכאות (יש ערעור על החלטת קצין התגמולים ואפשר להגיע עד לבית המשפט העליון בשאלות משפטיות) - בהחלט יתכן שהכסף של הורייך שהושקע עד כה ירד לטמיון אבל בהמשך תוכלי להגיש בקשה להכרה בנכות כללית במוסד לביטוח לאומי, כמובן במידה שהבעיה יוצרת לך מגבלה תפקודית ממשית, כפי שאת מתארת.

לטייגרית

אם תצליחי להוכיח שהשירות הצבאי והשמירות וכו' הם שגרמו להחמרת המחלה שלך (ולא שזה קרה במקרה בזמן שהיית בצבא, כפי שודאי הצבא טוען) - תוכרי כנכת צה"ל ותקבלי אולי גימלה ופיצוי בתנאים טובים יותר מאשר מסלולים אחרים להכרה בנכות. אבל- נניח, שבמקרה הגרוע תביעתך תידחה בכל הערכאות (יש ערעור על החלטת קצין התגמולים ואפשר להגיע עד לבית המשפט העליון בשאלות משפטיות) - בהחלט יתכן שהכסף של הורייך שהושקע עד כה ירד לטמיון אבל בהמשך תוכלי להגיש בקשה להכרה בנכות כללית במוסד לביטוח לאומי, כמובן במידה שהבעיה יוצרת לך מגבלה תפקודית ממשית, כפי שאת מתארת.

לדעתי...

לדעתי, השאלה המרכזית היא איזה חלק של ההחמרה במצבך התפקודי נוצר במהלך שירותך הצבאי, ואיזה חלק קדם לשירות. ככל שתצליחי להוכיח כי מצבך הוחמר בצבא, כך תוכר נכות גבוהה יותר על ידי משרד הבטחון. אספקט נוסף שכדאי לבחון היא האם ניתוח הארטוסקופיה היה מומלץ במצב זה והאם בוצע על פי סטנדרטים רפואיים מתאימים.

תודה רבה על תשובתיכן

הבנתי שזה מאוד קשה להוציא מהצבא משהו. הם ממש הולכים על שהייתי מוגבלת(בהתקפים רק) לפני השירות הצבאי, ואני יודעת שעכשיו יש לי גם את המחלה וגם את המגבלה האורטופדית. ולשאלתך- ניתוח הארטרוסקופיה הומלץ ביותר בזמנו. סטנדרטים רפואיים? אני לא כ"כ יודעת מה הם... נקווה לטוב, לא?..... לילה נעים

למעלה